Računalništvo, telefonija
04.05.2016 14:34
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najpogostejši kraj, kjer iščemo partnerja, je …

Najpogostejši kraj, kjer iščemo partnerja, je …
Najpogostejši kraj, kjer iščemo partnerja, je …

Anketa Zmenki & spoznavanje po slovensko, ki jo je izvedel največji slovenski spoznavni portal ona-on.com razkriva, kje Slovenci iščemo partnerje in kakšen je popolni prvi zmenek po slovensko. V obdobju med 3. februarjem in 31. marcem 2016 je v anketi sodelovalo 2235 samoanketirancev, na podlagi oglaševanja ankete na največjih spletnih mestih v Sloveniji, kot so: cosmopolitan.si, playboy.si, ona-on.com Magazin ipd.


Kje se Slovenci spoznavamo in kje iščemo svojo boljšo polovico?

Ženske (18%), ki so trenutno v zvezi, so svoje boljše polovice največkrat spoznale na spoznavnih portalih, kot je ona-on.com, medtem ko so moški, ki so trenutno v zvezi, po večini svoje partnerke spoznali na zabavah (kar 30% moških in 17% žensk, ki so trenutno v partnerski zvezi).

Hkrati so ženske največkrat našle partnerja tudi na družabnih omrežjih (17%). 11% moških, ki so trenutno v zvezi, so svoje boljše polovice, spoznali tudi na sprehodu, kjer so jo zagledali, se opogumili in jo ogovorili (11%).

Samski Slovenci svojo sorodno dušo najpogosteje iščemo na spletnih spoznavnih portalih, kot je ona-on.com (tukaj išče kar 40% samskih moških in 40% samskih žensk, ki iščejo partnerja). Samski moški (20%) partnerko iščejo tudi na zabavah, medtem ko ženske (18%) potencialne partnerje raje spoznavajo prek prijateljev.

Na ona-on.com zaradi prijateljev

Večina samskih, ki trenutno aktivno išče partnerja, se je na največji slovenski spletni spoznavni portal ona-on.com prijavila, ker ga je po naključju našla na spletu in se je odločila preizkusiti (80% samskih moških in 66% samskih žensk). A pravi motivator, da se samski prijavijo na ona-on.com, so zgodbe njihovih prijateljev, ki so svojo ljubezen našli na ona-on.com (19% samskih žensk) in zgodbe številnih parov, ki so se spoznali na ona-on.com (11% samskih moških).

Med pare, ki so se spoznali na ona-on.com in smo ju imeli čast spoznati in celo poročiti, spadata tudi Sara in Žiga. Usodni dan sta dahnila lani na prvi spletni Sanjski ona-on.com poroki, ki poteka v okviru natečaja Najina zgodba ~ Spoznala sva se na ona-on.com.

Kam na prvi zmenek?

Pobudo za prvi zmenek največkrat dajo moški (67%), na prvi zmenek pa običajno gremo kar na pijačo (na pijačo je svojo trenutno partnerko povabilo 44% moških, 57% žensk, ki so trenutno v zvezi, pa je povabilo na pijačo sprejelo). Drugi najljubši kraj za prvi zmenek je sprehod po parku ali mestu, kamor je svojo trenutno partnerko povabilo 22% moških, 16% žensk, ki so trenutno v zvezi, pa vabilo na sprehod sprejelo.

Pri samskih je enako – trenutno samski moški (47%) in samske ženske (51%) so na svoj prvi zmenek s takratno simpatijo odšli na pijačo, drug najpogostejši zmenkarski kraj pa je bil tudi za zdaj samske sprehod po parku ali mestu (22% samskih moških in samskih žensk).

Prvi zmenek ob ravno pravem času

Da so povabili na prvi zmenek, so moški po večini potrebovali nekaj dni (48%), tudi 27% žensk se strinja, da je minilo nekaj dni do tistega prvega »ta pravega« zmenka. Sicer pa je do prvega zmenka po mnenju obojih prišlo v ravno pravem trenutku (tako meni 89% moških, ki so trenutno v zvezi, in kar 95% žensk, ki so trenutno v zvezi).

Iskreni pogovori = Dober partnerski odnos

Kar 83% žensk, ki so trenutno v zvezi, in 58% moških, ki so trenutno v zvezi, se strinja, da je dober partnerski odnos najbolj odvisen od pogostih in iskrenih pogovorov. A vse le ni odvisno od odkrite in pogoste komunikacije, ampak tudi od, po mnenju 23% žensk, ki so trenutno v zvezi, pogostih zmenkov izven doma, kjer sta sama. Na drugi strani pa 39% moških, ki so trenutno v zvezi, meni, da je dober partnerski odnos odvisen tudi od deljenja gospodinjskih del.

Idealni partner in prvi zmenek

Katere lastnosti bi imel naš idealen partner? 28% vezanih moških in kar 25% vezanih žensk na prvo mesto postavlja spoštovanje, po mnenju 23% vezanih moških in 24% vezanih žensk pa je druga zelo pomembna lastnost idealnega partnerja njegova zmožnost, da vodi dober pogovor.

Iste lastnosti idealnega partnerja navajajo tudi samski – idealni partner mora svojo boljšo polovico spoštovati (tako meni 27% samskih moških in 31% samskih žensk) in mora se znati pogovarjati (26% samskih žensk in 26% samskih moških).

Idealni prvi zmenek bi tako po mnenju 42% moških in 42% žensk, ki so trenutno v zvezi, kot samskih (59% moških in 64% žensk) potekal na sproščeni pijači. Idealni prvi zmenek bi po mnenju 23% žensk, ki so v zvezi, kot 8% samskih žensk potekal na plaži, kjer bi se hladila s sladoledom, moški, ki so v zvezi, (18%) in samski moški (10%) pa bi na idealni prvi zmenek povabili v svoj dom, kjer bi skupaj skuhala večerjo.

S spletom hitreje do poroke

Da je splet odličen prostor za spoznavanje novih ljudi in iskanje prave ljubezni, se strinja večina sodelujočih (42% žensk in 58% moških). Mnogi menijo, da se pari, ki so se spoznali prek spleta, hitreje poročijo, ker se na spletu pravi par brez težav najde, saj splet omogoča selektivno iskanje glede na kriterije posameznika (41% moških in 43% žensk).

Vas zanima več? Preberite podrobnejše rezultate tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več