Računalništvo, telefonija
31.12.2015 14:50

Deli z drugimi:

Share

Novosti s področja identifikacije, plačevanja in mobilnosti

Konec novembra 2015 je v Parizu ponovno potekal največji kartični in varnostni sejem na svetu. Med številnimi razstavljalci so izbrali tudi nekatere napredne rešitve, ki bodo zagotovo sooblikovale leto 2016.
Inovativna kartična tehnologija z integracijo UHF čipa in antene v plačilno kartico omogoča prepoznavo in določanje lokacije lastnika kartice na 2 do 3 metre.
Inovativna kartična tehnologija z integracijo UHF čipa in antene v plačilno kartico omogoča prepoznavo in določanje lokacije lastnika kartice na 2 do 3 metre.

Številne rešitve na področju identifikacije, plačevanja in mobilnosti spoznamo ob uporabi oz. ko so predstavljene širši množici v okviru nekega prepoznavnega produkta ali podjetja. Prav sejmi pa so namenjeni temu, da se med rešitvami sprehodimo še preden so ‘popisane’ s kakšno prepoznavno blagovno znamko. Spodnje štiri rešitve so tehnološko inovativne, storitvi pa seveda dodajajo tudi uporabnostno komponento.

Pametne vozovnice za mestni promet
Brezstična pametna vozovnica, ki je primerna tako za enkratne vožnje, kot za desetdnevne vozovnice. Pametna vozovnica omogoča tudi beleženje izvedenih transakcij ter zagotavlja visoko stopnjo varnosti.

Plačilne kartice z UHF čipom
Inovativna kartična tehnologija z integracijo UHF čipa in antene v plačilno kartico omogoča prepoznavo in določanje lokacije lastnika kartice na 2 do 3 metre. Posledično lahko ponudnik identificira VIP stranke in jih znotraj trgovine tudi ‘geolocira’ ter jim tako pošlje primerne kupone.

3D večbarvne kartice
Posebna 3D kartica je natisnjena z uporabo inkjet tehnologije, kjer je 3D efekt ustvarjen s pomočjo reliefnega tiska (angl. emboss). Ta vrsta tiska predstavlja stroškovno ugodno rešitev za upodabljanje živih barvnih in reliefnih vzorcev na kartice (od fotografij do napisov).

EMV kartice z Bluetooth tehnologijo
Integracija Bluetooth tehnologije (v kartico sta vdelana komunikacijski čip in baterija) omogoča plačevanja na spletu ali tudi direktno v trgovini, omogoča polnjenje kartice ter celo nadgraditve (angl. OTA – over-the-air programming) ob povezovanju z mobilnimi napravami (telefoni, tablice ali prenosni računalniki).


Za več informacij o konkretnih ali sorodnih rešitvah se obrnite na info@identiks.si ali www.identiks.si.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več