Računalništvo, telefonija
18.11.2015 18:18

Deli z drugimi:

Share

Naj vas adventni čas popelje v prihodnost

Advent je čas tradicij, kar pa ne pomeni, da novosti niso dobrodošle. V času adventa zakorakajte v prihodnost. Najdite povezavo med svetovnim in duhovnim, o tehnologiji podučite sebe in bližnje ter se pri tem predvsem dobro zabavajte.
Naj vas adventni čas popelje v prihodnost
Naj vas adventni čas popelje v prihodnost

Adventni koledar Conrad Internet of Things (IoT) je tehnologija, ki je del našega vsakdanjika. Gre za tehnologijo, ki bo (po vsemu sodeč) spremenila svet celo bolj, kot so ga spremenili osebni računalniki, internet in pametni telefoni.

Če povzamemo, Internet of Things temelji na komunikaciji med napravami ter upravljanju s senzorji in aktivatorji v veliki mreži. Ima potencial prodreti v prav vsako poro našega vsakdanjika, od enostavnega vklopa in izklopa LED žarnice s pametnim telefonom, do upravljanja z naprednimi sistemi ter nadzora na daljavo. Možnosti uporabe se zdijo neomejene in so zelo, zelo razburljive.


Če želite ostati v koraku s časom na hitro razvijajočem se področju tehnologije (in bolje razumeti svet, v katerem bodo vaši otroci odrasli in živeli), se morate začeti učiti. In, ali obstaja kakršen boljši način za učenje od eksperimentiranja? Ne, ne obstaja!


Adventni koledar Conrad Internet of Things je narejen tako, da vam pomaga pri osvajanju praktičnega znanja, ki je vezano na različne aspekte interneta stvari.

Na voljo imate 24 preizkusov, po enega za vsak dan adventa. S pomočjo ilustriranega priročnika lahko gradite in testirate brez kakršnegakoli predznanja, tako da se vam lahko pridružijo tudi otroci. Skozi igro in preizkuse boste pridobili koristno znanje o strojni opremi ter programiranju.

Adventni koledar vključuje lastno in posebej za ta namen razvito tiskano vezje z vgrajenim WLAN-modulom, ki služi kot programska oprema in ga lahko programirate s programsko opremo Arduino. Sestavljanje poteka brez spajkanja. Navodila so dostopna v več jezikih, tudi v slovenščini.


Dodatne informacije so dostopne na www.conrad.si.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CONRAD ELECTRONIC d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CONRAD ELECTRONIC d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CONRAD ELECTRONIC d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več