21.01.2020 09:39
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Napake pri izdelavi spletne strani in kam z odsluženimi prenosniki

Sašo Palčič, direktor agencije Madwise, in Katja Zajko, direktorica podjetja Recosi.

Na januarskem srečanju Društva FAM (Društvo poslovnih žensk) sta Sašo Palčič, direktor agencije Madwise in Katja Zajko, direktorica podjetja Recosi (druga z desne), predavala o kakovosti in pomenu rabljene računalniške opreme ter skrbi za okolje in o napakah pri izdelavi ali prenovi spletne strani.

“Veliko spletnih strani slovenskih podjetij je lepih in privlačnih, a to ni dovolj. Spletna stran mora podpirati vaš posel. Generirati vam mora nove leade, izobraževati in navduševati stranke, po možnosti še celo prodajati”, je na januarskem srečanju Društva FAM izpostavil Sašo Palčič, direktor agencije Madwise. Opozoril je še na druge najpogostejše napake, ki jih podjetja delajo pri prenovi ali izdelavi spletne strani. “Veliko podjetij spletno stran dela zase in ne za stranke. Dejstvo je, da mora biti izdelana za kupce, da lahko na njej najdejo odgovor na vprašanja ali pa rešitve za svoje težave”, je še poudaril. Spletna stran je strateško orodje in mora biti povezana z vsemi ostalimi marketinškimi aktivnostmi, ki jih podjetje uporablja. Zelo pomembno je tudi, da je živa, prav tako, da je prijazna do Googla, kar pomeni, da se na seznamu iskalnih zadetkov, ko nekdo nekaj išče, uvršča kar najvišje.

Od spletnih strani pa k odsluženim prenosnikom, delovnim postajam, pametnim telefonom in monitorjem, ki žal prevečkrat pristanejo na odpadu. Eden od razlogov je tudi ta, da veliko podjetij po dveh ali treh letih ne ve, kam z njimi. “Odslužene elektronske naprave odkupujemo, jim naložimo licenčno programsko opremo in jih ugodno prodajamo šolam, podjetjem, neprofitnim organizacijam in posameznikom. Za nabavo obnovljene računalniške opreme v podjetju Recosi se odloča čedalje več družbeno odgovornih podjetij, šol in posameznikov, med njimi tudi podjetja, kot so Pipistrel, Panvita in številna druga, saj na ta način ne le ogromno prihranijo, ko nabavljajo računalnike, ampak so tudi okolju prijazni, spodbujajo krožno gospodarstvo, socialno podjetništvo in zaposlitve težje zaposljivih oseb”, je opisala Katja Zajko, direktorica socialnega podjetja Recosi.

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

EUDACE d.o.o.