Računalništvo, telefonija
24.08.2017 14:00

Deli z drugimi:

Share

Novi sistemi Lenovo ThinkSystem postavili 42 novih svetovnih rekordov

Novi sistemi Lenovo ThinkSystem postavili 42 novih svetovnih rekordov
Novi sistemi Lenovo ThinkSystem postavili 42 novih svetovnih rekordov

Izjemna zanesljivost, najvišje zadovoljstvo strank in vrhunske inženirske inovacije v svetu strežnikov x86.

Novi strežniki iz družine Lenovo ThinkSyste so opremljeni z najnovejšimi procesorji Intel® Xeon® Scalable in so postavili kar 42 novih svetovnih rekordov v različnih aplikacijah ter preizkusih za merjenje zmogljivosti. Novi strežniki ThinkSystem bodo strankam pomagali odpraviti kompleksnost IT-okolij in obdelati najbolj zahtevna bremena.


Nova družina strežnikov ThinkSystem postavlja nove standarde v industriji strežnikov, sistemov hrambe podatkov in omrežnih sistemov, saj se zna prilagajati spreminjajočim se potrebam IT-okolij, v katerih znižuje kompleksnost in stroške. Nova družina Lenovo strežnikov vsebuje kar 14 visoko prilagodljivih modelov najrazličnejših vrst (klasični stolpi, vgradni strežniki, strežniške rezine), med njimi so tudi rešitve s področja hiperkonvergenčne infrastrukture, ki poenostavijo IT-okolja in podatkovnim centrom omogočijo višjo rast poslovanja ter višji nivo zagotavljanja storitev. Dodatno lahko stranke izbirajo med različnimi tehnologijami ter jih prilagajajo spremenljivim bremenom. Lenovo je strežnike ThinkSystem načrtoval tako, da se lažje vklopijo v obstoječa IT-okolja podjetij in nezahtevajo prenove podatkovnih centrov.

Lenovo je strežnikom ThinkSystem dodal tudi sedem novih rešitev s področij računalniškega oblaka, masovnih podatkov, analitike in obdelave podatkovnih baz, vključno z dvema novima Intelovima rešitvama. Lenovo inovacije na področju strežnikov podjetjem prinašajo več vrednosti ob že pregovorni visoki zanesljivosti delovanja, podjetje pa sodeluje z vsemi vodilnimi proizvajalci poslovne programske opreme, s katerimi še dodatno optimizira učinkovitost delovanja strežnikov.

Zmogljivosti brez primere: strežniki ThinkSystem postavili kar 42 rekordov v različnih preizkusih

Podjetja danes iščejo predvsem zmanjšano kompleksnost IT-okolij in pohitritev nalog, od tehnoloških partnerjev pa poleg zmogljivosti tehničnih rešitev zahtevajo še njihovo razpoložljivost in sposobnost obdelave največjih bremen in podatkov, npr. poganjanje Microsoft SQL Server okolja. Strežniki Lenovo ThinkSystem že vrsto let veljajo za najboljše x86 strežnike z vidika zanesljivosti delovanja in zadovoljstva strank1, nova generacija pa je postavila kar 42 svetovnih rekordov v zmogljivostih.

Preizkus TPC-E uporablja podatkovno bazo, ki simulira obdelavo spletnih transakcij (OLTP), povezanih z delovnimi scenariji podjetij, ki trgujejo z delnicami, bank in tržnih raziskovalcev. Lenovo je prvi proizvajalec, ki se je spustil pod cenovno mejo 100 ameriških dolarjev na transakcijo v preizkusu E (tpsE). Rezultat 93,48 USD/tpsE2 je kar 16 % nižji od prejšnjega rekorda 111,65 USD/tpsE3. Dodatno je Lenovo dvoprocesorski strežnik na preizkusu TPC-E dosegel tudi najvišjo vrednost v svoji kategoriji, in sicer 6.598,36 tpsE2. Omenjeni preizkus kaže, kako lahko stranke, ki opravljajo ogromne količine transakcij, znižajo stroške poslovanja, ki nastajajo pri obdelavi transakcij. Poleg rekorda sistema ThinkSystem SR650 v preizkusu TPC-E je nov svetovni rekord v preizkusu TPC Benchmark™H (TPC-H) postavil še sistem SR950. Preizkus, ki posnema delovanje podpornih sistemov v podjetjih, katera obdelujejo ogromne količine podatkov in na njih izvajajo kompleksne poizvedbe, s katerimi pripravijo odgovore na ključna poslovna vprašanja, ima novo najvišjo vrednost v kategoriji posameznih strežnikov. Strežnik ThinkSystem SR950 je z rezultatoma 1.336.109,6 QphH™ @10.000GB (poizvedb na uro) in stroškom 0,92 USD / QphH @10.000GB8 postavil nova mejnika v preizkusu TPC-H.

Lenovo strežnika ThinkSystem SR950 in ThinkSystem SR650 sta se izkazala tudi na področju finančnih transakcij in operacij, ter v preizkusih STAC-M3 postavila kar 26 svetovnih rekordov. Preizkusi STAC-M3 merijo najzahtevnejša analitična bremena v časovni seriji. ThinkSystem SR950 je postavil svetovne rekorde v 9 izmed 15 standardnih preizkov in v dveh dodatnih STAC-M3 Shasta preizkusih, kjer je poudarek na obdelavi masovnih podatkov. Rezultat enega izmed STAC-M3 Shasta preizkusov4 je bil kar dvakrat višji od prejšnjega rekorda.

ThinkSystem SR650 je postavil svetovne rekorde v 15 izmed 17 preizkusov STAC-M3 Antuco, kjer je blestel z nizkimi odzivnimi časi v kategoriji dvoprocesorskih strežnikov, ki obdelujejo podatke v bazi Kx Systems kdb+7. Rezultati preizkusov STAC-M3 so javno na voljo. Strežnik Lenovo ThinkSystem SR650 je postavil tudi svetovni rekord med dvoprocesorskimi strežniki v preizkusu SPEC MPI 2007 Benchmark9 (SPECmpiM_base2007).

Podjetje je lastnik svetovnega rekorda med dvoprocesorkimi strežniki v preizksu SPECvirt_sc20135. Dodatno je Lenovo postavil svetovne rekorde na preizkusu SPECjbb20156 v kategorijah 1-, 2-, 4- in 8-procesorskih strežnikov.

Vsi novi svetovni rekordi dokazujejo prizadevanja družbe Lenovo po izdelavi kar najzmogljivejših strežnikov, ki so obenem še izjemno zanesljivi in prilagodljivi.

“Lenovo je zavezan, da strankam dobavlja rešitve, ki upravičijo njihovo naložbo,” je povedal predsednik oddelka Lenovo Data Center Group Kirk Skaugen in dodal: “Lenovovih 42 novih svetovnih rekordov v najzahtevnejših preizkusih, za katere so poskrbeli strežniki ThinkSystem z najnovejšimi procesorji Intel® Xeon® Scalable, še utrjuje vodilni položaj podjetja na področju strežnikov x86. Poleg izjemnih inženirskih sposobnosti, s katerimi podjetje presega pričakovanja strank, Lenovo strežnike krasi izjemno zanesljivo delovanje, zato so tudi stranke z njimi zelo zadovoljne.”

Lenovo v sodelovanju z družbo Intel omogoča Intel® Select Solutions

Lenovo je prav tako napovedal, da so novi strežniki del ponudbe Intel Select Solutions, saj so opremljeni s procesorji Intel® Xeon® Scalable in optimizirani za obdelavo najkompleksnejših bremen v sodobnih podatkovnih centrih. Te standardizirane rešitve strankam omogočajo poenostavitve IT-okolij in pohitritev obdelave bremen, prav tako pa je hitra in enostavna tudi njihova implementacija v podatkovne centre. Strežniki, optimizirani za VMWare vSAN in High Performance Microsoft SQL Server OLTP, bodo na voljo od oktobra dalje.

“Strežniki Lenovo ThinkSystem so postavili kar 42 novih svetovnih rekordov. Ti rezultati pričajo o tem, kako pomembne so inovacije in tehnološka zasnova novih strežnikov,” je povedala Kim Stevenson, podpredsednica oddelka Data Center Infrastructure Business v Lenovu in dodala: “Že izredna širina in število preizkusov so dokaz, da so novi strežniki kos tudi najbolj zahtevnim bremenom in aplikacijam, strankam pa nove inovacije prinašajo ogromno poslovne vrednosti.”

www.lenovo.si

Dodatni viri

Več informacij o zmogljivostih in rekordih strežnikov Lenovo ThinkSystem najdete na povezavi http://lenovopress.com/LP0698.

Rezultati veljajo na dan 11. julij 2017. Rezultati preizkusov TPC so na voljo na povezavi http://www.tpc.org oziroma http://www.tpc.org/4080.

Dodatne podrobnosti glede strežnikov ThinkSystem iz današnjega sporočila pa najdete tukaj.

O podjetju Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je 43 milijard ameriških dolarjev vredno podjetje, uvrščeno na seznam Fortune 500. Podjetje izdeluje inovativne potrošniške in poslovne tehnološke izdelke, ki jih odlikuje visoka kakovost izdelave. Mednje sodijo prenosni in osebni računalniki (legendarna blagovna znamka Think ter prilagodljivi računalniki YOGA), delovne postaje, strežniki, sistemi hrambe podatkov, pametni televizorji in drugi družinski ter mobilni izdelki, kot so pametni telefoni (vključno z blagovno znamko Motorola), tablice in aplikacije. Pridružite se Lenovu na omrežju LinkedIn, mu sledite na omrežjih Facebook ali Twitter (@Lenovo) oziroma obiščite spletno stran www.lenovo.com.

O organizaciji STAC

The Securities Technology Analysis Center (STAC) is a company that coordinates a community called the STAC Benchmark Council. The STAC Benchmark Council consists of over 300 financial institutions and more than 50 vendor organizations whose purpose is to explore technical challenges and solutions in financial services and to develop technology benchmark standards that are useful to financial organizations. User firms include the largest global banks, brokerage houses, exchanges, hedge funds, proprietary trading shops, and other market participants. Vendor firms include innovative manufacturers of processor, server, storage, and network hardware, as well as horizontal-market software providers and vertical specialists. STAC-M3 benchmarks are governed by user firms in the STAC Benchmark Council. The STAC-M3 benchmark report for the SR950 is publicly available.

O organizaciji TPC.ORG

The TPC is a non-profit corporation founded to define transaction processing and database benchmarks and to disseminate objective, verifiable TPC performance data to the industry.

###

Opombe

A www.tpc.org, www.spec.org in www.stacresearch.com

1 2H16 Corporate IT Buying Behavior and Customer Satisfaction Study, TBR; December; 016. 22016-2017 Global Hardware, Server OS Reliability Report, ITIC; October 2016.3 IDC, Digital Transformation: Impact on the Datacenter — Are You Ready? Doc # DR2017_T4_LD

2 http://www.tpc.org/4080

3 http://www.tpc.org/4077

4 STAC-M3.β1.1T.YRHIBID/s.TIME benchmark on x86 4 socket servers

5 https://www.spec.org/virt_sc2013/results/res2017q3/virt_sc2013-20170620-00089-perf.html

6 https://www.spec.org/jbb2015/results/res2017q3/

7 SR950 – https://stacresearch.com/KDB170629

SR650 – https://stacresearch.com/KDB170703

8 http://www.tpc.org/3328

9 https://www.spec.org/mpi2007/results/res2017q3/mpi2007-20170620-00534.html


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALSO Technology Ljubljana, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ALSO Technology Ljubljana, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALSO Technology Ljubljana, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več