27.05.2019 14:00

Obročno odplačevanje z nekaj kliki na telefonu

.. Predstavljajte si: pridete v trgovino ali nekaj naročate na spletu in ugotovite, da si nečesa ne morete privoščiti. Na obroke bi šlo, a kaj, ko te možnosti ni. No, to pri vsaj 50 slovenskih trgovcih ne drži, saj sodelujejo s podjetjem Leanpay, ki to omogoča ..
Obročno odplačevanje z nekaj kliki na telefonu

Leanpay je “fintech” start-up za potrošniško financiranje, ki je ljudem v pomoč pri plačevanju blaga ali storitev na obroke. Osredotočen je na ponovno odkrivanje financiranja na prodajnih mestih, s tem da zagotavlja takojšnje in enostavno načrtovanje obročnih odplačil na spletu ali v poslovalnicah s pomočjo aplikacije na mobilnem telefonu.

Globalno financiranje prodaje bo v naslednjih letih raslo. Nekateri trgovci in finančne institucije že zdaj nudijo posojila v trenutku nakupa, bodisi na spletu ali v fizičnih trgovinah. Hkrati tradicionalnim kreditnim karticam med mlajšimi uporabniki priljubljenost upada, kar je na trgu ustvarilo nov zagon. Prav “fintech” podjetja so v tem trendu kreditiranja na prodajnih mestih vodilna in Leanpay temu sledi.

Več kupcev, ki tudi več zapravijo

Rešitev podjetja Leanpay zagotavlja prednosti tako za potrošnike kot tudi za trgovce. Privlačnost tovrstnega financiranja za potrošnike je očitna. Rešitev je hipna, digitalna in lahko ponudi večjo preglednost celotnega stroška nakupa, hkrati pa zagotavlja tudi večjo fleksibilnost pri plačevanju blaga in storitev. Kaj pa je ključno za trgovce? Predvsem to, da lahko na ta način pridobijo večje število kupcev in s tem povečajo prodajo.

Rešitev podjetja Leanpay potrošnikom ponuja intuitivne, brezhibne procese, ki potekajo gladko in brez nepotrebnih napak ter zagotavlja visoko stopnjo odobritve. Financiranje, ki ga nudi Leanpay, povečuje kupno moč potrošnikov, saj jim daje več časa za plačilo nakupov, kar jim omogoča, da lahko izberejo blago večje vrednosti. Uporabniki sistema Leanpay so povedali, da so v povprečju za nakup porabili več kot 7,5 odstotka višji znesek prav zaradi možnosti plačila na obroke na blagajni.

Misa Zivic, CEO: “Leanpayeva multidisciplinarna ekipa je uspela ustvariti vrednost tako za stranke kot za trgovce. Stranke so nas ocenile s 4,8 (na lestvici od 1 do 5). Leanpay je v Sloveniji že sklenil partnerstvo z več kot 50 trgovci, pri katerih lahko zagotovimo takojšen obročni nakup, ki od potrošnika ne zahteva nobenih dokumentov, odobritev pa dobi v le nekaj sekundah. Je edina rešitev v Sloveniji, ki strankam omogoča nakup na obroke v spletnih trgovinah. Naša rešitev v fizičnih poslovalnicah pa zagotavlja brezhibno izkušnjo, in kar 75 odstotkov uporabnikov je izjavilo, da bodo ob naslednjem nakupu ponovno uporabili Leanpay. Izzivi, ki nas čakajo, so nadaljnji razvoj storitve, nadaljnje izboljšave procesov in nadaljevanje naše navdihujoče rasti. To želimo početi tako v Slovneniji kot na novih trgih.”

Zakaj je Leanpay za trgovce tako privlačen?

“Prihajamo v obdobje, ko digitalno plačevanje ne bo le ena od možnosti, ampak bo prava možnost, zato se bo treba kupcu kar se da približati,” meni Nina Rogač iz podjetja iStyle, kjer so obročne nakupe prek spleta svojim kupcem predstavili v lanskem letu: “Velikokrat je med nami krožila šala, da moraš za nakup na obroke včasih pustiti ledvico, vendar pa odkar sodelujemo s podjetjem Leanpay, ne samo, da ne zahtevamo ledvic, tudi plačilnih list in ostalih dokumentov ne. Tako je postopek občutno hitrejši in enostavnejši, pa tudi bolj oseben.”

Premik od fizičnega k digitalnemu plačevanju pa ne zagotavlja samo enostavnejših, hitrejših in varnejših načinov plačevanja, ampak tudi nastanek povsem novih poslovnih modelov. Od kreditiranja bolj ogroženih skupin, kot so študentje z rednimi dohodki, pa do – kot v primeru iStyla – programa, kjer lahko stranka vsako leto zamenja svoj mobilnik za novega in ob tem prihrani.

Če odmislimo odlog plačil, nakupe na obroke ali druge koristi, zaradi katerih so enkratni nakupi tako v fizičnih kot spletnih trgovinah lahko bistveno višji od siceršnjih, je velika prednost Leanpaya ta, da ga je povsem enostavno priključiti obstoječim možnostim plačil, ki jih trgovci v svojih trgovinah že uporabljajo, in to brez zamudnih nadgradenj sistemov.

Še več, Luka Grbec iz podjetja Emundia pravi, da so se k Leanpay metodam plačil najprej obrnili z mislijo na kupce, po nekajmesečni uporabi pa ugotavljajo, da so povsem poenostavili določene delovne procese.

Pri podjetju Leanpay posebno pozornost posvečajo tudi varnosti. Pravijo, da so trenutno in bodo tudi v prihodnje ostali pozorni na potrebe kupcev in trgovcev, spretno uporabljajo dostopne podatke in imajo v svojem sistemu vgrajene varovalke, ki preprečujejo zlorabe uporabnikov, ne da bi to kakorkoli vplivalo na njihovo izkušnjo. (P.R.)

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

DOMINATUS d.o.o.