Računalništvo, telefonija
08.12.2010 14:46
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalništvo v oblaku: Novosti

Koncept dinamičnega računalništva v oblaku postavlja most med današnjimi infrastrukturami in zahtevami poslovanja v prihodnosti
Z novim ETERNUS-om CS bodo vaši podatki na varnem.
Z novim ETERNUS-om CS bodo vaši podatki na varnem.

Fujitsu je nedavno z globalno platformo oblaka predstavil nove standarde storitev na področju računalništva v oblaku ter koncept dinamičnega računalništva v oblaku (“Dynamic Cloud”) – nov nabor že integriranih in nastavljenih storitev, ki podjetjem omogočajo lažji prehod na zasebne ali hibridne storitve na temelju oblaka.

Nova enotna globalna platforma za računalništvo v oblaku zagotavlja most med današnjimi infrastrukturami in jutrišnjimi modeli na temelju oblaka.

Fujitsujev dinamični oblak (“Dynamic Cloud”) uporabnikom podarja popolno kontrolo nad kritičnimi dejavniki s katerimi se srečujejo podjetja ob prehodu na oblak. Z zagotavljanjem rešitev kot so fizične lokacije in prenosljivost podatkov, se Fujitsu izogne glavnim zadržkom pri vprašanju skladnosti in možnosti nastanka višjih stroškov v odnosu do pridobljenih koristi s prehodom na oblak.

S predstavitvijo novih standardov na področju računalništva v oblaku Fujitsu uporabnikom ponuja še boljšo storitev. Z zagotavljanjem lokalnega gostovanja na strateških točkah po vsem svetu in zrcaljenja podatkov (»data mirroring«), preprečuje nastajanje prikritih težav povezanih s storitvami, ki so dobavljene z oddaljenih lokacij. S tem je storitev, ki temelji na internetni povezavi in dostopu na zahtevo na voljo kjerkoli in kadarkoli. Fujitsu z globalnim poenotenjem zagotavlja tudi skladnost vseh elementov oblaka vključno s prilagodljivo uporabo, stroški in podporo.

Fujitsu tudi sporoča, da je zaključil gradnjo svetovnih mrež energijsko učinkovitih Tier 3+ podatkovnih centrov, preko katerih ponuja najvišje nivoje varnosti podatkov ter zanesljive in varne storitve. S prehodom na gostovanje storitev računalništva v oblaku pri Fujitsuju, bo uporabnik užival popolno skladnost z ustrezno lokalno zakonodajo, najvišji nivo varnosti in zasebnosti ter dostopnost storitev na temelju SLA (Service Level Agreement). Prve izvedbe pričakujejo v mesecu Aprilu 2011.

Dinamična platforma oblaka

Fujitsujev dinamični oblak globalno povezanih in integriranih ponudb gradi na infrastrukturi kot storitvi (»Infrastructure as a Service«). Dinamični oblak zagotavlja preprosto prenosljivost aplikacij in podporo ključnim poslovnim procesom.

Uporabniki so osvobojeni nevarnosti pri kateri bi dodatni stroški ob prehodu na novo tehnologijo in usposabljanja zaposlenih bili večji od koristi prehoda na novo tehnologijo. Fujitsu se zaveda, da je prenosljivost podatkov preko podatkovnih centrov in ponudnikov storitev gostovanja kritična, zato ponuja tudi odprt vmesnik Application Programming Interfaces. Platforma oblaka je oblikovana z namenom olajšanja dostopa do podatkov in njihove prenosljivosti med partnerji kot tudi iz in v Fujitsujev oblak kjerkoli in kadarkoli.

“Dopolnitev Fujitsujeve globalne platforme oblaka in predstavitve dinamičnega oblaka sta dva pomembna koraka, ki uporabnikom omogočata hitrejši prehod na oblak,” je dejal Andre Kiehne, podpredsednik storitev pri Fujitsu Technology Solutions. “Ni važno kje na svetu se nahajate, Fujitsu sedaj predstavlja platformo za storitve oblaka po stalnem standardu – enakem kot ga uporabniki pričakujejo od naše strojne opreme. Naš dinamični oblak je osnovan na tem obsežnem temelju in zagotavlja tehnologijo, ki omogoča računalništvo v oblaku, s ponudbo prave kombinacije tradicionalnih storitev in storitev na področju računalništva v oblaku.«

“S plačevanjem storitev na porabo imajo podjetja možnost preizkusa pred nakupom ter hitre izvršitve storitev, ki prinašajo pravo poslovno vrednost,” pravi Kiehne. “Ta ponujena kombinacija loči Fujitsu od drugih ponudnikov računalništva v oblaku in tlakuje pot do dodatnih elementov storitev, ki jih načrtujemo za prihodnost – kot je platforma kot storitev (“platform as a service”).”

Fujitsu omogoča proces “Cloud bursting”

Nova infrastruktura stranki omogoča preklop podatkov in storitev med zasebnimi in zaupanja vrednimi oblaki s pomočjo procesa “Cloud Bursting”. Z omogočanjem izmenjave podatkov in brezhibnim vmesnikom med zasebnimi in zaupanja vrednimi oblaki ter med gostovanjem in lastnimi storitvami, lahko stranke razbremenijo celotno IT infrastrukturo v okolje računalniškega oblaka – in začnejo uživati koristi kot so kontrola nad stroški in zagotovljen dostop do storitev.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več