Računalništvo, telefonija
29.09.2018 20:00

Deli z drugimi:

Share

NetApp diskovni sistemi z NVMe tehnologijo

Enota, za merjenje zakasnitev pri dostopu do podatkov, se je v zadnjih letih spremenila iz milisekund v mikrosekunde. NetApp ponuja odgovor za vse, ki bi si želeli še dodatno pohitriti delovanje svojih aplikacij.
AFF A800
AFF A800

Eno izmed vodilnih podjetij na področju diskovnih sistemov NetApp je v svoje vrste med prvimi vključil v ponudbo diskovne sisteme, ki uporabljajo NVMe tehnologijo za priklop. S tem je zaključena zgodba o SAS priklopu, ki zavira odzivnost SSD diskov, da se ne morejo pokazati v vsej svoji svetli luči.

S SSD diski vse tja do kapacitete 15 TB po disku lahko sistem NetApp A800 zagotovi 720 TB surovih kapacitet, do katerih je dostop možen v nekaj 10 mikrosekundah. In vse to samo v 4U prostora v računalniški omari. Z učinkovitostnimi tehnologijami kot na primer sprotna deduplikacija in kompresija podatkov, ki dodatno oplemenitijo diskovne kapacitete, uporabnik dobi še več prostora za shranjevanje.

V še zahtevnejših okoljih je na voljo konfiguracija sistemov v gručo s podporo 24 krmilnikov, ki skupaj zmorejo kar 11,4 mio IOPS (IO operacije v sekundi) in pretočnost podatkov do 300 GB/s.

Ker torej govorimo o mikrosekundnih zakasnitvah, se moramo zavedati, da se dostopnih časov do podatkov prav veliko ne bo dalo več zmanjševati. Za še hitrejše obdelave bo potrebno poseči po višjemu nivoju simultanih operacij ali pa tistemu, česar se boji večina razvijalecev programske opreme – optimizaciji aplikacije.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Deduplikacija je proces odpravljanja podvojenih podatkov in s tem sprostitev zasedenih pomnilnih kapacitet in izboljšanja zmogljivosti diskovnih sistemov.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667