16.03.2016 13:23

Novi DJI Phantom 4 – “CRASH” misija nemogoče

Novi DJI Phantom 4

S prihodom četrtega v seriji Phantomov so v inovativnem ameriškem podjetju DJI naredili velik korak k varnosti in lahkotnosti upravljanja z droni. Poleg pričakovanih izboljšav, kot so podaljšan čas letenja, hitrejše letenje, redizajn, izboljšana kamera so naredili še več, naredili so najboljši multikopter dosedaj.

S sistemi, kot so upravljanje drona s prstom preko zaslona (tap fly) in sledenje objektom (active track) ter z vgrajenimi kamerami in senzorji, ki zaznavajo prostor in se izogibajo trkom z drevesi, zidovi ali drugimi objekti so se izognili človeškim napakam, ki največkrat botrujejo nesrečam pri upravljanju z droni.

DJI Phantom 4 je evolucija njihovega zelo uspešnega drona Phantom 3. Oblika novega Phantoma je enaka, obdelava plastike je nekoliko drugačna in sicer bolj gladka (bolje reže zrak pri letenju). Izboljšan gimbal lahko deluje na obe strani, prav tako so novi nekateri mehanizmi znotraj drona in
s tem izboljšana aerodinamika.

Kamera pri Phantom je 4K je enaka, kot pri prejšnjem modelu, izboljšane so leče, ki dajejo večjo ostrino in manjšo distorzijo videa. Prvič lahko snemamo tudi 1080p pri 120fps, kar je uporabno za atraktivne slow motion posnetke.

ActiveTrack je nova funkcija, ki omogoča sledenje objektom. Prej sta morali dron in kamero upravljati dve osebi, sedaj lahko s sledenjem in dotikom na ekran pokažete čemu naj drone sledi, vi pa upravljate s kamero. Drone izdela 3D model objekta in mu sledi. Pilot lahko medtem naredi fine nastavitve kamere, kar med letom. Zadeva deluje odlično in omogoča atraktivne posnetke.

Phantom 4 se prav tako izogiba vsem objektom, ki so mu na poti in se s tem izogiba nesrečam, ki so ponavadi posledica operaterja, ki ne vidi vseh nevarnosti. To mu omogočata dve kameri spredaj in dve kameri spodaj, ki skupaj tvorijo 3D model prostora okrog drona. Ta sistem omogoča letenje
tudi novincem, ki nimajo izkušenj s pilotiranjem dronov.

TapFly je prav tako novi sistem letenja, ki omogoča pilotu, da s prstom na ekranu pokaže kam naj drone leti. Tudi v tem načinu se izogiba oviram in varno leti v pokazani smeri, dokler mu z novim pritiskom na zaslon ne spremenite smeri.

Dva ultrazvočna senzorja s pomočjo kamer poskrbita za brezhibno in mirno lebdenje drona, kadar je ta na miru. Phantom 4 izgleda, kot da bi ga zamrznili v zrak.

Phantom 4 je tudi hitrejši od svojega predhodnika in doseže do 72 km/uro. Prav tako so mu podaljšali čas letenja na zavidljivih 28 minut.

Novi Phantom 4 je boljši, hitrejši, varnejši in bo prav gotovo za mnoge prva izbira pri nakupu drona. Lahko rečemo da je njegova opremljenost in lahkotnost upravljanja velik korak v primerjavi s prvimi droni, ki so jih piloti upravljali samo z lastnim znanje in izkušnjami in bili venomer pod pritiskom
nevarnosti nesreče pri letenju. Uporabniki dronov so včasih rekli, da je samo vprašanje časa, kdaj bomo strmoglavili z dronom ali se zaleteli v kakšen objekt. Izgleda, da nam novi Phantom 4 te skrbi ne povzroča več, tako se bomo posvetili samo iskanju atraktivnih zračnih posnetkov.

Paket Phantom 4 vključuje:
1 x Phantom 4
1 x Upravljalec
4 x propeler
1 x inteligentna baterija
1 x polnilec baterije
1 x kabel za napajanje
1 x spominska kartica 16GB
1 x navodila za uporabo

Naročite ga lahko v spletni trgovini Video Expert.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Slak d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Slak d.o.o.

VideoExpert.eu - trgovina s profesionalno video opremo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Slak d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

KONCERN ENA d.o.o.