Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

14.06.2020      8:00
NLB

NLB z digitalnimi premiki še bližje uporabnikom

.. V NLB svojim komitentom nudijo vrsto možnosti, ki omogočajo poslovanje na daljavo. Najnovejša je možnost odprtja računa prek spleta ..

Do odprtja računa kar prek spleta

Banke se vse bolj selijo na splet in na naše mobilne naprave. Koronavirus pa je povzročil, da se je digitalizacija odvila ekspresno. Predvsem so bile v digitalizacijo prisiljene stranke, ki prej niso uporabljale storitev, ki so jim jih banke že nudile. Navada je železna srajca, v tem primeru pa je stranke koronavirus prisilil, da so opustile stare navade in naredile nekaj korakov naprej. Prilagodile pa so se tudi banke, ki so med epidemijo v svoj portfelj vključile še dodatne storitve. Prav v teh dneh lahko prvi uporabniki v NLB odprejo račun oziroma Paket Digitalni v celoti prek spleta. Ob tem prve tri mesece s paketom ne bo nobenih stroškov, kasneje bo zanj treba odšteti 3,99 evra na mesec. Mladi od 18. do 27. leta starosti, ki bodo sklenili NLB Paket Digitalni do 30. septembra 2020, pa bodo lahko paket brezplačno uporabljali kar celo prvo leto.

Paket Digitalni med drugim omogoča neomejeno število brezplačnih dvigov na NLB bankomatih in 2 brezplačna dviga na bankomatih drugih bank v Sloveniji. Vključena je tudi pristopnina in uporabnina mobilne banke Klikin, SMS Alarmi in opomniki ter Osnovni račun z mednarodno brezstično kartico BA Maestro. Vse to boste torej zdaj lahko uredili od doma.

Ste pozabili PIN kodo? Brez panike

V banki so izjemno ponosni na še eno novost - SMS PIN. So prvi  v Sloveniji, ki omogočajo prejemanje številke PIN prek SMS sporočila. Storitev je posebej uporabna, ko pozabimo PIN obstoječe kartice.

Kako naročiti nov PIN?

• Pokličite prek video klica in bančniku povejte, da potrebujete novo številko PIN, ki jo želite prejeti prek SMS sporočila (nov PIN lahko naročite tudi v poslovalnici).
  • Za pridobitev nove številke PIN nato pošljite na telefonsko številko +386 30 400 405 SMS sporočilo s ključno besedo NLBPIN, svojo davčno številko in zadnje 4 številke kartice, za katero naročate nov PIN.
  • Prejeli boste avtomatski SMS s številko PIN. To si zapomnite, prejeto SMS sporočilo pa le izbrišite.

Če mislite, da si svoje nove številke PIN ne boste zapomnili, si jo na bankomatu spremenite v drugo, ki si jo boste lažje zapomnili. Številko lahko brezplačno zamenjate tako za kartico osebnega računa kot tudi za Mastercard in Visa kartico.

NLB Pay nadgrajen s Flikom

Mobilno denarnico NLB Pay bodo nadgradili s funkcionalnostjo Flik, ki jo povežete s svojim bančnim računom in denar nakažete ali prejmete tudi zunaj delovnega časa vaše banke. Stranke bodo tako lahko drugim uporabnikom Flik poslale Flik plačilo ali pa zahtevale Flik plačilo brez vpisovanja številke IBAN - dovolj je že, da imamo telefonsko številko ali e-mail tistega Flik uporabnika, ki mu želimo denar nakazati.

Posebna različica NLB Paya, ki bo omogočala izvedbo Flik plačil, bo na voljo tudi uporabnikom Applovega opreracijskega sistema iOS.

Stranke v obdobju epidemije podirale rekorde

V času epidemije se je posebej izkazal NLB Kontaktni center, ki je strankam na voljo 24 ur na dan 7 dni v tednu. V omenjenem obdobju so sprejeli potrojeno število kontaktov po vseh kanalih in jih tako obravnavali preko 240.000. Rekord je padel 20. aprila, ko je bilo v enem dnevu kar 7.723 kontaktov. Največji porast je doživel videoklic, v času epidemije ga je uporabilo 35.000 klicateljev.

Stranke NLB sicer že vrsto let poznajo tudi mobilne in spletne banke za fizične in pravne osebe (Klikin in Klikpro ter NLB Klik in NLB ProKlik), ki jim prihranijo pot v poslovalnico, saj omogočajo izdajo različnih naročil in izvedbo plačil, kar je danes še posebej aktualno. Vse več zadev namreč zaradi novega koronavirusa, če se le da, opravimo od doma.

Vse našteto dokazuje, da se je NLB v izredno kratkem času prilagodila potrebam strank, da lahko karseda nemoteno uporabljajo vse storitve, ki so jih bile vajene pred epidemijo, le da lahko zdaj veliko več zadev uredijo iz domače dnevne sobe. Več na www.nlb.si (P.R.)

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?

Bi Windows lahko kmalu poganjal aplikacije za... 1
RK123  |  Kam ga vložil? Koliko?Očitno ga je še pr...
Pametna ptičja hišica slovenskih korenin 1
slo81a  |  nevem v čem je smisel