07.06.2018      11:23
Za podjetja, ki poslujejo elektronsko, finančne organizacije in ponudnike programov zvestobe

Nova generacija varnostne rešitve družbe Kaspersky Lab za zaščito pred spletnimi goljufijami

Družba Kaspersky Lab je izdala novo generacijo varnostne rešitve Kaspersky Fraud Prevention, ki je sestavljena iz dveh samostojnih izdelkov: Kaspersky Advanced Authentication, ki preprečuje ogroženost uporabniških računov pri razvoju digitalnih kanalov, in Kaspersky Automated Fraud Analytics, ki z nadzorom goljufivih dejavnosti omogoča natančne in pravočasne odločitve pri preiskovanju naprednih primerov prevar in shem pranja denarja med organizacijami. Ta razširitev ponudbe ponuja organizacijam prilagojeno rešitev za soočanje z različnimi izziv, ki so povezani s preprečevanjem prevar.

Rast digitalnega poslovanja

S hitrim razvojem digitalnih kanalov so spletne goljufije za veliko število podjetji postale resen problem. Pri tem ne gre le za podjetja iz finančnega sektorja, temveč tudi za ponudnike programov zvestobe in organizacije, ki poslujejo elektronsko. Zanje je postalo vse bolj pomembno, da izboljšajo varnost spletnih transakcij in zmanjšajo tveganje za goljufije, kot so prevzem uporabniškega račun, prevare z ustvarjanjem novih računov in druge. Pri tem morajo organizacije ohranjati vrhunsko uporabniško izkušnjo in zmanjšati stroške dodatnih varnostnih ukrepov, kot je na primer preverjanje verodostojnosti na različne načine.

Funkcionalnost Kaspersky Advanced Authentication podjetjem pomaga premostiti varnostne izzive z nizom tehnologij, ki identificirajo odstopanja ali možne goljufije tako ob vpisu v račun kot v ostalih stopnjah posamezne seje. Pri tem rešitev organizaciji označi dele seje, ki jih je potrebno dodatno preveriti in potrditi s strani uporabnika.

Varnostna rešitev analizira vedenjske in biometrične podatke, sloves naprave in druge koristne neosebne metapodatke, strojno učenje in zahtevni matematični algoritmi pa zagotovijo visoke stopnje odkrivanja ter zmanjšajo čas zaznavanja odstopanj. Proces preverjanja verodostojnosti ne zahteva nobenih posebnih dejanj s strani uporabnika, s čimer omogoča podjetjem, da se osredotočijo na visoko stopnjo zadrževanja uporabnikov in rast poslovanja na svojih digitalnih kanalih.

Dostop do informacij za preprečevanja prevar in pranja denarja

Finančni prekrški, vključno z goljufijami in pranjem denarja, ostajajo resna grožnja sodobnemu poslovanju. Tako regulatorni organi spodbujajo novo zakonodajo, ki bi preprečila tovrstna kazniva dejanja. Finančne organizacije pa morajo, ne le zaradi svojega poslovanja, temveč tudi za ohranitev skladnosti s predpisi, zagotoviti popolno transparentnost delovanja.

Funkcionalnost Automated Fraud Analytics družbe Kaspersky Lab pomaga podjetjem zmanjšati stroške, povezane s prevarami, in hkrati zmanjšati tveganja za kazni, ki bi jih dobila za morebitno neskladnost. Podjetje pridobi tudi dodatno znanje o prevarah in pranju denarja, ki je specifično za posamezno industrijo, poleg tega pa varnostna rešitev ponuja še napredne tehnologije, ki samodejno zaznajo morebitne incidente že v začetnih fazah.

Med celotno uporabniško sejo funkcionalnost zbira informacije in analizira na stotine neosebnih kazalcev, kot so uporabnikova naprava in njeno okolje, vedenjski in biometrični vzorci, prisotnost trojanskih konj, ki bi potencialno omogočili oddaljen dostop (angl. remote access Trojan ali RAT), in robotov. Preži tudi za mobilno zlonamerno programsko opremo in spletnimi vložki, ki z zahtevkom po dodatnih podatkih ukradejo osebne informacije uporabnikov (angl. web injects).

Funkcionalnost s pomočjo algoritmov strojnega učenja poveže najdbe z vzorci na oblačni platformi Kaspersky Fraud Prevention Cloud, ki vsebuje primere kod za prevzem računa, goljufije novih računov in pranje denarja, pa tudi z globalnimi podatki o prevarah, ki temeljijo na masovnih podatkih. Zaradi zmožnosti povezovanja in kartiranja lahko varnostna rešitev samodejno prepozna sheme pranja denarja med organizacijami. To stori tako, da išče povezave s tipičnimi profili, uporabljenimi napravami, vedenjskimi vzorci in številnimi drugimi podrobnostmi sej za katere je znano, da so vključene v podobne operacije.

Alessio Aceti, podpredsednik novega poslovanja v družbi Kaspersky Lab, izpostavlja: »Spletne goljufije ostajajo skrb vzbujajoča resničnost primarno za finančne organizacije. Vendar pa se vse več industrij ob vlaganju denarja in virov v razvoj digitalnih delov poslovanja sooča s takšnimi tveganji. Zato smo v družbi Kaspersky Lab nadgradili ponudbo z rešitvijo Kaspersky Fraud Prevention, ki je prilagojena specifičnim situacijam in zahtevam poslovanja.«

Kateri spletni brskalnik najraje uporabljaš?

Najbolj popularni spletni brskalniki leta 2018

Amazon s futuristično trgovino Go kmalu tudi ... 1
Mazinga  |  Grozljivo. Še malo se lahko vsi razen pa...
Vivo NEX 2: En telefon, dva zaslona, trije fo... 3
Justin.Forfunky  |  Glej reža!Ha, ha, ha, pa sem te!
Zakaj vsi delamo iste fotografije, ko smo na ... 1
Orbit_NG  |  Na koncu se bomo in slikal v Holodecku....
Vivo NEX 2: En telefon, dva zaslona, trije fo... 3
Robert Pungerl  |  A no imela yotaphone ze pred leti 2 zasl...