Računalništvo, telefonija
02.11.2017 17:43

Deli z drugimi:

Share

Nokia 2: dvodnevno delovanje baterije z enim polnjenjem

Nokia 2: dvodnevno delovanje baterije z enim polnjenjem
Nokia 2: dvodnevno delovanje baterije z enim polnjenjem

HMD Global, dom telefonov Nokia, je v Indiji predstavil pametni telefon Nokia 2. Nokia telefone povezujemo z odlično življenjsko dobo baterije in HMD Global je z najnovejšim med njimi to popeljal na še višjo raven. Z dvodnevnim delovanjem baterije je pametni mobilni telefon Nokia 2 narejen tako, da deluje še dolgo po tem, ko drugi pametni telefoni potrebujejo polnjenje.

Dvodnevna življenjska doba baterije pa ne zasenči zmogljivosti telefona. Pametni mobilni telefon Nokia 2 ponuja tehnologijo, na katero se uporabniki lahko zanesejo prav vsak dan. Združuje procesor Qualcomm Snapdragon in 5-palčni visokokakovosten zaslon s čistim, varnim in najnovejšim operacijskim sistemom Android.

Juho Sarvikas, direktor proizvodov HMD Global, pravi:

”Ljudje se danes zanašajo na svoje telefone, pri čemer mnogi podzavestno varčujejo z baterijo med opravljanjem svojih aktivnosti z namenom, da bi baterija zdržala do konca dne. Menimo, da se rešitev ne skriva v zmanjšani uporabi telefona, zato smo ustvarili pametni mobilni telefon, ki deluje tudi takrat, ko druge naprave že potrebujejo pit stop.

S pametnim telefonom Nokia 2 smo želeli ponoviti edinstveno doživetje Androida, ki smo ga doslej že predstavili, in sicer z dolgotrajno baterijo, ki jo mnogi navdušenci pričakujejo od svojih Nokia telefonov. Da bi to dosegli, je vsaka komponenta Nokia 2 – od zaslona do baterije, čipov in sistema – oblikovana tako, da porabi čim manj energije in tako uporabnikom predstavi telefon, na katerega se lahko zanesejo.”


Zgrajen tako, da traja

Nokia 2 prinaša izjemno trpežnost, ob tem pa združuje vse značilnosti znamke Nokia, torej kakovost, preprostost in zanesljivost. Njegov eleganten okvir je natančno obdelan iz enega samega kosa aluminija, medtem ko je Corning® Gorilla® Glass dopolnjen z izrezanim polikarbonatom na hrbtni strani, kar zagotavlja čudovit občutek in kakovost, ki jo uporabniki pričakujejo od pametnega telefona Nokia. Združeni visoko kakovostni materiali in premišljen ergonomski dizajn ustvarjajo edinstven model, ki je praktičen in hkrati eleganten ter omogoča, da uporabniki uživajo v cenovno ugodni in dolgotrajni izkušnji s pametnim telefonom.

Svoboda, ki nam omogoča, da naredimo več

Vendar ne gre le za baterijo kapacitete 4.100 miliamper ur in 5-paličnim LTPS LCD HD zaslon, ki nudi odlično uporabniško izkušnjo, hkrati pa zagotavlja manjšo porabo energije. Nokia 2 uporabnikom omogoča tudi popolno svobodo, medtem ko se prepuščajo zabavi – od predvajanja HD videjev ter priljubljenih skladb, fotografiranja, brskanja po družabnih medijev in spletu – ne da bi skrbeli, da bo zmanjkalo baterije.

Nokia 2 s fotoaparatom ločljivosti osmih milijonov slikovnih točk, ki omogoča samostojno ostrenje, zagotavlja ostre in jasne posnetke. S sprednjo kamero ločljivosti pet milijonov slikovnih točk pa se lahko posnamejo trenutki iz kateregakoli kota. Prav tako imajo uporabniki na voljo vedno dodaten prostor za shranjevanje svojih spominov, in sicer režo za pomnilniško kartico in neomejeno[i] možnost nalaganja fotografij ter videjev na Google Photos.

Vedno varen in ažuren Android

Pametni telefoni Nokia vedno ponujajo čisto, varno in najnovejšo izkušnjo z operacijskim sistemom Android z odličnimi funkcijami kot je Google Assistant. Lansiran s pripravljenim Android Nougat in Android Oreo, bo imel pametni telefon Nokia 2 mesečne varnostne posodobitve. Tako bo vedno varen in ažuren.

Razpoložljivost

Nokia 2 bo na voljo v Pewter/Black, Pewter/White in Copper/Black barvi, in sicer po povprečni globalni maloprodajni ceni od 99 evrov.

Tehnične specifikacije pametnega telefona Nokia 2

  • Omrežja: LTE Cat. 4, 150Mbps DL/50Mbps UL, VoLTE, Video Calling, VoWiFi
  • CPU: Qualcomm® Snapdragon™ Mobile Platform
  • OS: Android Nougat
  • RAM: RAM 1GB DDR3
  • Spomin: 8GB e-MMC (do 128GB z MicroSD kartico)
  • Zaslon: 5.0” HD 1280 x 720 LTPS LCD, In-Cell Touch, Corning® Gorilla® Glass 3
  • Kamera: zadaj 8MP samodejno ostrenje z LED bliskavico, spredaj 5MP fiksna bliskavica
  • Povezljivost: 802.11 b/g/n, BT 4.1, GPS/AGPS/GLONASS/Beidou, FM/(RDS)
  • Senzorji: Ambient light sensor, Proximity sensor, Accelerometer (G-sensor), E-compass
  • Baterija: 4100 mAh
  • SIM: 2 Nano-SIM + 1 uSD slot (Dual SIM) / Nano-SIM + 1 uSD slot (Single SIM)
  • Input/output: Micro USB (USB 2.0), 3.5mm audio jack
  • Dimenzije: 143.5 x 71.3 x 9.30 mm

Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več