Računalništvo, telefonija
24.08.2017 10:29
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

NOVICA Novi Nikon D850 snema v 4K in fotografira s 45.5 milijona slikovnih točk: bit.ly/2w1bACl

NOVICA Novi Nikon D850 snema v 4K in fotografira s 45.5 milijona slikovnih točk: bit.ly/2w1bACl
NOVICA Novi Nikon D850 snema v 4K in fotografira s 45.5 milijona slikovnih točk: bit.ly/2w1bACl

Novi Nikon D850 je D-SLR fotoaparat, ki združuje hitrost in visoko ločljivost. Je prvi Nikonov fotoaparat, ki prinaša 4K/UHD video zajem v polnem formatu FX brez izreznega faktorja in z možnostjo snemanja posnetkov v t. i. »focus stacking« tehniki za sestavljanje ene fotografije iz več posnetkov za doseganje razširjene globinske ostrine. Sicer pa se novinec ponaša s hitrim slikovnim tipalom formata FX z ločljivostjo 45.5 milijona slikovnih točk in brez optičnega nizkoprehodnega filtra AA ter razširjenim območjem občutljivosti ISO od 64 do 25.600 (razširljivim od 32 do 102.400).


Celotni razpon občutljivosti je na voljo tudi med snemanjem videoposnetkov v ločljivosti 4K/UHD. Z uporabo dodatne baterije v novem baterijskem držalu MB-D18 lahko z D850 snemate brez prekinitve več kot tri ure, z uporabo držala in hkratno uporabo zmogljivejše baterije EN-EL18b/EN-EL18a pa se poviša tudi najvišja hitrost neprekinjenega zaporednega fotografiranja, in sicer s 7 na 9 posnetkov/s. Pomembne novosti so tudi možnost popolnoma neslišnega fotografiranja v t. i. »Live View« načinu živega predogleda slike pri 6 posnetkih/s in vgrajeno snemanje intervalnih videoposnetkov v 4K/UHD ločljivosti ter intervalno fotografiranje za kasnejše sestavljanje intervalnih videoposnetkov celo v ločljivosti 8K. Iz paradnega modela D5 novinec prevzema tudi izjemno zmogljiv 153-točkovni sistem samodejnega ostrenja (predhodnik D810 za ostrenje uporablja 51-točkovni sistem AF prejšnje generacije).


Med številnimi novimi možnostmi, ki jih prinaša D850 z zadnjo generacijo slikovnega procesorja Expeed 5, je tudi prilagodljiva velikost fotografij v surovem formatu RAW. Poleg največje, izvirne ločljivosti L, lahko izbirate tudi med zapisoma v srednji ločljivosti M s 25.6 ali nizki ločljivosti S z 11.4 mio. slikovnih točk. M in S ločljivosti sta zapisani v 12-bitnem neizgubno stisnjenem formatu. Zelo uporabna je tudi možnost neslišnega, izjemno hitrega neprekinjenega fotografiranja v »Live View« načinu in ločljivosti 8.6 mio. slikovnih točk v formatu DX pri 30 posnetkih/s. Za natančno makro fotografiranje je na voljo tudi način AF na še manjšem območju kot doslej, ogled slike v živo in pregledovanje posnetkov pa sta na nagibnem 3,2-palčnem zaslonu LCD, občutljivem na dotik in z ločljivostjo 2359 točk, izjemna.

Fotoaparat Nikon D850 je dobro zaščiten pred vremenskimi vplivi in je primeren za uporabo v neugodnih vremenskih razmerah, tako kot Nikon D5 pa ime tudi osvetljene kontrolne gumbe in je z njim zelo preprosto upravljati v temi. Dvojna reža za spominske kartice omogoča uporabo kartic SD/SDHC/SDXC, združljivih s standardom UHS II, in XQD.

Nikon D850 bo na voljo predvidoma od 7. septembra po ceni 3.829 evrov (samo ohišje). Njegov predhodnik D810 še vedno ostaja v prodaji.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več