19.07.2014 09:44

Nov tehnični študijski program FIŠ

Svet Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu je potrdil nov visokošolski strokovni študijski program Računalništvo in spletne tehnologije Fakultete za informacijske študije v Novem mestu in mu podelil akreditacijo za sedem let. Novo mesto bo tako študentom ponudilo nov in sodoben tehničen študijski program, ki bo ustvaril zaposljive in iskane diplomante.
Nov tehnični študijski program FIŠ

Visokošolski strokovni študijski program Računalništvo in spletne tehnologije sodi v področje računalništva (KLASIUS-P 4811) in bo trajal tri leta v obsegu 180 kreditnih točk. Prva generacija študentov se bo na nov študijski program lahko vpisala že v jeseni 2015. Po opravljenem študiju bodo diplomanti pridobili strokovni naslov diplomirani/a inženir/ka računalništva in spletnih tehnologij (VS).

Študijski program Računalništvo in spletne tehnologije bo izobrazil vrhunske inženirje računalništva, ki bodo sposobni razreševati najkompleksnejše probleme informacijskih tehnologij in tehnologij svetovnega spleta. Študijski program vključuje znanja s področja tehničnega, teoretičnega in oblikovnega (dizajnerskega) računalništva in hkrati študente seznani z matematičnimi metodami, poslovnimi in pravnimi vedami ter komuniciranjem in odnosi z javnostmi.

Po končanem študijskem programu bodo študenti programa Računalništvo in spletne tehnologije sposobni:

• programiranja in oblikovanja najzahtevnejših spletnih in mobilnih aplikacij;
  • oblikovanja in postavitve interaktivnih spletnih strani;
  • oblikovanja in postavitve multimedijskih (avdio in video) vsebin za splet;
  • programiranja in oblikovanja različnih programskih poslovnih okolij;
  • učinkovitega komuniciranja z uporabo spletnih in mobilnih tehnologij.

Nov študijski program Fakultete za informacijske študije bo tako izpolnil praznino na področju izobraževanja iz računalništva v regiji, saj ponudba del v informacijskih in komunikacijskih dejavnosti v Sloveniji narašča, podjetja in ostale organizacije pa izjemno hitro prenašajo svoje delovanje v spletno in mobilno okolje za komuniciranje s kupci in izvajanje spletnega poslovanja.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE
Za več informacij so vam na voljo pri FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

PLANET GV d.o.o.