Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

11.02.2021      8:11
United Group ima ponovno najhitrejše mobilno omrežje v Evropi

Najhitrejše mobilno omrežje

United Group ima ponovno najhitrejše mobilno omrežje v EvropiUnited Group ima ponovno najhitrejše mobilno omrežje v Evropi

Ookla je že drugič zapored za najhitrejše omrežje v Evropi imenoval mobilno omrežje bolgarskega operaterja Vivacom, ki je član skupine United Group.

Ookla, vodilni globalni ponudnik informacij o mobilnih in fiksnih širokopasovnih omrežjih ter aplikacij in orodij za preizkušanje je že drugič zapored za najhitrejše omrežje v Evropi[1] imenoval mobilno omrežje bolgarskega operaterja Vivacom, ki je član skupine United Group.

Rezultati temeljijo na analizi več kot 54.000 preizkusov, ki jih je v drugi polovici leta 2020 skoraj 17.000 strank podjetja Vivacom v Bolgariji izvedlo z aplikacijo Ookla Speedtest®.

Znotraj skupine United Group u Sloveniji poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, televizija Sportklub ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

»Zelo smo ponosno na to nagrado. Gre za neodvisno oceno rezultatov naših prizadevanj za razvoj mobilnega omrežja Vivacom. Še posebej pomembno je to zdaj, saj je bilo leto 2020 izjemno zahtevno zaradi pandemije in so bili naši uporabniki še posebej odvisni od mobilnih komunikacij,« je povedal izvršni direktor podjetja Vivacom, Atanas Dobrev.

»Trdo delamo, da lahko v teh težkih časih svojim strankam zagotovimo visokokakovostne storitve in več možnosti za komunikacijo, delo in zabavo. Ta nagrada je priznanje za ta prizadevanja in dokazuje, da smo svoje delo opravili dobro,« je še dodal.

Septembra 2020 je Ookla mobilno omrežje operaterja Vivacom imenovala za najhitrejše mobilno omrežje v Evropi v prvem in drugem četrtletju leta 2020.

Vivacom je julija 2020 postal del skupine United Group, ki ima sedež na Nizozemskem in je vodilni telekomunikacijski in medijski operater v Jugovzhodni Evropi. United Group ima najširšo pokritost z omrežjem v Jugovzhodni Evropi. Podjetje je konec lanskega leta z 11.000 zaposlenimi svoje storitve in izdelke zagotavljalo približno 10 milijonom uporabnikov v 8 državah.

[1]Temelji na analizi podatkov Speedtest Intelligence®  za tretje in četrto četrtletje leta 2020, ki jih je zbralo podjetje Ookla®. Blagovne znamke podjetja Ookla se uporabljajo v skladu z licenco in dovoljenjem. Več informacij o mobilnem omrežju podjetja VIVACOM: www.vivacom.bg.

Sponzorirano

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?