Računalništvo, telefonija
10.08.2019 11:00

Deli z drugimi:

Share

Nočne fotografije, ki vam jih zavidajo prijatelji

Nočne fotografije, ki vam jih zavidajo prijatelji
Nočne fotografije, ki vam jih zavidajo prijatelji

Radi fotografirate s pametnim telefonom, ste pri tem strastni, prijatelji in družina pa so navdušeni in menijo, da popolnoma ujamete minljive trenutke. Kako pa vam uspevajo fotografije v šibki svetlobi? Če ne najbolje, potem imamo za vas popolno rešitev!


Nagrajeni Huawei P30 Pro ima kamero s štirimi objektivi, še posebno pa izstopa prav pri nočni fotografiji. Razlog tiči v tipalu, ki zajema svetlobo na povsem nov način. Uporablja namreč novo zasnovo filtra. Omenjen telefon ima tudi obilico prostora za shranjevanje slik in baterijo, ki omogoči brezskrbno fotografiranje. Še preden pa ‘škljocnete’ prvo nočno fotografijo, preberite naslednja priporočila za odpravo najpogostejših napak. In če v vašem arhivu že obstaja odlična fotografija, jo do 11. avgusta prijavite na fotografsko tekmovanje Huawei InFocus, ki vam lahko prinese kar 10.000 evrov.

Pametni telefon za vsakodnevno fotografiranje

Profesionalni fotoaparati s kakovostnimi objektivi, ki dobro delujejo tudi v pogojih šibke svetlobe in v mraku, so dragi, upravljanje z njim pa zahteva precej fotografskega znanja. So težki in neprijetni za nošenje, zato kmalu izgubite zanimanje, da bi jih imeli ves čas pri sebi. Priročnejše je večerni koncert priljubljene glasbene skupine ali zabavo s prijatelji fotografirati s pametnih telefonom z najvišjo možno ločljivostjo ter odlično svetlobno občutljivostjo. Torej ob izbiri pametnega telefona preverite zmogljivost kamere.

Neverjetno nadležen šum

Največja težava nočne fotografije je digitalni šum, majhne pikice, včasih madeži na fotografiji zajeti z napačnimi nastavitvami občutljivosti ISO. Naj vas to ne skrbi. Zrnaste fotografije se lahko dogodijo tudi profesionalnim fotografom. Če boste na svojem mobilniku izbrali avtomatski način ali t. i. nočni način na Huawei P30, bo ta težava odpravljena.

V iskanju popolne jasnosti

Druga težava nočne fotografije je izbira popolnih nastavitev, da so fotografije ostre, jasne in svetle. Če je vaša zamegljena, je verjetno krivo slabše delovanje samodejnega ostrenja ali pa dolgi časi osvetlitve, ko telefon ni bil ves čas čisto pri miru. V zares temnem okolju priporočamo, da telefon, ki ga imate v roki prislonite na oporo. Tako bo fotografija tudi v primeru daljšega zajema jasna in ostra.

Najboljše nočne fotografije

V današnjem času tehnološke revolucije fotografija ne pomeni le možnosti zajema minljivih trenutkov, čustev in krajev, temveč tudi tehnološko odličnost. Čeprav lahko s pomočjo aplikacij izboljšamo čisto vsako fotografijo, urejanje zahteva čas in znanje, pa tudi potem so še vedno lahko zamegljene in zrnaste.

Bi se radi znebili težav, ki lahko uničijo še tako skrbno pripravljene in popolne trenutke? Je le en pametni telefon, ki lahko zagotovi najvišjo kakovost mobilne fotografije. To je Huawei P30 Pro. Opremljen je s štirimi kamerami Leica. Glavna ima ločljivost 40 milijonov slikovnih pik, njeno delo pa podpirajo kamera s širokim objektivom, kamera z objektivom SuperZoom s kar 5-kratno optično povečavo ter kamera TOF za zajem podatkov o globini posnetka. Poleg tega ima telefon izboljšano umetno inteligenco, ki prepozna predmete na fotografiji in fotografske prizore ter s tem pomaga tudi pri fotografiranju v šibki svetlobi. Huawei P30 Pro dobesedno fotografira temo, takšnim sposobnostim pa še nismo bili priča.

Pameten, kot ste pametni vi

Se pripravljate na večerno srečanje s prijateljem? Huawei P30 Pro bo zagotovo popoln spremljevalec. Nočni način fotografiranja Super Night z daljšo osvetlitvijo ter zmogljivo stabilizacijo, spremeni prizor v svetlo in ostro fotografijo polno prepričljivih živahnih barv in podrobnosti. Zaradi tipala SuperSpectrume z višjo svetlobno občutljivostjo ter video načina snemanja z dvema kamerama hkrati, pa ne boste zamudili nobenega zanimivega trenutka.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več