21.11.2017 14:08
Posodobljeno 6 let nazaj.

Najboljše prevozno sredstvo za po mestu

Prometne konice v mestih znajo biti neznosne. Prva v dnevu nas pričaka že navsezgodaj zjutraj, ko se odpravimo v službo, druga pa potem popoldan, ko se vračamo domov. Tako za nekajkilometrsko vožnjo lahko potrebujemo tudi eno uro, večino časa od tega pa se porabi za stanje na mestu ali v najboljšem primeru za počasno premikanje. Najhuje pri tem pa je, da vemo kaj nas čaka, še preden se odpravimo od doma ali iz službe, a glede tega ne moremo nič storiti, saj v času prometnih konic v mestih praktično ni ceste, ki bi bila normalno pretočna. Nič drugače pa ni tudi na prevoznih sredstvih javnega prevoza, kjer so ljudje stisnjeni kot v sednviču.

Vseeno pa obstaja precej elegantna rešitev, ki nam pomaga zaobiti ta problem. To je kompaktni električni skuter, ki ga lahko dobite pri spletnem prodajalci TomTop. Ta sicer stane nekaj čez 500 evrov, a prav te dni pri njih poteka posebna akcija, v kateri ga dobite za pol manj, natančneje za slabih 260 evrov oziroma še 85 evrov manj, če pri nakupu vpišete posebno kodo HTYWQF. Pa še poštnine in carinskih dajatev vam ni treba plačati.

Skuter vas sicer lahko pelje povsem samodejno s pomočjo električnega motorja z močjo 250 vatov, njegov doseg pa pri maksimalni hitrosti 25 km/h znaša 16 do 17 kilometrov. Na voljo ima sicer pet različnih stopenj hitrosti, ki vam omogočajo različno vozniško izkušnjo. Ko je pred vami prosta ravnina, prestavite v najvišjo prestavo, ko manevrirate po obljudenih mestnih ulicah, pa je najbolj primerna prva prestava. Za varnost na cesti pa poskrbijo digitalne zavore in zavore na zadnjem kolesu. Skuter je narejen iz aluminijaste zlitine zaradi česar je zelo lahek (8,5 kg), mogoče ga je pa tudi zložiti in ga postaviti v kot dnevne sobe, tako da ne zaseda veliko prostora, ali pa ga enostavno pospraviti v prtljažnik avtomobila, če ga želite vzeti s seboj na daljši oddih.

Kot že rečeno, skuter lahko trenutno dobite pri spletnem prodajalcu TomTop, zanj pa morate odšteti le 257,99 evrov, oziroma s kuponom HTYWQF celo 85 evrov manj.

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934