Računalništvo, telefonija
30.01.2012 14:03

Deli z drugimi:

Share

Napotki za sodobno e-poslovanje

SAOP Konferenca ostaja eden osrednjih dogodkov namenjenih računovodstvom ter poslovanju javnega in zasebnega sektorja. Na dogodku so bili predstavljeni napotki in dobre prakse pri uporabi sodobnih informacijskih tehnologij in prednosti poslovanja v oblaku.
Udeleženci SAOP konference so si ogldali tudi muzej "Laško skozi čas"
Udeleženci SAOP konference so si ogldali tudi muzej "Laško skozi čas"

Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je na svoji tradicionalni SAOP Konferenci 2012 predstavil zadnje spremembe in novosti pri računovodstvu za gospodarstvo in javni sektor, poslovne izboljšave pri organizaciji in tehnološki podpori poslovanju ter veščine za povečanje osebne uspešnosti zaposlenih v organizacijah.

Dvodnevna konferenca je bila kljub splošnemu upadu konferenčne dejavnosti v Sloveniji dobro obiskana, saj je število vnaprej prijavljenih udeležencev preseglo 140.

“Nekako smo se že navadili, da so SAOP-ove konference dobro obiskane, vendar smo letos še posebej veseli, da je osrednji poslovni dogodek podjetja SAOP kljub negativnemu vzdušju na trgu tako lepo uspel,” je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

“Kljub temu, da smo v SAOP-u uspešno uvedli nove elektronske oblike učenja, bomo takšne dogodke zagotovo ohranili, saj o njihovi pomembnosti pričajo tako visoka udeležba kot tudi kakovostne razprave, ki so spremljale aktualne vsebine.”

Razkrite novosti za leto 2012

Letošnja SAOP Konferenca je podala vrsto zanimivih in aktualnih snovi. SAOP-ovi strokovnjaki so udeležencem iz gospodarstva predstavili spremembe v DDV in dohodnini ter njihov vpliv na izvajanje računovodskih nalog.

Predstavniki javnega sektorja pa so spoznali posebnosti na področju obračuna Davka na dodano vrednost ter obračuna dobička in storitev, ki jih uvajajo nove ureditve poslovanja javnih ustanov.

Predstavljene so bile tudi najpomembnejše pasti in dobre prakse pri izdelavi zaključnega obračuna gospodarskih družb za leto 2012 ter prehod na novo poslovno leto za javni sektor.

Med glavnimi tehnološkimi novostmi, ki bodo v prihodnje igrale pomembno vlogo v načinu poslovanja, je bilo upravljanje z računovodsko dokumentacijo v elektronski obliki.

ERP informacijski sistem iCenter v povezavi z novo zakonodajo, ki poenostavlja dolgoročno hrambo elektronskih dokumentov, namreč omogoča vzpostavitev celovitega elektronskega poslovanja na področju računovodstva.

Poleg samega elektronskega poslovanja so udeleženci spoznali tudi prednosti delovanja poslovnega, ki jih ponuja ERP informacijski sistem iCenter kot storitve v oblaku. Gre za storitev, ki jo ponuja SAOP skupaj s podjetjem FlipIT in omogoča organizacijam uporabo celotne poslovne programske in strojne opreme v obliki mesečnega najema.

Izvajanje poslovnega informacijskega sistema v oblaku uporabnikom zagotavlja vrsto prednosti, kot so standardna kakovost storitve, visoka razpoložljivost sistema in varnost podatkov, enostavnejše upravljanje informacijskega sistema ter fiksna mesečna cena po uporabniku, brez skritih stroškov.

V sklopu vsebin za izboljšanje delovne uspešnosti je bila prvi dan izvedena delavnica na temo Dobra psihofizična kondicija na delovnem mestu, naslednji dan pa so udeleženci spoznali tehnike hitrega branja in učenja.

Organizatorji so program konference popestrili še z ogledom Muzeja Laško, proizvodnje v Pivovarni Laško ter z izbranimi storitvami Thermane Laško.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Seyfor d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Seyfor d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Seyfor d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640