Računalništvo, telefonija
27.06.2016 12:58

Deli z drugimi:

Share

Neprekinjeno napajanje v zahtevnih industrijskih pogojih

Nova rešitev, Gutor PXC, predstavlja povezavo med IT in industrijsko uporabo. Idealno je za zahtevne delovne pogoje, kot so proizvodnja ter črpanje nafte in plina na obali oziroma morju. Rešitev je predana po načelu ključ v roke, služi za zaščito pomembne opreme in se lahko zamenja v izjemno kratkem času, ob nizkih stroških.
Neprekinjeno napajanje v zahtevnih industrijskih pogojih
Neprekinjeno napajanje v zahtevnih industrijskih pogojih

Družba Schneider Electric, globalni specialist za upravljanje energije in avtomatizacijo, predstavlja novo rešitev Gutor PXC, standardizirano, industrijsko rešitev za neprekinjeno napajanje (UPS) v zahtevnih delovnih pogojih. Idealna je za uporabo v odprtih prostorih, kot so ploščadi za črpanje nafte in plina na morju ter na področjih z ekstremnim podnebjem. Rešitev Gutor PXC ščiti pomembno opremo in industrijske naprave pred poškodbami, ki bi lahko nastale zaradi izpada električne energije, kratkega stika ali velikega skoka v napetosti. Omogoča jim alternativno napajanje v času zastoja. Rešitev je standardizirana s prilagodljivim dizajnom. Uporabnikom, upravljalcem industrijskih naprav in inženirjem omogoča v izjemno kratkem časovnem obdobju ter nizkih stroških uporabo po načelu ključ v roke.

“V današnji industrijski infrastrukturi obstaja veliko pomembnih sistemov, potrebnih za varen in zanesljiv sistem zaščite napajanja. To je pomembno za preprečevanje škodljivega delovanja različnih agresivnih elementov v okoliščinah, kot so na primer hitro zapiranje naftnih vrtin ali zavarovanje delovanja protipožarnega sistema v primeru nepričakovane katastrofe,” je povedal Bernhard Kiechl, direktor oddelka za razvoj industrijskih inženirskih rešitev za neprekinjeno napajanje v družbi Schneider Electric. Sam ocenjuje, da je rešitev Gutor PXC izjemno zanesljiva in učinkovita v zaščiti pomembne opreme na oddaljenih lokacijah, kot tudi tiste opreme, ki je nameščena na področjih z ekstremnimi delovnimi pogoji. Prav tako je primerna za opremo, kjer ne sme biti prekinitve delovanja, ali kjer druga vrsta sistemov za neprekinjeno napajanje ne morejo delovati.

Doslej so morali uporabniki, ki so želeli namestiti industrijsko rešitve za neprekinjeno napajanje na lokacijah z zahtevnimi pogoji, naročati posebej prilagojene rešitve, oblikovane za njihove specifične potrebe. Zato so porabili več časa in finančnih sredstev. Uporabniki z novo rešitvijo Schneider Electric dobivajo možnost implementacije učinkovitega in stroškovno sprejemljivega industrijskega sistema za neprekinjeno napajanje. Gre za rešitev, ki predstavlja povezavo med komercialnimi rešitvami za neprekinjeno napajanje, kakršne se uporabljajo v informatiki ter rešitvami, ki so popolnoma prilagojene zahtevam delovnih pogojev. Rešitev Gutor PXC je standardizirana in prilagodljiva ter dostopna v večjem številu različnih konfiguracij in se lahko prilagaja različnim operativnim zahtevam. Posledica tega je skrajšan čas od naročanja do namestitve (znižanje iz 18-20 tednov na 6-8 tednov) ter nižji stroški.

Ostale funkcionalnosti in prednosti rešitve Gutor PXC so:

  • Delovanje ob visokih temperaturah: do 55°C
  • Odpornost na potrese: jekleno ohišje lahko prestane vibracije do 1G
  • Vgrajen ima filter za ambientalno zaščito pred prahom; uskladitev z IP42
  • Zavzema majhen prostor: 600 mm širine, za napravo med 10 do 80 kVA, brez transformatorja
  • Doživljenjsko vzdrževanje: + 20 let

Gutor PXC bo dostopen v drugi polovici letošnjega leta. Več o tem lahko preberete na spletni strani www.schneider-electric.com/gutor ali pa pokličite lokalnega zastopnika družbe Schneider Electric.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADVANT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADVANT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADVANT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več