Računalništvo, telefonija
19.03.2014 08:43

Deli z drugimi:

Share

Največji inovator v svetu tablic

Najverjetneje niste vedeli, toda podjetje Fujitsu ima na področju tablic izjemno bogato zgodovino. Eden prvih izdelovalcev tablic danes nudi že 25. generacijo teh naprav in predstavlja nove inovacije.
Fujitsu Lifebook U904 je najtanjši 14-palčni poslovni prenosnik na svetu.
Fujitsu Lifebook U904 je najtanjši 14-palčni poslovni prenosnik na svetu.

Fujitsu se je osredotočil predvsem na izdelavo tablic in prenosnikov, namenjenih poslovnim uporabnikom, a na račun vrhunsko izdelanih poslovnih naprav so veliko pridobili tudi modeli za domačo rabo. Ob ugotovitvi, da se meja med domačim in poslovnim okoljem, vsaj kar zadeva sodobne naprave, briše, tudi proizvajalci računalniške opreme stavijo na vse večjo personalizacijo naprav in zagotavljanje privlačnejše uporabniške izkušnje. Dinamičnemu življenjskemu slogu uporabnikov se prilagajajo tudi same zunanje mere naprav in njihove funkcionalnosti. Fujitsu s svojo novo generacijo naprav cilja predvsem na zahtevnejša poslovna okolja, saj poleg napredne individualizacije strojne in programske opreme zagotavlja tudi združljivost in enostavno integracijo v obstoječo infrastrukturo. Inovacije Fujitsu prinašajo trpežna magnezijeva ohišja prenosnih računalnikov in upravljanje na dotik, zadnje v vrsti novosti, ukrojenih po meri poslovnih uporabnikov, pa je tudi celodnevno trajanje delovanja prenosnih računalnikov na baterije.

Ali ste vedeli?

Fujitsu je poskrbel za vrsto inovacij na področju tabličnih računalnikov, npr.:

1993 – prva tablica s pisalom in brezžično povezljivostjo

1993 – prva tablica, ki je poganjala kar štiri operacijske sisteme

1994 – prva tablica, ki uporablja navadne baterije

1997 – prva tablica z vmesnikom USB

1998 – prva tablica z barvnim zaslonom, ki je bila primerna tudi za zunanjo rabo

2000 – prva tablica, ki je po zmogljivostih enaka prenosniku

2003 – prva tablica, ki se zna preleviti v prenosni računalnik (LIFEBOOK T3010)

2006 – prvi prilagodljivi računalnik s 360-stopinjsko vrtljivimi tečaji zaslona

Najtanjši poslovni ultrabook

Fujitsu Lifebook U904 je najtanjši 14-palčni poslovni prenosnik na svetu, saj je debel le 15,5 mm ob teži 1,39 kg. Njegov zaslon, ki je občutljiv na dotik, zmore sliko prikazovati v izjemni ločljivosti 3.200 x 1.800 pik. Poslovni uporabniki bodo cenili tudi njegovo razširljivost priključkov (port replicator) in vrsto varnostnih rešitev. Kategorijo ultra prenosnih računalnikov, ki se lahko prelevijo v tablice, zastopa novi Lifebook T904, opremljen s 13,3-palčnim vrtljivim zaslonom. Dvostransko vrtljiv zaslon premore tudi model Lifebook T734. Za neprekinjeno izkušnjo pa s 24-urno avtonomijo poskrbi model S904, ki ob vgrajeni bateriji in baterijski razširitvi (po zaslugi modularnega priključka) v industrijskem preizkusu Bapco zmore celo 32 ur delovanja brez priklopa na električno omrežje.

Tablice s stilom

Podjetje Fujitsu se je specializiralo tudi za izdelavo naprednih tabličnih računalnikov. Tablica Stylistic Q584, opremljena z 10,1-palčnim zaslonom ločljivosti 2.560 x 1.600 pik, je odeta v trpežno ohišje, a je hkrati vseeno super tanka in lahka. Tablica Q704 pa postreže z 12,5-palčnim zaslonom in zmogljivostmi, primerljivimi z osebnimi računalniki, saj ima vgrajen procesor Intel Core i7 in dodatno varčno platformo, s katero lahko vseeno doseže avtonomijo 16 ur. Fujitsu sicer ponuja tablice na vseh aktualnih strojnih platformah – AMD, ARM, Intel in Nvidia.

Računalniki za vse družinske člane

Manj zahtevnim uporabnikom in družinam so namenjeni prenosniki Lifebook E, in sicer modeli E733, E743 in E753, kjer srednja številka označuje velikost zaslona. Glede na svojo vsestranskost so ti prenosniki kos vsem opravilom, ki jim jih lahko zadajo tako mlajši kot starejši družinski člani. Tihe in zmogljive namizne računalnike Fujitsu zastopa družina naprav Esprimo, kjer veljata modela E/P920 za najtišja in najvarčnejša, saj sta ob manjših obremenitvah absolutno tiha, premoreta pa tudi Fujitsujevo tehnologijo 0-Watt.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več