Računalništvo, telefonija
12.01.2016 11:28
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najbolj iskani tehnični izdelki v letu 2015

Na vodilnem slovenskem portalu za primerjalno nakupovanje Ceneje.si so ob začetku novega leta pripravili pregled najbolj gledanih izdelkov v tehničnih blagovnih skupinah v letu 2015, hkrati pa napovedujejo trende nakupovanja v letošnjem letu.
Najbolj iskani tehnični izdelki v letu 2015
Najbolj iskani tehnični izdelki v letu 2015

Med telefoni je kraljeval Samsung Galaxy, med televizorji pa je bila popularna ekstremna ločljivost (ultra HD)
Med telefoni so si uporabniki portala lani največkrat ogledali SAMSUNG Galaxy core 2 s štirijedrnim procesorjem Quad Core in bogatim naborom priročnih funkcij. Takoj za njim po priljubljenosti je bil SAMSUNG Galaxy S4 i9505.

V kategoriji televizorjev je bil zdaleč na prvem mestu PHILIPS 3D LED TV 40PUS6809, za katerega je treba odšteti malo pod 500 evrov. Potrošnike je verjetno prepričala ekstremna ločljivost (4K), dodaten plus sta še aplikacija Cloud TV, ki omogoča spremljanje prek 100 mednarodnih kanalov, in tehnologija Philips Pixel Plus Ultra HD za ostrejšo sliko.

V računalništvu sta bila na prvem mestu Asus in Samsung
V kategoriji prenosnikov je imel v letu 2015 največ ogledov ASUS X554LA-XX465D, ki je na voljo za dobrih 450 evrov in predstavlja odlično kombinacijo tako za delo kot zabavo. Njegova posebnost je večja sledilna ploščica (touchpad), ki omogoča intuitivno »multi touch« izkušnjo na vseh operacijskih sistemih. Na drugem in tretjem mestu po gledanosti sta se znašla prenosnika znamke HP.

Med tablicami je bila v lanskem letu največkrat ogledana tablica SAMSUNG Galaxy Tab 4 16GB SM-T530 za malo manj kot 300 evrov, ki ponuja 10,1-palčni zaslon ločljivosti WXGA 1280 x 800 in štirijedrni 1,2-gigaherčni procesor za gladko delovanje.

Sony in Nikon sta vodila v fotoopremi
Fotonavdušenci so si lani med kompaktnimi fotoaparati največkrat ogledali SONY DSC-RX100, ki je na voljo od 350 evrov dalje in je opremljen z senzorjem MOS Exmor tipa 1.0 z 20,2 milijona slikovnih pik in številnimi profesionalnimi funkcijami, obenem pa je praktične žepne velikosti. V kategoriji bolj naprednih fotoaparatov D-SLR je bil na prvem mestu zmogljiv, a uporabniku izredno prijazen NIKON D3200 v kompletu z objektivom AF-S DX 18–55 mm VR, za katerega je treba odšteti 330 evrov.

Najbolj priljubljena znamka med športnimi urami je bila Polar
Uporabniki portala Ceneje.si so si v lanskem letu pogosto ogledovali tudi športne ure. Med njimi je bila na prvem mestu ura POLAR M400 BLK HR za dobrih 150 evrov, ki združuje napredne funkcije za vadbo z integriranim sistemom GPS in privlačnim športnim dizajnom.

Kako bomo kupovali v letu 2016?
Na Ceneje.si so pregledali trende v različnih blagovnih skupinah v lanskem letu in pripravili napoved dogajanja v letu 2016. Največje povpraševanje po prenosnikih in drugi računalniški opremi pričakujejo v obdobju od oktobra do januarja, po fotoopremi in aparatih pa od aprila do julija v času pred poletnimi počitnicami. Zanimanje za televizorje je sicer stabilno skozi celo leto, večji poskok pa napovedujejo decembra v času prednovoletnih nakupov, podobno velja tudi za telefone GSM.

Posebej so pod drobnogled vzeli spletno nakupovanje računalniške opreme v letu 2015. Ugotavljajo, da že čez 70 odstotkov vseh spletnih kupcev v tej kategoriji nakupuje redno, okvirni znesek nakupa pri skoraj 40 odstotkih znaša od 50 do 200 evrov. Veliko večino (84 odstotkov) spletnih nakupov v tej kategoriji opravijo moški, ženske manj kot eno petino. Kljub splošnemu prepričanju, da je največ spletnih nakupov opravljenih med mlajšo populacijo, je število zelo enakomerno porazdeljeno med različne starostne skupine. Na portalu Ceneje.si napovedujejo, da se bosta v prihodnje število in intenziteta opravljenih spletnih nakupov v kategoriji računalniške opreme še povečevala.

*stanje cen na dan 8. 1. 2016


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CENEJE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CENEJE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Ceneje.si logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CENEJE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več