Računalništvo, telefonija
09.11.2018 18:07

Deli z drugimi:

Share

Nove inovacije podjetja Samsung

Na Samsung Developer Conference 2018 so bile predstavljene inovacije za storitev Bixby, SmartThings in kategorijo pametnih telefonov
Nove inovacije podjetja Samsung
Nove inovacije podjetja Samsung

San Francisco, Kalifornija – 7. november 2018 – Družba Samsung Electronics Co., Ltd je predstavila novo zmogljivo orodje za svoji platformi Bixby in SmartThings, ter novo, zmogljivo mobilno izkušnjo z One UI in Infinity Flex Display. Da bi povezano življenje lahko postalo realnost, je Samsung razvijalcem in partnerjem olajšal hitro gradnjo, zagon in širjenje novih izkušenj na milijone naprav po vsem svetu.

»Na področju umetne inteligence (AI) in interneta stvari (IoT) smo dosegli pomemben napredek, ki je ključen za našo vizijo povezanega življenja. Napredek, dosežen pri funkcijah Bixby in SmartThings, odpira novo poglavje, kjer lahko izdelke in storitve tretjih oseb enostavno vključite v platforme AI in IoT. Pametne naprave s prilagodljivim zaslonom postavljajo temelje za novo vrsto mobilne izkušnje. Zelo smo veseli, da na tej platformi sodelujemo z razvijalci, da bi ustvarili novo vrednost za naše uporabnike. Komaj čakamo, da vidimo, kam nas peljeta tehnologija in sodelovanje je povedal DJ Koh, predsednik in izvršni direktor mobilnih komunikacij in IT oddelka pri Samsung Electronics.

Gradnja platforme merljive inteligence (Scalable Intelligence)

Bixby se je bil sprva inteligenten vmesnik in praktičen način za uporabo glasu za interakcijo s telefonom. Zdaj pa ga Samsung razvija v merljivo inteligentno platformo, ki podpira različne izdelke in storitve v življenju uporabnika. Na konferenci za razvijalce (SDC 2018) je Samsung razkril nove načine za razvijalce, ki razvijalcem omogočajo, da uporabnikom zagotovijo več pogovornih, osebnih in uporabnih inteligentnih pomočnikov.

Da bi razvijalcem olajšali uporabo storitev Bixby, je Samsung odprl Bixby Developer Studio. Gre za zbirko orodij, ki razvijalcem in partnerjem na intuitiven način omogočajo prenos idej v več storitev in naprav. Razvijalci bodo lahko brez težav ustvarili Bixby Capsules – funkcije ali storitve, ustvarjene za Bixby – in jih naredili lahko dostopne uporabnikom na Bixby Marketplace. Platforma Bixby bo razvijalcem omogočila enostavno prilagajanje svojih idej s pametnimi telefoni in televizorji, gospodinjskimi aparati in drugimi izdelki v ekosistemu Samsung.

Samsung se zavzema za razširitev storitev Bixby na pet novih jezikov, tako bo funkcija v prihodnjih mesecih na voljo še v angleščini, francoščini, nemščini, italijanščini in španščini.

Povezan življenjski slog za vsakogar

Z vizijo povezanega življenjskega sloga se Samsung osredotoča na odprt IoT ekosistem, ki združuje večje število povezanih naprav na eni platformi. SmartThings omogoča izkušnjo povezanosti v eni aplikaciji, s čimer prenaša IoT iz pametnega doma, v avto, pisarno in kamorkoli vmes, kjer se uporabniki nahajajo in je na voljo na več kot 200 trgih po celem svetu.

Da bi razvijalci pohitril in poenostavil povezovanje naprav in storitev na platformi SmartThings, jih v prenovljenem SmartThings Developer Workspace čaka nov paket orodij, vključno s SmartThings Cloud Connector, SmartThings Device Kit in SmartThings Hub Connector. Razvijalci sedaj lahko gradijo in zaženejo aplikacije na platformi, kakor tudi integrirajo Zigbee in Z-Wave naprave.

Poleg tega nadgrajeno delo s SmartThings certifikacijskim programom (WWST) razvijalcem omogoča neposreden dostop do SmartThings strokovnjakov in virov. WWST pomaga optimizirati naprave in storitve, da uporabniki lahko uživajo v najboljši možni izkušnji.

Liderji uporabniške izkušnje in inovacij na zaslonu

Samsung je med drugim predstavil tudi nov, intuitiven dizajn vmesnika z imenom One UI. Njegova čista in minimalistična oblika ohranja najbolj relevantno vsebino na spodnji polovici zaslona, zaradi česar je bolj udoben in naraven pri enoročnih opravilih. Uporabniška izkušnja je bila ponovno zasnovana, da bi se zmanjšalo število motenj, kar bi uporabniku omogočalo boljšo osredotočenost in hitrejše upravljanje telefona.

Samsung nadaljuje z inovacijami na zaslonu, ki so tlakovale pot pomembni inovaciji – prilagodljivemu zaslonu za pametne telefone. Infinity Flex Display skupaj z One UI prinaša novo vrsto mobilne izkušnje, ki uporabnikom omogoča, da počnejo vse, česar ne morejo početi s pametnim telefonom. Uporabniki imajo sedaj najboljše iz obeh svetov – kompaktno pametno napravo, ki se odpira, tako da razkriva večji očarljiv zaslon za večopravilnost in spremljanje vsebin. Uporabniška izkušnja neprestano prehaja z manjšega na večji zaslon, med samim odpiranjem naprave. Poleg tega lahko uporabniki berejo sporočila, gledajo video vsebine, se povezujejo in sočasno uporabljajo tri aktivne aplikacije na večjem zaslonu.

Ker je Infinity Flex Display platforma naslednje generacije, Samsung poziva vse razvijalce, da na tem potovanju sodelujejo z njimi že od samega začetka. V sodelovanju z Googlom in razvijalci za Android bo Samsung maksimalno povečal potencial te nove oblike za ustvarjanje optimalne zložljive uporabniške izkušnje.

Več infomacij o Samsung Developer Conference 2018 na voljo na http://sdc.developer.samsung.com/ ali na Twitterju (@samsung_dev) s ključnikom #SDC18.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667