Računalništvo, telefonija
12.10.2019 14:00

Deli z drugimi:

Share

Najnovejši tester za video in videodomofonske sisteme, ki bo serviserjem olajšal delo

.. Za varnost doma ali poslovnega objekta so video in video-domofonski sistemi zelo pomembni. Prav tako ali še bolj pa so za serviserje in monterje pomembni pripomočki za izdelavo in servisiranje teh sistemov ..
Najnovejši tester za video in videodomofonske sisteme, ki bo serviserjem olajšal delo
Najnovejši tester za video in videodomofonske sisteme, ki bo serviserjem olajšal delo

Doslej smo v člankih podjetja Mars Commerce predstavljali predvsem kakovostne video in video-domofonske sisteme za končne uporabnike, a inštalaterji in serviserji te sisteme težko montirajo in servisirajo brez pravih pripomočkov. Za uspešno in učinkovito montiranje in servisiranje namreč potrebujejo orodje, ki je kakovostno ter podpira raznovrstne sisteme in protokole. Z njim lahko serviserji svoje delo optimizirajo in ne potrebujejo kupa različnih naprav, da bi video nadzorni sistem namestili ali servisirali.

Podpora 4K

Eno izmed teh orodij, ki svoje delo opravlja odlično, je tester nove generacije – RM-X4. Je najsodobnejši testni monitor, ena njegovih največjih prednosti pa je podpora resolucije 4K.

Brez težav se spoprime tako z IP kot z analognimi video nadzornimi sistemi. Pri testerjih prejšnjih generacij se je namreč pogosto pojavila težava, saj vsi niso podpirali kopice različnih protokolov. Tester RM-x4 podpira večino IP (Hikvision, Dahua … Onvif) kot analognih (TVI, CVI, AHD, CVBS …) protokolov.

Tester “vse v enem”

RM-X4 ima 4-palčni oziroma 10,16-centimetrski na dotik občutljiv zaslon in je zasnovan za namestitev in vzdrževanje kamer in varnostne opreme. Ločljivost 800 x 480 slikovnih pik omogoča prikaz mrežnih HD kamer in analognih kamer v visoki ločljivosti. Inštalaterji in serviserji bodo tester lahko med drugim uporabili za test UTP kabla, skeniranje kablov in podobno.

Monterji pogosto zato, da dokončajo svoje delo, potrebujejo več različnih orodij za testiranje. RM-X4 je tester »vse v enem«, ki pripomore k povečani produktivnosti, pa tudi k varnejšim delovnim pogojem.

Odporen na vodo in prah

Naprava je odporna na vodo in prah, tako da je kot nalašč za delo na terenu. Ima tudi vhod HDMI, prav tako ima izhode za napajanje naprav, DC12V 3A, DC 48V PoE (Power over Ethernet oziroma napajanje preko etherneta).

Pri PoE gre dejansko za omrežno funkcijo, ki omogoča, da se naprave v omrežju napajajo po ethernetnih kablih preko obstoječe podatkovne povezave. Največja prednost uporabe tovrstne tehnologije je, da preko enega kabla prenašate električno energijo in podatke, zato z njo prihranite pri nakupu ter napeljavi omrežne opreme.

RM-X4 mogoča tudi funkcijo hitre simulacije in fokusiranja objektiva kamere ONVIF & HD. Še ena uporabna lastnost testerja so gumbi, osvetljeni iz ozadja za lažje upravljanje v temi.

Več lahko preberete na spletni strani www.mars-commerce.si ali jih pokličete na številko 04 280 74 00. Z velikim naborom izdelkov bodo za vas zagotovo našli pravo rešitev.

Novi tester RM-X4 med drugim omogoča:

  • namestitev in vzdrževanje sistema CCTV
  • namestitev in vzdrževanje mrežnih kablov
  • testiranje kamer IP, TVI, CVI, AHD, SDI, 4K, H.265
  • testiranje video prenosnega kanala
  • PTZ krmilnik

Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več