Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

04.03.2020      10:00
Huawei

Nadgrajeni Huaweiev usmerjevalnik združuje 5G s standardom Wi-Fi 6

Podjetje Huawei Consumer BG je predstavilo pametni usmerjevalnik Huawei 5G CPE Pro 2, ki podpira široko paleto frekvenčnih pasov omrežij 5G, več kot katerikoli drugi enakovredni izdelek na trgu.

Usmerjevalnik združuje inovativno Huaweievo tehnologijo »5G Super Uplink« z najnovejšim standardom brezžičnih omrežij Wi-Fi 6, hkrati pa je za 30 odstotkov manjši od lani predstavljenega modela. Njegove zmogljivosti bodo vplivale na igranje video iger preko interneta, večje hitrosti internetnega priključka za domače uporabnike, oddajanje vsebin razločljivosti HD v živo, telemedicino in video konference.

Njegovo osrednjo enoto predstavlja napredni 5G modem Balong 5000 v 7 nm tehnologiji, ki pomeni prelomnico na področju povezljivosti 5G, saj ponuja podporo za nesamostojno (NSA) in samostojno (SA) arhitekturo mobilnega omrežja. Kot prvi tudi podpira pasovno širino kanala 200 MHz in tehnologijo združevanja nosilcev, kar podvoji teoretično najvišjo hitrost 5G prve generacije usmerjevalnika na neverjetnih 3,6 Gb/s.

Štirim frekvenčnim pasovom 5G TTD (n41, n77, n78 in n79), ki jih podpira že lanski model, letošnji dodaja še sedem (n1, n3. n5. n7. n28, n38 in n40). Tudi v tem usmerjevalnik Huawei 5G CPE Pro 2 presega zmogljivosti tekmecev in v celoti ustreza potrebam operaterjev po celem svetu.

Mobilna omrežja pete generacije (5G) imajo nekatere »prirojene« omejitve. Frekvenčni pasovi za časovni dupleks (TDD) sicer omogočajo hitro povezavo, vendar imajo manjše območje pokrivanja. Nasprotno pasove za frekvenčni dupleks (FDD) odlikuje široko pokrivanje, a z nižjo pasovno širino in posledično nižjimi hitrostmi prenosa podatkov. Da bi obšli omejitve in izkoristili prednosti obeh, je Huawei razvil tehnologijo »5G Super Uplink«. Ta v celoti izkorišča prednosti obeh, njuno dopolnjevanje pri visokih in nizkih frekvenčnih področjih in s pametnim izkoriščanjem časovnega in frekvenčnega dupleksa povečuje prenosne hitrosti v smeri od uporabnika ter hkrati širi področje pokrivanja. Zaradi tega je predvsem primerna za storitve, ki so odvisne tudi od te hitrosti, kot so na primer oddajanje v živo videa visoke razločljivosti, telemedicina in video konference.

Usmerjevalnik Huawei 5G CPE Pro 2 je skladen tudi z najnovejšim standardom brezžičnih omrežij Wi-Fi 6, ki je prilagojen, da omogoča optimalno pokritost. Sposoben je povezave z do 128 napravami, podpira tehnologijo združevanja kanalov MU-MIMO, sočasno povezavo z več napravami in ekskluzivno dinamično tehnologijo ozke pasovne širine. Slednjo za večjo hitrost pri višji pokritosti znajo izkoristiti najnovejši pametni telefoni Huawei.

Pri vsem tem je usmerjevalnik za tretjino manjši od lanskega modela, vgrajene pa ima tudi izredno tihe ventilatorje, ki skrbijo za učinkovito hlajenje. Sposobno so namreč prilagajati hitrosti vrtenja glede na temperaturo. Zato oddajo le 30 decibelov hrupa (10 dB manj kot je običajen ambientalen hrup) in zvišajo učinkovitost hlajenja za 50 odstotkov. S 5° Celzija nižjo temperaturo na površju naprave in z učinkovitim sistemom odvajanja odvečne toplote, je usmerjevalnik Huawei 5G CPE Pro 2 primeren za visoke obremenitve stalne povezave v omrežje 5G.

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?

To bo prvi telefon s kamero pod zaslonom! 1
Grega Rojec  |  100 wattov na 5ih voltih????? Od kje vi...
Prepogljivi telefon vendarle tudi za podjetje... 1
Janez  |  Google pixel 4a je bil predstavljen že 0...
Ste že spoznali Gorenjca? 1
slo81a  |  denar in gorenjci to ne gre skupaj.
Pospešite delovanje vašega mobilnega telefona 3
slo81a  |  brezvezen članek.
YouTube Premium brezplačen za uporabnike Sams... 1
slo81a  |  YouTube Premium vtaknite si ga nekam.