Računalništvo, telefonija
16.01.2012 17:40

Deli z drugimi:

Share

NETGEAR na CES-u 2012 prejel tri prestižne nagrade za oblikovne in tehnološke inovacije

Globalni proizvajalec mrežne opreme in računalniške periferije NETGEAR je na letošnjem CES-u v Las Vegasu s predstavitvijo nagrajenih brezžičnih mrežnih/shranjevalnih rešitev nedvomno potrdil pozicijo vodilnega globalnega igralca na računalniškem trgu.
NETGEAR na CES-u 2012 prejel tri prestižne nagrade za oblikovne in tehnološke inovacije
NETGEAR na CES-u 2012 prejel tri prestižne nagrade za oblikovne in tehnološke inovacije

Trije od NETGEAR-jevih številnih predstavljenih izdelkov so na letošnjem CES-u prejeli prestižno nagrado za oblikovne in tehnološke inovacije (CES 2012 Innovations Design and Engineering Award), in sicer Media Storage Router (WNDR4700), N750 Wireless Dual Band Gigabit DSL Modem Router (DGND4000) in spletna aplikacija za mrežno upravljanje NETGEAR Genie®.

WiFi in disk združena v eni napravi

Dobitnik CES 2012 Innovations Design and Engineering nagrade, NETGEAR Media Storage Router (WNDR4700) združuje dve najpomembnejši želji končnih uporabnikov v zadnjih nekaj letih: željo po shranjevanju in pretakanju HD multimedije ter željo po čim hitrejši, zanesljivi in varni brezžični internetni povezavi za rastoče število Ethernet naprav – vse od pametnih telefonov, tabličnikov, igralnih konzol pa do connected TV-jev, medijskih predvajalnikov in še več. Glavna odlika, po kateri se naprava razlikuje od konkurentov na trgu, je hkratna podpora za Apple Time Machine backup in Windows PC backup. Media Storage Router kot prvi na trgu utira pot z inovativnim izdelkom, ki v eni oblikovno dovršeni napravi združuje brezžični 900 Mbps usmerjevalnik z najboljšim dometom in 2TB mrežno shrambo.

Media Storage Router dobite v paketu z integriranim 2TB trdim diskom, ki ga lahko po potrebi hitro nadgrajujete. Podpora za USB 3.0 pogon bo uporabnikom prišla prav pri dodajanju shranjevalnih kapacitet in/ali če bi želeli iz zunanjega diska narediti mrežno shrambo. To je le nekaj izmed značilnosti, ki tale hibrid brezžičnega usmerjevalnika in mrežne shrambe postavijo na sam vrh najnaprednejših mrežnih rešitev na trgu.

Vse-v-enem usmerjevalnik naslednje generacije

NETGEAR N750 Wireless Dual Band Gigabit ADSL2+ Modem in usmerjevalnik ponuja vrhunske zmogljivosti z brezžičnimi hitrostmi do 750 Mbps za najnaprednejše aplikacije, z multiplim WAN dostopom in USB porti za povezovanje mrežnih shramb in tiskalnikov. Dovršen z vgrajenim DSL modemom, je usmerjevalnik združljiv z vsemi večjimi ponudniki spletnih storitev (IPS-ji). Simultana Dual Band tehnologija deluje na obeh frekvenčnih pasovih (2,4 in 5 GHz) hkrati, kar vam zagotavlja največje hitrosti in najboljši možni domet. Usmerjevalnik je združljiv z vrsto naprednih značilnosti in aplikacij, kot so ReadySHARE® Cloud, ReadySHARE® Printer in NETGEAR Genie®.

NETGEAR Genie Mobile

NETGEAR Genie aplikacija, sprva zasnovana kot namizna aplikacija za PC-je in Mace, bo odslej na voljo tudi uporabnikom pametnih telefonov in tabličnikov. NETGEAR Genie aplikacija za iOS in Android naprave omogoča uporabnikom, da zlahka upravljajo, nadzirajo in spreminjajo nastavitve v domačem omrežju. Starševski nadzor, dostop za goste, zemljevid omrežja… do vseh nastavitev lahko uporabniki dostopajo preko Genie Mobile aplikacije. NETGEAR Genie Mobile bo na voljo v Apple App in Android spletnih trgovinah. NETGEAR Genie je še ena izmed treh inovacij, ki se ponašajo s prestižno nagrado letošnjega CES-a – CES Innovations Design and Engineering Award.

NETGEAR je globalno vodilni proizvajalec računalniške mrežne opreme. Za končne uporabnike razvija visoko zmogljive, zanesljive in uporabniku prijazne mrežne naprave, shrambe in digitalne medijske rešitve, ki poskrbijo za čim hitrejše in enostavnejše povezovanje mrežnih naprav in pretakanje multimedije. Za podjetja zagotavlja tehnološko najnaprednejše mrežne, shranjevalne in varnostne rešitve, brez pregovorne zapletenosti in stroškovne potratnosti velikih IT sistemov. NETGEAR izdelki so zasnovani na vrsti preizkušenih brezžičnih tehnologij, s poudarkom na zanesljivosti in prijaznosti do uporabnika.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DOMEX, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DOMEX, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DOMEX, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več