Računalništvo, telefonija
26.03.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Office 365: Najlažji preskok v digitalno poslovanje

.. Trenuten položaj s koronavirusom in ukrepi, na katere mnoga podjetja niso bila pripravljena, so nas prisilili v zaprtje pisarn ali delo od doma. In prav delo od doma v takšnem obsegu marsikomu povzroča sive lase ..
Office 365: najlažji preskok v digitalno poslovanje
Office 365: najlažji preskok v digitalno poslovanje

Tudi če smo vajeni občasnega dela od doma, je delati od doma v polnem obsegu nekaj povsem drugega. Obstajajo takšne in drugačne resitve, a v položaju, v kakršnem smo se znašli, vsako podjetje želi, da delo poteka čim bolj nemoteno, hkrati pa mora biti uporabniška izkušnja zaposlenih kar najboljša.

Čeprav je Microsoft Office 365 med nami že lep čas, veliko uporabnikov še vedno ne pozna vseh njegovih koristi. Osnovnim pisaniškim programom Office, kot so Word, Excell, Power Point in Outlook so dodali vrsto sodobnih storitev za brezpapirno poslovanje, sodelovanje in mobilno delo.

Članek smo pripravili v sodelovanju s podjetjem Business Solutions, kjer vam zdaj nudijo brezplačno naročnino za prve 3 mesece ob vezavi za 2 leti. V paketu dobite tudi 1 uro brezplačne podpore pri postavitvi, tako da ste lahko tudi tega brez skrbi. In že boste lahko pričeli z uporabo. Z Microsoft Office 365 se bo vaš dom spremenil v pisarno s središčem za skupinsko delo, vrhunsko varnostjo, sinhronizacijo podatkov in 1TB shrambe v oblaku.


Preselite se v oblak

Največja sprememba in s tem tudi prednost, ki jo prinaša Office 365, je možnost uporabe v oblaku. Priljubljene pisarniške programe lahko uporabljate na klasičen način, nameščene na računalniku ali pa prek spletnega brskalnika. Uporabniki lahko varno delajo z dokumenti tudi na tablicah, mobilnih telefonih ali na domačih računalnikih. Dokument lahko začnejo urejati v službi in ga dokončajo izven pisarne, doma ali na poti. Uporabnik lahko izbira med več paketi storitev Office 365 in tako plačuje le za funkcionalnosti, ki jih potrebuje, kar se nam zdi odlična rešitev. Zakaj bi se morali ukvarjati s programi, ki jih nikoli ne uporabljate? Poleg tega lahko z eno licenco namestite programe na kar 5 naprav. S tem si olajšate delo, pridobite čas za pomembne naloge in povečate svojo produktivnost.

Platforma je podprta v sistemih Windows in Mac, pa tudi na operacijskih sistemih iOS in Android. Vse, kar potrebujete, je povezava z internetom.


Sodelovanje nikoli ni bilo enostavnejše

Shramba OneDrive ponuja eno mesto za enostavno in varno shranjevanje dokumentov, skupno rabo in sodelovanje s sodelavci ter hiter dostop do dokumentov. Sodelovanje v realnem času omogoča zaposlenim urejanje iste različice dokumenta sočasno. To odpravlja potrebo po prekomernem pošiljanju e-poštnih sporočil s pripetimi različicami dokumentov. Še bolj nerodno pa je, ko se je za pošiljanje večjih datotek treba posluževati posebnih orodij, kot je WeTransfer. Če želite deliti dokument v realnem času, ga shranite v OneDrive for Business, nato kliknite gumb Skupna raba in enostavno določite uporabnike, s katerimi boste sodelovali. Še posebej je koristna možnost deljenja datotek s sodelavci izven vaše organizacije.

V Office 365 lahko datoteke iz OneDrive tudi enostavno pripnete v e-poštno sporočilo in tako prejemnikom omogočite ogled in urejanje iste različice.


Naj bo ves “team” kreativen

Microsoft Teams je orodje, ki nudi povezavo z raznimi orodji, kjer podajate in razvijate ideje, ustvarjate rešitve, sprejemate odločitve in realizirate naloge. Izkorišča sodobne komunikacijske poti, s katerimi združuje uporabnike v tesno povezane, hitro odzivne skupine. V Teamsih so na primer takoj na voljo dokumenti, na katerih lahko sodelujete istočasno, poslovna poročila iz Power BI, podatki iz poslovno informacijskega sistema Dynamics 365 Business Central, informacije o strankah iz Dynamics 365 za prodajo ter skupni dokumenti s portala SharePoint. V eni aplikaciji imate enostaven pregled nad svojimi nalogami iz Plannerja, zapiski v OneNote ter zadolžitvami, ki ste jih dobili preko digitalnih delovnih tokov v SharePointu.


Kup poslovnih koristi

Selitev na digitalno delovno okolje v oblaku vam prinese veliko poslovnih koristi. Ker so Microsoft Teams v celoti v oblaku, lahko vaši zaposleni dostopajo do informacij od kjerkoli, na katerikoli napravi in to kadarkoli. Poleg tega lahko s svojim delovnim okoljem v oblaku izkoristite prednosti obdelave obsežnih podatkov (big data processing) in umetne inteligence.

Preizkusite interaktivni demo aplikacije Teams na teamsdemo.office.com.

Poenostavljeni in bolj efektivni sestanki

Ključ do uspeha v vsakem podjetju je tudi komunikacija. Interaktiven dialog med zaposlenimi s pomočjo orodja Teams poenostavlja organizacijo in vodenje sestanka ter upravljanje zapiskov. Udeležencem vnaprej dodelite datoteke, ki se nanašajo na prihajajoči sestanek. Če poteka sestanek prek videokonference, lahko udeleženci med sestankom klepetajo ter delijo zaslone in datoteke. V Teamsih se lahko ob vsakem sestanku vodi nadaljnja razprava prek vgrajenih pogovornih zmožnosti.

Svet, v katerem danes živimo, se nenehno spreminja. Poslovne rešitve, ki temeljijo na oblaku, so postale običajne. Uporabniki jih pričakujejo in zahtevajo. Poslovni model, ki ga omogoča oblak, uporabniku omogoča enostavno prehajanje z ene storitve na drugo, od enega k drugem ponudniku. V podjetju Business Solutions sledijo inovacijam in vedo, kako z uporabo novih orodij ustvariti visoko dodano vrednost. Če ste vložili v storitve Office 365 in želite zagotoviti, da imajo vaši uporabniki od njih kar največje koristi, jih kontaktirajte in z veseljem vam bodo pomagali. Več na www.b-s.si (P.R.)

####

TO DAJ V OKVIRČEK

Prednosti Office 365:

  • Ni plačevanja vnaprej, ampak se plačuje po porabi.
  • Uporabniške licence za sistema Office 365 sproti prilagajate dejanskemu številu zaposlenih.
  • Vsak uporabnik lahko namesti Office na do 5 naprav (računalniki z operacijskim sistemom Windows ali Mac, tablice, pametni telefoni)
  • Na voljo imate veliko bogatejšo ponudbo funkcionalnosti s številnimi orodji v oblaku, ki omogočajo nov način dela, spletne in mobilne aplikacije Office ter stalne posodobitve, ki vsakič prinesejo kakšno novo inovativno funkcionalnost.
  • Redne varnostne posodobitve, izboljšave in dostop do najnovejših funkcij.

Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več