Računalništvo, telefonija
03.05.2011 16:01

Deli z drugimi:

Share

Nikon prejel dve nagradi TIPA

Združenje Technical Imaging Press Association (TIPA) je že četrto leto zapored dva Nikonova izdelka razglasilo za najboljša v Evropi. V letu 2011 sta žirijo najbolj prepričala Nikon D7000, ki je postal najboljši napredni D-SLR aparat, ter Nikon COOLPIX P300, ki je prejel nagrado za najboljši kompaktni fotoaparat.
Najboljši napredni D-SLR fotoaparat: Nikon D7000
Najboljši napredni D-SLR fotoaparat: Nikon D7000

Strokovna žirija združenja TIPA, ki presoja kakovost, zmogljivost in vrednost izdelkov, je imela letos zelo težko delo, saj so posamezni proizvajalci pripravili veliko število vrhunskih izdelkov. Prav zato je uspeh Nikona še toliko večji, saj je omenjeni proizvajalec prejel dve pomembni nagradi TIPA za svoja izdelka na področju digitalne fotografije.

Najboljši napredni D-SLR fotoaparat: Nikon D7000

Žirija združenja TIPA je Nikonu D7000 podelila naziv najboljši napredni D-SLR aparat s komentarjem: “Nikon D7000 nas je prepričal z visoko kakovostjo senzorja CMOS (velikosti APS-C), ki premore ločljivosti 16,2 milijona slikovnih pik in poskrbi za izredno kakovost posnetkov. Dodatno aparat odlikuje tudi hitrost, saj s hitrostjo 6 posnetkov na sekundo posname kar sto zaporednih posnetkov, ki jih lahko shrani na dve kartici SD. Njegovo napredno zasnovo dokazujejo tudi kukalo s 100-odstotno pokritostjo polja (viewfinder), velik 3-palčni zaslon LCD ter možnost zajema video posnetkov polne visoke ločljivosti (FullHD, 1080p) ob hkratni uporabi funkcij samodejnega ostrenja. Za spogledovanje s profesionalnim razredom fotoaparatov pa poskrbijo rešitve, kot so ohišje iz magnezija, posebne zaščite pred prahom in vodnimi kapljicami ter sprožilec, ki brez težav prenese vsaj 150.000 proženj.”

Najboljši kompaktni fotoaparat: COOLPIX P300

Komentar TIPA-žirije: “Nikon COOLPIX P300 je stilski kompaktni fotoaparat z izjemno zmogljivimi lečami (f/1.8), katerih goriščnica se prične že pri 24 mm. Uporaba napredne optike in posebnih stekel v objektivu poskrbita za visoko kontrastne ter izjemno ostre posnetke v celotnem razponu 4,2-kratne optične povečave. V kombinaciji z od zadaj osvetljenim CMOS-senzorjem ločljivosti 12,2 milijona slikovnih pik fotoaparat zajema odlične posnetke tudi v slabših svetlobnih pogojih. COOLPIX P300 zna snemati tudi video posnetke polne visoke ločljivosti (FullHD, 1080p), obvlada pa tudi napredne počasne posnetke, kjer lahko v sekundi zajame kar 120 posnetkov.”


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710