Računalništvo, telefonija
25.08.2011 14:08
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nikon COOLPIX P7100, najzmogljivejši kompaktni Nikon

Nikon COOLPIX P7100, najzmogljivejši kompaktni Nikon
Nikon COOLPIX P7100, najzmogljivejši kompaktni Nikon

Nikon je predstavil naslednika modela COOLPIX P7000, najzmogljivejši kompaktni fotoaparat te znamke. Novi Nikon COOLPIX P7100 se ponaša z višjo kakovostjo posnetkov, hitrejšim samodejnim ostrenjem, hitrejšim zagonom in krajšim reakcijskim časom od pritiska na sprožilec do zajema posnetka. Od predhodnika se razlikuje tudi po nagibnem, 7,5-centimetrskim (tripalčnim) zaslonom LCD za lažje kadriranje in zajem fotografij in videoposnetkov iz neobičajnih kotov ali nerodnih položajev.

Fotoaparat COOLPIX P7100 predstavlja pravo izbiro za vse napredne fotografske navdušence, ki potrebujejo uporabnost DSLR-ja in prenosnost kompaktnega fotoaparata. Ves nadzor je uporabniku prepuščen prek dveh vrtljivih ukaznih gumbov in ima prilagodljive spominske nastavitve za zoom, ki omogočajo prednastavitve za do sedem različnih goriščnic in hitro preklapljanje med njimi. S tem dosežemo podobne učinke, kot če bi uporabljali izmenljive objektive.

P7100 je opremljen s širokokotnim objektivom NIKKOR s 7,1-kratnim zoomom in razponom od 28 do 200 mm (ustreznik formatu 35), ki vsebuje dva elementa iz stekla (ED) z izredno nizko stopnjo disperzije, ki zmanjšata kromatsko aberacijo pri daljših goriščnicah, ter nevtralnim sivinskim filtrom ND za večji nadzor nad osvetlitvijo pri močni svetlobi ali kadar želimo doseči daljše osvetlitvene čase. Hitri sklop za obdelavo slike s procesorjem EXPEED C2 v celoti izkorišča veliko tipalo CCD z 10,1 milijona slikovnimi točkami in velikostjo 1/1,7 palca, kar omogoča širok dinamični razpon in uspešno fotografiranje tudi v slabi svetlobi, drobne podrobnosti in čistejše fotografije z manj šuma pri fotografiranju pri visoki (do ISO 3200 in 12.800) ali nizki občutljivosti.

COOLPIX P7100 vzpodbuja ustvarjalnost fotografa, saj ta lahko izbira med več različnimi posebnimi učinki, vključno z možnostjo navzkrižne obdelave (cross processing), ki na fotografijah dramatično spremeni barve in poveča kontrast ter nasičenost. Poleg tega je tu še način “selektivna barva”, ki poudari želeno barvo in spremeni ostali del fotografije v črno-belo, vse to je mogoče prednastaviti že na predogledu na zaslonu LCD pred samim fotografiranjem. COOLPIX P7100 zajema kakovostne videoposnetke v ločljivosti HD (720p) z uporabo optičnega zooma in hitrim samodejnim ostrenjem s 24 sličicami na sekundo. Ravnovesje beline lahko nastavite pred začetkom snemanja, prav tako tudi zaklepanje osvetlitve (AE). Vgrajeni priključek HDMI s podporo za HDMI-CEC omogoča predvajanje video posnetkov na vseh televizorjih HDTV, podpira pa tudi zunanji mikrofon.

COOLPIX P7100 bo na voljo po priporočeni ceni 549 eur, na policah slovenskih trgovin pa se bo pojavil v drugi polovici septembra.

EXPEED C2
Prvotni sistem za obdelavo slike EXPEED je vključeval vse pridobljene izkušnje in tehnologije razvite v dolgi zgodovini družbe Nikon. Zdaj najnovejša različica priznanega sistema družbe Nikon – EXPEED C2 – še bolj razširja možnosti zajema fotografij, saj zagotavlja izboljšano snemanje videoposnetkov, zmogljivost tudi pri visokih občutljivostih in kar največjo kakovost slike. Sistem EXPEED C2 izboljšuje zmogljivost tipala, tako da zagotavlja čiste, žive slike z živahnimi barvami, z manj šuma in mehkimi tonskimi prehodi za zajem izjemnih fotografij in videoposnetkov.

ViewNX 2
ViewNX 2 je vsestranski programski paket, ki omogoča uporabnikom, da hitro uvozijo, pregledujejo, urejajo in souporabljajo fotografije ter videoposnetke z drugimi. Kot nadgradnja nadvse uspešne programske opreme ViewNX je ViewNX 2 uporabniško prijazen komplet programov, ki nudi izjemno število funkcij, ki odločno presegajo tiste, ki jih nudi operacijski sistem. Na novo vključene napredne funkcije za urejanje videoposnetkov so vzete neposredno iz vrhunskih DSLR-jev družbe Nikon, tako da lahko uporabniki obrezujejo videoposnetke in združujejo fotografije v osupljive filme. ViewNX 2 je priložen vsem digitalnim fotoaparatom Nikon, lahko pa si ga tudi brezplačno prenesete.

Nikon my Picturetown
Zdaj lahko svoje fotografije varno shranite v storitvi my Picturetown, brezplačni Nikonovi spletni storitvi za shranjevanje in skupno rabo digitalnih slik. Tako lahko svoje fotografske spomine preprosto dajete v skupno rabo s prijatelji ali pa jih organizirate v elektronske zbirke. Na voljo vam je 2 GB brezplačnega prostora za shranjevanje na tisoče spominov, lahko pa si tudi izberete zlati račun, v katerem lahko shranite še več fotografij.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več