Računalništvo, telefonija
17.11.2015 10:31
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi projektorji LCD iz podjetja SONY

Novi projektorji LCD iz podjetja SONY
Novi projektorji LCD iz podjetja SONY

Pred kratkim je podjetje Sony predstavilo novo serijo svojih LCD projektorjev – VPL, ki jo odlikuje

odlična svetilnost, življenjska doba žarnice, Sony patentirana 3LCD BrightEra tehnologija, 2 vhoda HDMI in še mnogo več. Spodaj si lahko preberete opis enega od članov te serije.

Projektor Sony VPL-EW348 je večnamenski LCD projektor z osnovno ločljivostjo WXGA (1280 x 800). S svetilnostjo 4200 ANSI lumnov in s kontrastnim razmerjem 3700 : 1 zagotavlja odlično sliko. Navpični trapezni popravek, velik razpon zooma in odlično projekcijsko razmerje omogočajo preprosto postavitev v manjših in v srednje velikih prostorih. Funkcija trapeznega popravka slike omogoča hitro prilagoditev projekcije, uporaba projektorja pa bo še bolj preprosta zaradi lahke in kompaktne zasnove.

Za izjemno zanesljivost in kakovost projekcije je Sony zasnoval tehnologijo BrightEra™, ki zagotavlja boljšo svetlobno odpornost, višjo ločljivost in zanesljivost. Izjemni BrightEra™ LCD paneli so proizvedeni iz anorganskih materialov, zaradi česar so zelo prožni in preprečujejo rumen odtenek ali upad kakovosti projekcije po daljšem časovnem obdobju. Omogočajo tudi bolj svetlo, kontrastno in podrobno projekcijo hkrati pa zagotavljajo bolj obstojne barve brez upadanja kakovosti.

Sony VPL-EW348 ponuja tri načine osvetlitve, za kar najboljšo prilagoditev projekcije. Najvišja svetilnost je 4200 ANSI lumnov, zmanjšate jo lahko na 3200 ali na 2500 ANSI lumnov. Način najnižje svetilnosti omogoča nižje operativne stroške z zmanjševanjem porabe energije, hkrati pa podaljšuje življenjsko dobo žarnice do 10000 ur. Podaljšana življenjska doba je omogočena tudi z novo zgradbo žarnice, ki zmanjšuje upadanje svetilnosti, inovativen hladilni sistem pa omogoča zmerno porazdelitev temperature po žarnici in tako preprečuje nastajanje meglice v svetilnem telesu. Čiščenje zračnega filtra je potrebno le ob menjavi žarnice, kar prihrani čas in stroške menjave.

Projektor odlikuje elegantna in stilska zasnova, varnostne funkcije, mrežna funkcija za kontrolo in nadzor ter bogat nabor vhodnih priključkov, ki vključuje dva HDMI priključka ter dva VGA priključka. Za dodatno povezljivost je na voljo USB priklop za USB zaslon, ki omogoča prenašanje vsebin preko USB kabla. Za še boljšo povezljivost Sony VPL-EW348 ponuja tudi funkcionalnost HDBaseT™, ki omogoča fleksibilnost pri namestitvi v stalnih inštalacijah ali nadgradnji že obstoječih inštalacij. Z uporabo digitalnega HDBaseT™ priključka omogoča prenos video in avdio vsebin ter nadzor projektorja na razdalji do kar 100 m. To je stroškovno učinkovita, dolgoročna in kakovostna rešitev digitalnega prenosa.

Sony VPL-EW348 podpira tudi predvajanje vsebin iz omrežja preko LAN povezave ter brezžično predvajanje vsebin z opcijskim USB Wireless adapterjem. Preko LAN povezave ali opcijske brezžične povezave lahko projicirate sliko iz štirih računalnikov hkrati ter povežete do osem računalnikov. Brezžična povezava zagotavlja tudi povezovanje s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki.

Za varčevanje z energijo so na voljo številne priročne operativne funkcije. S funkcijo ECO Mode lahko uporabniki preprosto izberejo različne načine za varčevanje z energijo. Najbolj energetsko učinkovit način je dostopen z enim samim pritiskom gumba, vse druge nastavitve pa so lahko dostopne skozi preprost meni. Z zatemnitvijo žarnice ECO Lamp Dimming lahko projektor zmanjša porabo energije in svetlost projekcije za 10-15 % brez vidnega upada kakovosti slike. Po vnaprej določenem času, ki ga določi uporabnik, se bo poraba svetlosti in moči zmanjšala na 30 %. Takojšnja 100 % svetilnost se vrne ob zaznavi video signala. Funkcija ECO Picture Mute zmanjša porabo energije na 30 %, s tem prihrani stroške in podaljša življenjsko dobo žarnice. Ta funkcija je priročna za skorajšnjo ugasnitev projekcije med menjavo predavanj in sestankov ali kot orodje za preusmeritev pozornosti občinstva. Način Auto Mode pa zagotavlja samodejno prilagajanje svetilnosti glede na svetlost projicirane slike. Na ta način zmanjšuje nepotrebno porabo električne energije. Ob prikazovanju temnejših slik, ki ne zahtevajo polne svetilnosti, se svetlost projekcije zmanjša.

Sony VPL-EW348 se ponaša tudi z vgrajenim 16 W zvočnikom, s priključkom za mikrofon, z izhodnim avdio priklopom za priklopitev zunanjega avdio sistema ter z vgrajenim avdio preklopnikom, ki vam omogoča preklapljanje med dvema avdio viroma. S pomočjo funkcije Off and Go lahko ob koncu prezentacije projektor preprosto izključite iz napajanja, čakanje na dolgo ugašanje ni več potrebno.

Tehnologija BrightEra™ zagotavlja živo in realistično projekcijo, daljšo življenjsko dobo optičnega pogona in zanesljivo delovanje. Zaradi lahke in kompaktne, priročnih funkcij in nizkih stroškov obratovanja v kombinaciji z odlično kakovostjo slike je projektor Sony VPL-EW348 odlična izbira.

Ostali modeli serije:

Sony VPL-EW345, osnovna ločljivost WXGA, svetilnost 4200 lumnov
Sony VPL-EW315, osnovna ločljivost WXGA, svetilnost 3800 lumnov
Sony VPL-EX345, osnovna ločljivost XGA, svetilnost 4200 lumnov
Sony VPL-EX315,osnovna ločljivost XGA, svetilnost 3800 lumnov

V primeru, da vas zanima še več o teh odličnih izdelkih se obrnite na strokovnjake podjetja TEKSEL d.o.o., ki vam bodo z veseljem svetovali pri nakupu.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več