Računalništvo, telefonija
19.02.2018 15:29

Deli z drugimi:

Share

Najboljše na spletu – kmalu na voljo

Kmalu bo izšla že 7. edicija raziskovalnega priročnika, ki predstavlja in združuje najboljše prakse, ki jih lahko najdemo na spletu.
Najboljše na spletu - kmalu na voljo
Najboljše na spletu - kmalu na voljo

V podjetju E-laborat je izdaja priročnika že stalna praksa in bo letos luč sveta ugledal v prvi polovici marca 2018. Tudi letošnje analize in raziskave potekajo pod vodstvom večletnega stratega, analitika in enega največjih strokovnjakov na področju uporabniške izkušnje v Sloveniji, Uroša Žižka. Uroš se vrsto let ukvarja z raziskavami, najprej kot medijski analitik pri Pristop Klipingu, nato kot vodja analize in nazadnje kot Vodja produkcije in kakovosti. Kot zunanji sodelavec je sodeloval pri mnogih raziskavah v Sloveniji, danes pa deluje kot vodja razvoja in raziskav v podjetju E-laborat. Je tudi soavtor knjige Outernet, ki sta ja skupaj z bratom Primožem izdala leta 2010.

Priročnik, ki bo izšel v digitalni obliki bo obsegal približno 100 strani. Vseboval bo preko 200 primerov dobrih praks, tako slovenskih kot tujih. Ker bo priročnik izšel v PDF obliki, bo vsak primer opremljen s spletno povezavo, ki bo uporabniku omogočala takojšen ogled primera tudi v praksi. Uporabnik bo tako le klik oddaljen od možnosti, da primer sam pregleda ter tako sam izkusi, zakaj je bil izbran med najboljše. Priročnik je namenjen raziskovanju digitalnega prostora, ki ga bo vodil skozi najboljše kar so v podjetju E-laborat zaznali v preteklem letu. Uporabnik bo tako v njem našel številne uporabne informacije, ki jih bo lahko prenesel v prakso za izboljšanje učinkovitosti svoje digitalne prisotnosti.

Izbira je potekala na podlagi analize preko 1.500 domačih in tujih spletnih mest, družbenih omrežij in mobilnih aplikacij.

Zaradi zelo raznovrstnih področij, ki jih najdemo na spletnih mestih, so tako v priročnik vključene vse teme, ki jih potrebujejo današnja podjetja in organizacije, ki si želijo izboljšati svoj spletni nastop. Priročnik vključuje podrobne primere praks za spletne trgovine, ki vključuje tudi pomoč pri optimizaciji in podpori prodajnega lijaka. Ta del močno pripomore k izboljšanju konverzije kupcev in je namenjen tistim, ki s stopnjo dokončanih nakupov v spletni trgovini, niso najbolj zadovoljni. Sledi področje vstopnih strani in produktnih ter pristajalnih strani, ki so izredno pomembna tudi pri tistih, ki tržijo in se ukvarjajo z različnimi storitvami. Sledi področje družbenih omrežij, ki so danes postala nenadomestljiv stik s potencialnimi kupci ter skupnostjo, področje vsebinskega marketinga, katerega pomen se iz leta v leto veča in učinek katerega nikakor ni zanemarljiv ter področje predstavitve podjetja (korporativna spletna mesta), ki povečuje zaupanje in varnost nakupa pri kupcih in 404 strani, ki se marsikomu izmuznejo iz seznama strani potrebnih optimizacije. Poleg tega se vsem področjem pridružujejo tudi mobilne aplikacije, ki so svoj razmah doživele v zadnjih letih in so pomemben člen digitalnega poslovanja.

Priročnik vključuje preko 200 konkretnih priporočil, kako uporabnikom olajšati »delo« na spletni strani ter kako povečati konverzijo na spletnem mestu. Vsem primerom dobrih praks pa so dodani komentarji Zakaj delujejo? in priporočilaKako jih je smiselno uporabiti?.

In kdo se za priročnik odloča oziroma komu najbolj pomaga pri delu? V podjetju so nam odgovorili, da se za nakup priročnika vedno odločajo uredniki spletnih strani in člani spletnih uredništev. Priročnik naj bi zanje predstavljal kreativni zemljevid in pa seznam vse stvari na katere morajo biti pozorni pri urejanju spletnih mest. Na drugem mestu so tu zagotovo digitalne agencije, ki s pomočjo priročnika naročnikom zagotavljajo najbolj aktualne in učinkovite rešitve. Priročnik je priljubljen tudi pri oblikovalcih, ki jim omogoča, da so seznanjeni z najsodobnejšimi trendi na področju ”web dizajna” in pa seveda tudi vseh ostalih, ki morajo ali si želijo slediti digitalnim trendom.

Prednaročila, ki vam omogočajo 60% popust in 2. darili, so mogoča samo še v četrtek, 22. februarja. Po tem datumu bo seveda priročnik še vedno mogoče naročiti, ampak po višji ceni.

Več o priročniku in naročilo pa na povezavi.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-LABORAT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri E-LABORAT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-LABORAT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več