Računalništvo, telefonija
01.08.2019 14:08
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Naj otrok vstopi v svet programiranja z LEGO® MINDSTORMS® Education EV3

LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 je bil razvit zato, da v izobraževanje otrok vnese resnične scenarije, s katerimi se bodo lahko kasneje srečali v življenju.
LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 je bil razvit zato, da v izobraževanje otrok vnese resnične scenarije, s katerimi se bodo lahko kasneje srečali v življenju.

Vključite šolarje v računalniško programiranje z uporabo orodij LEGO® MINDSTORMS® Education EV3, s katerimi se bodo srečali z realnimi izzivi programiranja. LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 je bil razvit zato, da v izobraževanje otrok vnese resnične scenarije, s katerimi se bodo lahko kasneje srečali v življenju. Šolarji se naučijo ključnih konceptov programiranja z raziskovanjem težav, ki lahko doletijo programerje avtonomnih avtomobilov.

Z LEGO® MINDSTORMS® Education EV3 gredo šolarji skozi pet korakov, ki so pomembni pri programiranju:


Odpravljanje težave

Šolarjem je predstavljen nek položaj, ki vodi do težave ali do nečesa, kar potrebuje izboljšavo. Težavo razčlenijo na manjše dele, kar je pomembno za njeno lažje razumevanje.

Vrednotenje

Šolarji testirajo program in ocenijo, če se njihovo avtonomno vozilo obnaša tako, kot so načrtovali. V nasprotnem primeru v program vnesejo ustrezne spremembe, dokler težave ne razrešijo.

Posploševanje

Šolarji razmislijo o različnih rešitvah problema, vključno z razmišljanjem o tem, kako so bile v preteklosti rešene podobne težave. Raziskujejo različne funkcionalnosti senzorjev, programov in dizajna robota, da bi videli, katere rešitve bi lahko bile koristne za razrešitev kakšne druge težave.

Abstrakcija

Šolarji razmislijo o svoji rešitvi, da bi videli, ali jo lahko posplošijo v neko splošno pravilo, ki jim bo v pomoč pri reševanju prihodnjih težav.

Algoritmično razmišljanje

Šolarji postopku sledijo korak za korakom. Naredijo podroben načrt in oris korakov, ki so potrebni za dosego cilja s pomočjo programskega jezika. Ta program nato aktivira njihove LEGO® modelčke.

Komplet vsebuje 9 aktivnosti, za vsako pa je potrebnih od 60 do 135 minut.

Za več informacij obiščite www.legama.si/en.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LEGAMA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri LEGAMA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LEGAMA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več