Računalništvo, telefonija
24.10.2012 10:51

Deli z drugimi:

Share

Nikonov novi objektiv NIKKOR 70-200mm f/4

Nikon je predstavil nov zoom objektiv z vsestranskim razponom goriščnice 70-200 mm formata FX in s konstantno zaslonko f/4. Prvi NIKKOR, ki je opremljen z naslednjo generacijo sistema za zmanjšanje vibracij, omogoča za pet stopenj nižjo hitrost sprožilca oziroma za pet stopenj daljši čas osvetlitve. Povečana stabilnost predstavlja pomembno nadgradnjo, ki zelo zmanjša učinke tresenja fotoaparata in omogoča lažje fotografiranje pri šibki svetlobi.
AF-S NIKKOR 70-200 mm f/4G ED VR
AF-S NIKKOR 70-200 mm f/4G ED VR

V objektivu AF-S NIKKOR 70-200 mm f/4G ED VR sta na voljo dva načina VR. Način Normal za vsakodnevno fotografiranje in Active za zmanjševanje visokofrekvenčnega tresenja fotoaparata, do katerega prihaja na primer pri fotografiranju iz premikajočega se vozila. Oba načina nudita stabilno sliko v iskalu, kar pomeni, da je izbira točk ostrenja in samo kadriranje udobnejše in natančnejše.

Kljub svoji lahkosti ta objektiv ne varčuje pri zmogljivosti. Izdelan je tako, da zagotavlja visoko ločljivost in kontrast v različnih pogojih fotografiranja, optična konstrukcija vsebuje 20 optičnih elementov v 14-ih skupinah. Nanos z nano kristali Nikon Nano Crystal Coat preprečuje notranje odboje in zmanjšuje učinek slabšega kontrasta fotografij pri fotografiranju v protisvetlobi.

Za ta objektiv je na voljo namenski obroček za stativ RT-1, ki izboljša ravnotežje na stativu in omogoča gladek prehod med navpično in vodoravno orientacijo pri fotografiranju.

Objektivu sta priložena torbica CL-1225 in sončna zaslonka HB-60. Objektiv AF-S NIKKOR 70-200 mm f/4G ED VR bo naprodaj od začetka decembra po priporočeni ceni 1.379 EUR.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več