14.02.2020 17:00

Nov SLA tiskalnik na slovenskem trgu

.. Napredek na področju 3D tiskanja še naprej spreminja način, kako podjetja pristopajo k izdelavi prototipov in proizvodnji ..
Sindoh A1 +

Ko tehnologija postane dostopnejša ter strojna oprema in materiali napredujejo, da se prilagodijo trgu, tako načrtovalci in inženirji vedno bolj vključujejo 3D tiskanje v svoj delovni proces.

3D tiskanje stereolitografije (SLA) postaja priljubljeno zaradi izjemne preciznosti in gladke površine izdelkov ter mehanskih lastnosti, kot so izotropija, vodotesnost in vsestranskost materiala.

Stereolitografija spada v družino aditivnih tehnologij, znanih kot fotopolimerizacija. Tiskalniki delujejo z uporabo svetlobnega vira – laserja ali projektorja tako, da strjujejo tekočo smolo v utrjeno plastiko. SLA kosi imajo najvišjo ločljivost in natančnost, najostrejše detajle in najbolj gladko površinsko obdelavo od vseh tehnologij 3D tiskanja, vendar je glavna prednost stereolitografije v vsestranskosti materialov. Proizvajalci materialov so ustvarili inovativne formulacije SLA smole s široko paleto optičnih, mehanskih in toplotnih lastnosti, ki ustrezajo standardom standardnih inženirskih in industrijskih termoplastov.

Na slovenski trg je s koncem leta 2019 vstopil profesionalni laserski stereolitografski 3D tiskalnik A1+ od južnokorejskega proizvajalca Sindoh.

Glavne značilnosti modela A1 +:

Odprti materiali: Tiskanje je združljivo z dentalnimi smolami drugih proizvajalcev: A1 + lahko tiska tako z lastno Sindohovo smolo, kot tudi z drugimi dentalnimi smolami v načinu Open Material. Poleg tega lahko nadzorujemo lasersko moč za učinkovitejše tiskanje.

Statični fokusni sistem: Statični fokusni sistem omogoča visokokakovostne rezultate tiskanja z ohranjanjem dosledne kakovosti tiska tako na sredini kot na robovih tiskanega izdelka.

Stabilen in moderen dizajn: Funkcionalna in estetska zasnova zagotavlja, da je tiskalnik kljub svoji velikosti videti zelo kompakten in stabilen.

Velikost tiskanega izdelka: Maksimalna velikost tiskanega izdelka 200 x 200 x 180 mm izboljša produktivnost s tiskanjem različnih velikosti in oblik hkrati.

Zmogljivost pametnega tiskanja: Optimalni parametri tiskanja se samodejno izberejo glede na obliko in lokacijo tiskanega izdelka, da se doseže visoka stopnja uspešnosti tiskanja na katerem koli mestu znotraj komore.

Pospešena hitrost tiskanja: Namesto metode Vector se za pospešitev hitrosti tiskanja izbere edinstvena metoda skeniranja Raster, ki omogoča tiskanje več modelov hkrati.

Samodejno dovajanje smole: Za varno in priročno samodejno oskrbo s smolo senzor zazna zadostno količino smole in če je smole premalo, se bo iz kartuše samodejno dovajala v rezervoar za smolo.

Funkcija video nadzora tiskanja preko spleta: Uporablja se za spremljanje napredka tiskanja in omogoča daljinsko upravljanje tiskalnika s pomočjo kamer. Tiskalnik lahko upravljate preko omrežja z enim računalnikom.

Pogovorni in intuitivni uporabniški vmesnik: Sindoh A1 + ima edinstveno obliko GUI z intuitivnimi ikonami za priročno delovanje različnih funkcij.

Visoka povezljivost: Za raznoliko in hitrejše tiskanje so podprti Ethernet (1G), USB 3.0 naprava / 2.0 Host in Wi-Fi.

Za več informacij o SLA 3D tiskalniku A1+ se obrnite na pooblaščenega zastopnika v Sloveniji, podjetje Solid World d.o.o. iz Radomelj. (P.R.)

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,