Računalništvo, telefonija
16.04.2017 11:30

Deli z drugimi:

Share

Občine Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica so prejele nove ulične zbiralnike

Občine Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica so prejele nove ulične zbiralnike
Občine Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica so prejele nove ulične zbiralnike

Pod okriljem organizatorjev projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki, družbe ZEOS, d.o.o., pod sloganom E-cikliraj so občine Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica 3. aprila 2017 skupaj z lokalnim partnerjem Javnim komunalnim podjetjem Grosuplje d.o.o. prejele 10 novih uličnih zbiralnikov za zbiranje e-odpadkov in odpadnih baterij.

Projekt LIFE nagovarja gospodinjstva naj skrbno ravnajo z e-odpadki in odpadnimi baterijami, in sicer preko na novo vzpostavljene občanom prijazne mreže zbiranja, ki nastaja širom Slovenije ter preko spremljevalno-ozaveščevalnih dogodkov.

Organizatorji projekta želijo sporočiti, da so e-odpadki in odpadne baterije posebna skupina odpadkov, ki ne sodijo med mešane komunalne odpadke, zato jim želijo približati možnosti njihove oddaje. Vsebujejo težke kovine, ki so v primeru nepravilnega ravnanja za okolje zelo nevarne, po drugi strani pa gre za surovine, iz katerih se dobijo nazaj reciklati za nove proizvode, s tem pa se ohranjajo naravni viri.

Predaja uličnih zbiralnikov je potekala na lokacijah vseh zgoraj omenjenih treh občin, kjer so se župani Janez Pavlin (Občina Dobrepolje), Peter Verlič (Občina Grosuplje) in Dušan Strnad (Občina Ivančna Gorica) ter direktor Javnega komunalnega podjetja Grosuplje d.o.o. Stanislav Stopar skupaj z direktorjem družbe ZEOS, d.o.o. Emilom Šehićem s podpisom listine zavezali k E-cikliranju – t.j. recikliranju e-odpadkov. Nato so s simbolično oddajo svojega e-odpadka pospremili nove ulične zbiralnike na pot.

Ulični zbiralniki že stojijo v polovici slovenskih občin, njihove lokacije pa najdete na spletnem zemljevidu na spletni strani projekta (lokacije desetih novih zbiralnikov za zgoraj omenjene tri občine bodo na zemljevidu vidne v kratkem). Zbiralnike so v nekaterih občinah organizatorji projekta že praznili in povprečno zbrali okoli 150 kilogramov na posamezni ulični zbiralnik. Občanke in občani so jih dobro sprejeli, saj so bili zbrani odpadki dobro ločeni, le 2% je bilo odloženih ostalih odpadkov, torej tistih, ki tja ne spadajo.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ZEOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ZEOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ZEOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več