Računalništvo, telefonija
24.06.2016 13:09

Deli z drugimi:

Share

Najboljši pametni telefon za 300 EUR

Danes pri nakupu pametnega telefona ni več treba sprejemati kompromisov med kvaliteto in ceno. Za odmerjenih 300€ morate dobiti napravo z visoko zmogljivostjo in izjemnim dizajnom.
Najboljši pametni telefon za 300 EUR
Najboljši pametni telefon za 300 EUR

Med najpopularnejšimi pametnimi telefoni v razponu 300€ so trenutno Huawei P9 Lite, Sony Xperia XA in Samsung Galaxy J7. Vsi so bili predstavljeni pred kratkim in zato ponujajo najnovejšo tehnologijo in funkcionalnost. Za primer vzemimo Huawei P9 Lite. Kot že ime pove, ima telefon veliko skupnega z najnovejšim paradnim konjem, Huawei P9, ki je bil svetovni javnosti predstavljen aprila v Londonu.

Kaj naredi modele, ki stanejo okoli 300€ tako privlačne v primerjavi s paradnimi konji? P9 Lite prednjači z dovršeno obliko. Telefon je ergonomsko dovršen, lahek in prave velikosti za upravljanje z le eno roko.

5.2 palčni, Full HD zaslon je malce večji kot je bil na lanskem modelu, P8 Lite, kar pa je še ena lastnost, ki si jo deli s P9. Hiter in zanesljiv čitalnik prstnih odtisov na zadnji strani naprave je še en dokaz brezkompromisnosti. Senzor varuje podatke in omogoča hitro odklepanje naprave.

Tudi najnovejši Android 6.0 Marshmallow in Emotion UI 4I bosta prepričala. Poleg standardnih aplikacij za Android, kot sta Ura in Svetilka, so tu še druge originalne in uporabne aplikacije recimo Zdravje, Vreme ali Kompas. Vsi, ki si radi prilagodite telefon, boste našli veliko privlačnih barvnih tem. Huawei P9 Lite je telefon z dvema utoroma za SIM kartco in tako podpira uporabo dveh kartic.

Baterija v novem modelu ponuja večjo kapaciteto – 3000 mAh, kar je enako kot v dražjem P9. Za odtenek počasnejši HiSilicon Kirin 650 procesor ponuja veliko več stanja v pripravljenosti po enem polnjenju.

Kamere so bile v cenejših pametnih telefonih včasih veliko slabše, kot tiste v paradnih konjih. Zdaj je to drugače – Huawei P9 ima odlično kamero z 12MP senzorjem in stabilizacijo optične slike, kar prinese res impresivne razultate med snemanjem videov. Meni kamere vključuje tudi profesionalne video in kamera načine ter funkcije kot so ‘light painting’ in ‘time-lapse’. Kvaliteta fotografij in videov, posnetih s Huawei P9 Lite, je primerljiva s kvaliteto posnetkov zajetimi z lanskimi najdražjimi napravami.

Pred nekaj tedni je Huawei oznanil, da si želi postati številka ena med proizvajalci pametnih telefonov na trgu. S Huawei P9 Lite telefonom so pokazali, da so na odlični poti do zastavljenega cilja. Podjetje proizvaja dobro oblikovane in visoko kvalitetne izdelke, ki so na voljo v različnih cenovnih razredih. Huawei P9 Lite je zelo napreden izdelek po zelo dobri ceni, ki naslavlja najzahtevnejše kupce. Seveda obstajajo tudi cenejši telefoni, toda P9 Lite je naprava priznane znamke, ki jo boste z užitkom uporabljali vsak dan. Huawei P9 Lite je pametna odločitev.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več