Računalništvo, telefonija
28.07.2017 15:33

Deli z drugimi:

Share

Nikon praznoval 100. rojstni dan

Nikon je 25. julija praznovala 100 let. V stoletju je japonski proizvajalec fotografske in optične opreme dosegel številne mejnike, ob častitljivem jubileju pa pripravil tudi posebno spletno mesto z dosežki in ekskluzivnimi spletnimi vsebinami.
Nikon praznoval 100. rojstni dan
Nikon praznoval 100. rojstni dan

Nikon je vse od ustanovitve leta 1917, ko se je podjetje imenovalo še Nippon Kogaku K.K., svetu zagotavljal edinstvene izdelke in strokovno znanje, ki so premikali mejnike na področju fotografije, optike in drugih Nikonovih tehnologij. Nekaj mejnikov je predstavljenih tudi v zanimivem video posnetku.


100 let zgodb

Nikon je imel v preteklih sto letih eno ključnih vlog pri spreminjanju sveta fotografije. Od najpomembnejših mejnikov, predstavitev fotoaparatov in inovacij v izdelkih do navdiha posameznih profesionalnih in ljubiteljskih fotografov ter navdušencev zdaj Nikon s svetom deli najpomembnejše osebne in zanimive zgodbe ljudi z vsega sveta.

Na Nikonovem spletnem mestu, posvečenemu 100. obletnici, bodo postopoma, skozi celo poletje, izhajale ikonične fotografije, zgodbe in nasveti fotografov z vsega sveta, ki so pomagali oblikovati stoletje domišljije in bogato zgodovino blagovne znamke Nikon. Vsebina obsega vse od vpogledov v fotografijo do znanih osebnosti, ki so Nikonovi uporabniki ali oboževalci, in je bila izbrana, da bi tudi v prihodnje navdihovala fotografe in navdušence nad fotografijo.

Nikonov virtualni muzej

Nikon je z namenom, da bi pokazal, kaj vse je že ustvaril in kje se je vse skupaj začelo, pripravil 360-stopinjsko navidezno potovanje po svojem svetovno znanem muzeju v Tokiu. Obiskovalci bodo z vstopom v svet Nikona dobili vpogled v Nikonove tehnologije, izdelke in glavne mejnike v njegovi zgodovini – videli bodo tudi, kako je Nikon pomagal na področju bioznanosti, medicine in celo raziskovanja vesolja. Nikonov virtualni muzej se nahaja na tej spletni povezavi.

Ikone z Nikoni

Nikonove fotoaparate in objektive uporabljajo ljudje iz najrazličnejših okolij in poklicev. Niz fotografij prikazuje znane osebnosti iz sveta glasbe, televizije, filma in športa s fotoaparatom Nikon v roki.


100 let pomoči

Nikon že od leta 1917 pomaga fotografom pri njihovem ustvarjanju, jim razkriva svoje znanje in jim svetuje, kako premikati meje možnega, poleg tega pa usmerja tudi ljubiteljske in hobi fotografe. Nikon je v spomin na to in ob pomoči spoznanj, ki so jih prispevali fotografi z vsega sveta, pripravil najboljše nasvete na podlagi stoletja strokovnih izkušenj.


#LookBackAtNikon

Nikon pripravlja tudi natečaj na fotografskem družbenem omrežju Instagram, namenjen oboževalcem Nikonovih izdelkov in ljubiteljskim fotografom po Evropi. Najboljše fotografije bo nagradil z vrsto nagrad, vključno z Nikonovimi fotoaparati. Vsi, ki želijo sodelovati na omenjenem fotografskem natečaju, morajo posneti fotografijo, na kateri bo odsev njih samih in njihovega fotoaparata Nikon hkrati. Udeleženci tekmovanja, ki bodo posneli najboljši avtoportret pred ogledalom, kosom stekla, v luži ali poiskali kakšno drugo inovativno možnost, se bodo potegovali za številne nagrade, med katerimi bosta tudi fotoaparata Nikon D500 ter D7500. Dodatne informacije o spletnem natečaju na Instagramu najdete v profilu @NikonEurope in na slovenski spletni strani natečaja.

www.nikon.si


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več