Računalništvo, telefonija
08.01.2016 15:39

Deli z drugimi:

Share

Nikon s povezljivostjo SnapBridge postavlja fotoaparat v središče ekosistema povezanih osebnih naprav

- Nikon je v okviru uvajanja inovacij predstavil aplikacijo SnapBridge, ki prek tehnologije Bluetooth Low Energy omogoča stalno brezžično povezavo s pametnimi napravami, pri čemer predstavlja fotoaparat kot del ekosistema osebnih naprav. SnapBridge bo odslej standardna zmogljivost v skoraj vsakem Nikonovem prihodnjem fotoaparatu.
Nikon s povezljivostjo SnapBridge postavlja fotoaparat v središče ekosistema povezanih osebnih naprav
Nikon s povezljivostjo SnapBridge postavlja fotoaparat v središče ekosistema povezanih osebnih naprav

SnapBridge z uporabo tehnologije Bluetooth Low Energy omogoča stalen in takojšen prenos posnetkov iz fotoaparata v pametno napravo že sproti med samim fotografiranjem, kar spreminja fotografijo v družabno, povezano izkušnjo. Prenos poteka samodejno, ne da bi bilo treba posebej aktivirati prenosa posnetkov iz fotoaparata, hkrati pa poraba energije ostaja majhna za obe napravi. Povrh vsega pa niti ni potrebno, da je fotoaparat za prenos prek Bluetooth fotografije prižgan. Uporabnikom je med prenosom fotografij še naprej na voljo internetna povezljivost za mobilne naprave, tako da lahko med sinhronizacijo fotografij preverjajo e-pošto ali dostopajo do družabnih omrežij.

Za preprostejšo uporabo je treba povezavo nastaviti le enkrat, medtem ko je bilo doslej treba obstoječe aplikacije za prenašanje prek povezave Wi-Fi nastavljati vedno znova. S fotoaparatom lahko povežemo do pet pametnih naprav. Aplikacija SnapBridge zabeleži tudi podatke o lokaciji in datumu ter času uporabnikove pametne naprave in fotoaparat samodejno sinhronizira z njimi, tako da pri potovanju v tujino ni treba ročno spreminjati datumov in podatkov o lokaciji fotoaparata. Uporabniki lahko začnejo fotografirati takoj ob prihodu, ne da bi jih skrbelo glede netočnih nastavitev lokacije in časa, ki se kažejo v podatkih slik.

Fotografi lahko v meniju fotoaparata preklapljajo med možnostjo samodejnega prenosa posnetkov že med ali po samem fotografiranju. Fotoaparat za prenos podatkov intuitivno preklopi iz načina Bluetooth Low Energy v Bluetooth tudi, ko je fotoaparat izklopljen. Posnetki se prenesejo v pametne naprave kot fotografije v ločljivosti 2 mio slikovnih točk (oz. Full HD) in formatu JPEG. Prenesejo se lahko tudi posnetki JPEG v izvirni ločljivosti. Z aplikacijo SnapBridge je mogoče v metapodatke posnetkov priročno vnesti avtorske informacije in dodatna besedila ali celo logotipe za osebno zaščito in identifikacijo posnetkov in njihovega avtorja.

Aplikacije SnapBridge uporabnikom omogoča, da pred sprožitvijo zaklopa na daljavo prek aplikacije že sproti potrdijo posnetke, ustrezne za prenos kar na zaslonu pametne naprave. Poleg tega je mogoče prek pametne naprave, na kateri se prikaže predogled slike v živo, nadzirati tudi ostrenje in samodejno proženje s časovnim zamikom, kar nudi številne možnosti in večjo svobodo med fotografiranjem.

SnapBridge omogoča tudi nemoteno deljenje fotografij na številnih aplikacijah in družabnih omrežjih. Z registrirano številko Nikon ID uporabniki prejmejo neomejeno spletno shrambo za posnetke v ločljivosti 2 mio slikovnih točk v storitvi NIKON IMAGE SPACE. Fotografije, prenesene v pametne naprave v omenjeni ločljivosti pa je mogoče v aplikaciji SnapBridge konfigurirati za samodejno nalaganje v osebni račun v storitvi NIKON IMAGE SPACE.

www.nikon.si


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več