Računalništvo, telefonija
06.01.2012 14:17

Deli z drugimi:

Share

Novi prenosniki Lenovo ThinkPad Edge združujejo poslovanje in stil

Poslovni prenosniki ThinkPad Edge serije S
Poslovni prenosniki ThinkPad Edge serije S

Podjetje Lenovo je na sejmu Consumer Electronics Show (CES) predstavilo nove modele iz družine prenosnih računalnikov ThinkPad Edge, ki so namenjeni manj zahtevnim poslovnim uporabnikom. Poslovni prenosniki ThinkPad Edge serije S, ki bodo na voljo z 11-, 13-, 14- ter 15-palčnimi zasloni, bodo postregli z več stila, medtem ko modeli Lenovo serije B stavijo na ugodno ceno in bodo na voljo le na izbranih tržiščih. Večina novih prenosnikov bo opremljena z najnovejšimi procesorji Intel Core ter tehnologijo Thunderbolt.

“Samostojni podjetniki in zaposleni v manjših podjetjih zahtevajo prenosnike, s katerimi bodo lahko počeli vse, kar želijo – poleg zmogljivosti, pomembnih za poslovna opravila, si želijo tudi odlične uporabniške izkušnje, ko prenosnik uporabljajo v osebne namene. Novi prenosniki iz družine ThinkPad Edge te zahteve še presegajo na različnih področjih, saj jih odlikujejo napreden dizajn, hiter zagon ter vrsta možnosti, ki poenostavlja upravljanje in delo s prenosnikom,” je povedal podpredsednik oddelka ThinkPad Edge v podjetju Lenovo Luis Hernandez.

Stil in vsebina za uspeh – ThinkPad Edge S430

Stilsko ozaveščeni uporabniki bodo posegli po prenosniku ThinkPad Edge S430. Odet v črno barvo ter opremljen s kovinskimi dodatki je še vedno eleganten, tanek in lahek – debelina ohišja znaša vsega dva centimetra. Opremljen je s 14-palčnim zaslonom, vgrajene pa ima najnovejše procesorje Intel Core. Uporabniki lahko izbirajo tudi med vgradnjo optičnega pogona DVD ali dodatnega diska s kapaciteto do 1 TB. Sliko na zaslonu lahko prikazuje integrirana Intelova grafična rešitev ali pa grafična kartica NVIDIA Optimus. Med vmesniki izstopajo priključki USB 3.0 ter tehnologija Intel Thunderbolt, s pomočjo katere lahko uporabniki film visoke ločljivosti na hiter medij prenesejo v manj kot 30 sekundah. Hitrost vmesnika s tehnologijo Thunderbolt omogoča tudi, da lahko uporabnik prenese letno količino neprekinjenega predvajanja glasbe v zapisu MP3 v manj kot desetih minutah. Prenosnik je opremljen tudi s programsko opremo Lenovo Solution Center, ki vsebuje rešitev Intel Small Business Advantage, in poslovnim uporabnikom nudi vrsto orodij za delo na daljavo, upravljanje s porabo energije ter preprosto vzdrževanje.

Narejeni za delo – prenosniki ThinkPad Edge

Novi modeli iz družine ThinkPad Edge uporabnikom omogočajo široko izbiro glede zmogljivosti, saj so na voljo na Intelovih (E130, E330, E430 in E530) ter AMD-jevih platformah (E135, E335, E435 in E535). Na voljo so štiri velikosti zaslona, 11,6, 13,3, 14 ali 15 palcev, ter možnost izbire med integrirano in namensko grafično rešitvijo. Prenosniki premorejo tehnologijo za hitrejši zagon in lahko hranijo do 1 TB podatkov, pri čemer je omogočena tudi kombinacija klasičnega diska s pogonom SSD. Vsi prenosniki so opremljeni tudi s hitrimi vmesniki USB 3.0 ter spletno kamero visoke ločljivosti. Modeli, opremljeni s procesorji Intel Core, imajo nameščeno tudi programsko opremo Lenovo Solution Center. Prenosnika ThinkPad Edge E430 in E530 sta prepoznavna po grafitno sivem dizajnu notranjosti, medtem ko lahko uporabnik izbira med tremi barvami ohišja – črno, rdečo ali modro, ki jih odlikuje enak dizajn kot pri modelu ThinkPad Edge S430. Manjši modeli z zasloni diagonale 11,6 (E130 in E135) ter 13,3 palca (E330 in E335) se lahko pohvalijo še z napredno mobilnostjo, ki jo omogočajo njihove manjše dimenzije.

Preprosto računalništvo – Lenovo serija B

Prenosniki iz serije Lenovo B predstavljajo t. i. vstopne modele v svet poslovnega računalništva. Tudi ta družina se loči na AMD Fusion APU (modela B845 ter B585) in Intel Core (B480 in B580) platformi, pri čemer še vedno nudi možnost izbire integrirane ali namenske grafične kartice. Gre za cenovno najbolj dostopne poslovne prenosnike, saj se njihova cena začne pri vsega 499 ameriških dolarjih. Produktivnosti na delovnem mestu in v zasebnem življenju služijo tudi rešitve za hrambo podatkov (do kapacitete 1 TB), vmesniki USB 3.0 ter HDMI in 4-v-1 bralnik pomnilniških kartic. Tako kot ostali novinci, opremljeni z novimi Intel Core procesorji, bodo tudi prenosniki iz serije B imeli nameščeno programsko opremo Lenovo Solution Center, ki temelji na rešitvi Intel Small Business Advantage.

Naprodaj spomladi

Prenosniki ThinkPad Edge E130/135, E330/335, E430/435, E530/E535 ter Lenovo B480/485 in B580/585 (ki bodo na voljo le na izbranih trgih) bodo naprodaj aprila, model ThinkPad Edge S430 pa bo svojo tržno pot začel junija. Cene za modele iz serije B se bodo začele pri 499, za modele ThinkPad Edge pri 549 ter za prenosnik ThinkPad S430 pri 749 ameriških dolarjih.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več