Računalništvo, telefonija
10.08.2010 13:11

Deli z drugimi:

Share

Novi Fujitsujev prenosnik

Prenosnik nove generacije s funkcijo zaslona na dotik, GPS tehnologijo in Microsoftovim Touch paketom za operacijski program WINDOWS® 7
Fujitsujev konvertibilni prenosnik Lifebook TH700 z Microsoft® Touch paketom
Fujitsujev konvertibilni prenosnik Lifebook TH700 z Microsoft® Touch paketom

Fujitsu je k svoji liniji prenosnih računalnikov dodal konvertibilni tablični računalnik LifeBook® TH700, ki nadaljuje niz prenosnikov nove generacije s funkcijo »Multitouch«. Fujitsu je do sedaj predstavil že nekaj modelov prenosnikov, ki podpirajo funkcijo zaslona na dotik, med drugim tudi LifeBook® T5010, LifeBook® T4310 in LifeBook® T4410. Novi prenosnik, poleg upravljanja zaslona z dotikom in/ali z aktivnim peresom, ponuja tudi visoko stopnjo zaščite podatkov in možnost vgrajene GPS tehnologije. Hkrati uporabnik, ob operacijskem sistemu Windows® 7 Home Premium, prejme tudi Microsoft® Touch paket iger, programov in interaktivnih ohranjevalnikov zaslona.


Pri konvertibilnem tabličnem računalniku LifeBook® TH700 zaslon, namesto z miško, upravljamo kar z dotikom naših prstov. Funkcija »multitouch« prepoznava gibe več kot enega prsta istočasno in omogoča tudi kompleksnejše ukaze kot so vrtenje, približevanje in obračanje. Uporabniki lahko v trenutku menjajo funkciji dotika s prstom in aktivnega peresa ter s tem prehajanja med preprostim pregledovanjem internetnih strani ter podrobnim urejanjem in pisanjem. Z opcijo modularne enote lahko posameznik način uporabe računalnika prilagaja svojim potrebam, podaljša avtonomijo baterije ali si ogleda filme v najvišji kvaliteti z Blu-ray Disc™ optičnim pogonom.

Prenosnik je z 30.7 cm (12.1-inčno) diagonalno širino zaslona, možnostjo povezave na internet kjerkoli in kadarkoli ter možnostjo vgradnje GPS tehnologije, idealna izbira za bolj mobilne uporabnike. Dodatno prednost prenosnika predstavlja tudi visoka zaščita pred morebitno izgubo ali krajo podatkov. LifeBook® TH700 namreč za varnost podatkov skrbi z napredno zaščito pred krajo (Advanced Theft Protection), čitalcem prstnih odtisov in zaščito Kensington Lock.

Varčnost LifeBook® TH700 doseže s senzorjem svetlobe, ki avtomatično prilagaja svetlobo LED zaslona glede na svetlobne pogoje trenutnega okolja v katerem se nahaja uporabnik. S tem pomaga zniževati trošenje energije baterije in podaljšuje čas njenega delovanja.

Operacijski sistem Windows® 7 Home Premium dopolnjuje tudi Mocrosoft® Touch paket, ki vsebuje zbirko iger, programov in zabavnih ohranjevalnikov zaslona s katerimi lahko upravljate z dotikom prstov. Celotno vsebino paketa si lahko ogledate na: http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/whats-the-microsoft-touch-pack-for-windows-7.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667