13.06.2018 08:45
Posodobljeno 6 let nazaj.

Napočil je čas za infrastrukturno preobrazbo

Zaposleni in stranke od podjetij pričakujejo odzivne storitve in pozitivne uporabniške izkušnje – tudi na področju IT. Klasična IT-okolja nalogi niso več kos. Napočil je čas za infrastrukturno preobrazbo – oglejte si, kako sta se je lotila HPE in VMware.
Napočil je čas za infrastrukturno preobrazbo

IT-infrastruktura, ki naj bo kos novim vrstam aplikacij, spletnih storitev, veliki količini podatkov in drugih bremen. Infrastruktura ne deluje več zgolj po vzorcu odjemalec-strežnik, temveč prisega na recept »kakorkoli na zahtevo«. Funkcijsko in vsebinsko bogatejše aplikacije in storitve pa za svoje delovanje zahtevajo tudi sodobne tehnološke temelje oziroma platforme.

Podjetji Hewlett Packard Enterprise in VMware,, strankam že vrsto 15 let zagotavljata najbolj celovit nabor rešitev v IT-industriji. V ospredju sta tudi sedaj v času hibridne infrastrukture ali po domače – imeti nekaj v oblaku in nekaj pri sebi. Lastniki oziroma direktorji podjetij vendarle niso prepričani, da bi celotno poslovanje preselili v računalniški oblak. Določen segment opreme in podatkov imajo preprosto radi »pri sebi«. Nič hudega. Inovacije na področju podatkovnih centrov in oblaka imajo rešitve tudi za takšen scenarij.

Hibridna infrastruktura na zahtevo

Lepota hibridne infrastrukture, ki jo zagotavljata HPE in VMware, je v njeni malodane skrajni prilagodljivosti. Stranke jo lahko uporabljajo glede na svoje dejanske potrebe. Preprosta, a zmogljiva in z vidika končnega uporabnika neskončno skalabilna IT-okolja temeljijo na strojni opremi HPE, za kar najvišjo učinkovitost virov pa skrbijo virtualizacijske rešitve VMware.

Za postavitev hibridnega IT-okolja poskrbijo rešitve, ki se hitro in enostavno integrirajo v obstoječe IT-okolje in ga za uporabnika nevidno razširijo v oblak. Partnerja strankam nudita virtualizacijo vseh ključnih virov – strežnikov, sistemov hrambe in obdelave podatkov ter omrežja. Podjetja se za prehod v oblak lahko odločijo postopno oziroma modularno – večina se v oblak odloči prenesti manj kritične aplikacije in podatke, preizkusi njegovo delovanje, šele ko se prepričajo, da jim je novo okolje všeč, pa vanj selijo tudi produkcijska in/ali razvojna okolja.

Zanesljivi temelji za novo dimenzijo poslovanja

Oblačno okolje gradimo na strežnikih HPE ProLiant Gen10, ki zagotavljajo edinstveno učinkovitost obdelave podatkov glede na ceno. A tu se inovacije šele začnejo – po zaslugi novih tehnologij virtualizacije so strankam na voljo napredne IT-storitve. Močno poenostavljeno je tudi upravljanje tako oblačnega kot hibridnega okolja. Skrbnik IT ima vedno na voljo informacije o tem, kaj se dogaja v IT-okolju podjetja. Ker sta družbi HPE in VMware virtualizirali in avtomatizirali tudi omrežno funkcijo, je tudi delo z omrežjem postalo užitek – omrežje se samodejno brani pred morebitnimi napadi in poskusi vdorov, posodablja, ob dodeljevanju novih virov pa se ti samodejno prerazporedijo glede na izbrane scenarije – skrbnikom ni treba več ročno popravljati nastavitev.

Rešitev HPE OneView tako informatikom v podjetju predstavlja edino upravljavsko konzolo, ki jo potrebujejo – saj preko nje uporabnikom dodeljujejo vire, nadzirajo delovanje sistemov, jih posodabljajo in nadgrajujejo. Pod črto je tako upravljana infrastruktura bistveno enostavnejša, hitrejša in znatno cenejša

Konvergenčne rešitve na ključ

HPE podjetjem, ki želijo del informatike oziroma informacijske podpore vsekakor ohraniti na lokaciji (npr. v posamezni podružnici), nudi sisteme HPE ConvergedSystem. Gre za visoko optimizirane in pred nastavljene virtualizacijske rešitve, nekakšne strežniške omare, pripravljene »na ključ«. Te rešitve so nekakšni računalniški oblak v malem, saj podjetjem še vedno omogočajo izbiro in precejšno prilagodljivost glede rasti IT-okolja. In kar je najlepše – povsem virtualizirano IT-okolje lahko podjetje postavi v manj kot 15 minutah in to v svojem podatkovnem centru!

Hibridna okolja z lastnostmi oblaka

Odločitev za hibridna okolja je danes povsem logična, saj ponudniki IT-infrastrukture dokazujejo, da je v nekaterih primerih možno imeti tudi na lokaciji podjetja sisteme, primerljive z računalniškimi oblaki in to po primerljivi ceni. Hibridna okolja, ki gradijo na rešitvah HPE Helion, VMware vCloud Suite ter vCloud Air, podjetjem zagotavljajo najboljše iz obeh svetov. Kombinacija teh rešitev poslovnim okoljem prinaša izjemno razpoložljivost virov in posledično prilagodljivost izvajanja poslovnih aplikacij ali obdelave drugih IT-bremen, visoko stroškovno učinkovitost ter boljši nadzor nad celotnim IT-okoljem. Takšne (beri: nadvse učinkovite) informatike pa si želi sleherno podjetje.

Maja Kaiser,

HPE Slovenija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.