11.04.2016 11:48
Posodobljeno 8 let nazaj.

Odprtje prijav na Poletno šolo FRI

Fakulteta za računalništvo in informatiko v času od 27. junija do 8. julija 2016 organizira delavnice iz področja računalništva in informatike namenjene osnovnošolcem in dijakom. Prijave se odprejo 12. aprila ob 9.30 uri na spletni strani Poletnih šol FRI.
Odprtje prijav na Poletno šolo FRI

V času poletnih počitnic se bo na Fakulteti za računalništvo in informatiko zvrstilo kar 11 enotedenskih delavnic na temo interneta stvari, izdelave računalniških in mobilnih iger, družbenih omrežij, razvoja HTML5 aplikacij, spoznavanja Scratcha in drugih. Prijavnina na posamezno delavnico znaša 35 eur, ki pokrije tudi kosilo med delavnico. Prijaviti se je mogoče preko spletnih obrazcev na strani Poletne šole FRI od 12. aprila od 9.30 ure dalje, do najkasneje 27. maja 2016 (oz. do zapolnitve prostih mest).

Delavnice za osnovnošolce:

• Skrivnostna pustolovščina (27. 6. – 1. 7. 2016): v programu Scratch se bodo otroci, ki so zaključili 2. in 3. razred, učili pisanja programov za gusarje in vse njihove dogodivščine. Delavnico organizira Pedagoška fakulteta.
  • Tipkam na banane (27. 6. – 1. 7. 2016): na delavnici bodo šestošolci odkrivali, ali lahko na računalnik namesto tipkovnice priključijo banane ter kaj vse lahko počnejo s takšnim računalnikom.
  • Sestavimo svojo mobilno igro (27. 6. – 1. 7. 2016): osnovnošolci od 7. do 9. razreda se bodo učili osnov programiranja za Android skozi razvoj svoje lastne mobilne igre.
  • LegoPy (27. 6. – 1. 7. 2016): osnovnošolci v zadnji triadi osnovnih šol bodo sestavljali in programirali Lego Mindstorms robote v jeziku Python ter se nato z njimi pomerili še v številnih izzivih na poligonu.
  • Od interneta stvari do dronov (4. 7. – 8. 7. 2016): na tej delavnici se bodo osnovnošolci od 7. do 9. razreda preizkusili tako v izdelavi merilnika temperature, kot tudi v sestavljanju in pilotiranju kvadrokopterja.
  • Malinova pita začuti in spreminja svet (4. 7. – 8. 7. 2016): osnovnošolci v zadnjih treh razredih osnovnih šol bodo spoznali, kako lahko s pomočjo miniaturnega računalnika Raspberry Pi prižigajo lučke, zaznavajo temperaturo, svetlobo, hrup in naklon.

Delavnice za dijake:

• Ko stvari spregovorijo – internet stvari (27. 6. – 1. 7. 2016): dijaki bodo izdelali praktičen primer aplikacije in naprave v pametnem domu, prek katere bodo avtomatizirali prižiganje luči preko časovnika in senzorjev svetlobe, temperature in vlažnosti.
  • Kaj nam povejo družbena omrežja? (27. 6. – 1. 7. 2016): tekom delavnice bodo dijaki spoznali osnove odkrivanja znanj iz podatkov – kako uspešno brskati po podatkih ter jih analizirati in vizualizirati.
  • Sestavljalnica iger (4. 7. – 8. 7. 2016): dijaki bodo spoznali osnove programiranja ter se naučili, kako pridobljeno znanje uporabiti pri lastnem razvoju igre.
  • Kako razviti sodobno HTML5 spletno aplikacijo v računalniškem oblaku (4. 7. – 8. 7. 2016): dijaki se bodo naučili, kako se lotiti zasnove in implementacije praktične SPA mobile-first HTML5 spletne aplikacije s pomočjo AngularJS 2 ter jo nato objaviti v računalniškem oblaku.
  • Programiranje v višji prestavi (4. 7. – 8. 7. 2016): delavnica je namenjena spoznavanju novih metod reševanja problemov, delu z algoritmi in grafi ter pripravi na računalniško olimpijado IOI ali CEOI.

Za dodatne informacije o Poletni šoli FRI si oglejte spletno stran ali pišite na poletnasola@fri.uni-lj.si.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem UL FRI
Za več informacij so vam na voljo pri UL FRI

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem UL FRI? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več