Računalništvo, telefonija
03.09.2020 10:00

Deli z drugimi:

Share

Olajšajte si življenje s Huaweievimi napravami

Olajšajte si življenje s Huaweievimi napravami
Olajšajte si življenje s Huaweievimi napravami

Splet je osrednje mesto, kjer iščete zanimive informacije in prek katerega komunicirate. Če vam je pomembno, da to počnete na priročen in minimalističen način, izberite prave pripomočke. Kot so na primer pametni telefoni družine Huawei Y in tablični računalnik MatePad T8. Poleg zmogljivosti jih namreč odlikujejo tudi neverjetno dostopne cene.


Čeprav so pametni telefoni in tablični računalniki idealne naprave, ki tudi starejšim odkrivajo čare in pomen digitalnega sveta, pa izbira pravega pripomočka zanje ni tako preprosta. Značilno za to skupino uporabnikov so namreč slabše razvite veščine uporabe in včasih tudi strah pred tehnologijami, zato morajo biti njim namenjene naprave predvsem preproste za rabo in jasne, kako opraviti klic, poslati sporočilo ali brskati po spletu.

Izkušnja velikega zaslona

Izrednega pomena je, da je pametni telefon namenjen starejšim uporabnikom opremljen z velikim zaslonom sposobnim prikazati jasna in predvsem velika besedila. Zato Huawei Y5p nudi 13,8-centimetrski (5,45-palčni) zaslon, medtem ko gre model Y6p s 16-centimetrskim (6,3-palčnim) še korak naprej. Pri obeh je sprednja kamera skrita v zarezi oblike kapljice vode, zaradi ozkih robov pa telefona dosežeta razmerje med zaslonom in telesom do 88,4 %.

Visoko 80 % razmerje je zaradi robov debelih vsega 4,9 mm, je pomembna odlika tabličnega računalnika MatePad T8, saj omogoča prijetno branje in gledanje filmov. Je tudi odlična rešitev za aktivne uporabnike, ki se radi gibljejo, saj z dobrim 20-centimetrskim (8-palčnim) zaslonom ni prevelik. Poleg tega je za prijetno branje opremljen za načinom za udobje oči, ki prilagodi barvno temperaturo slike in nočnim načinom, ki ga je Huawei oblikoval na podlagi podrobnih raziskav. Tablični računalnik zato starejšim nudi svetlo in jasno siko, obenem pa jim omogoča, da so več čas povezani.

Starejšim prijazne funkcije

Izčiščeni vmesnik s funkcijo preprostega načina delovanja je ena od pomembnih lastnosti naprav, ki so namenjene (tudi) tej kategoriji uporabnikov. V pametnih telefonih družine Y funkcija poveča velikost besedil in ikon za bolj priročno rabo.

Pametni telefoni družine Y so opremljeni s procesorjem z osmimi jedri in so primerni za izjemno učinkovito opravljanje vsakodnevnih nalog. Model Y5p je opremljen z 2 GB delovnega in 32 GB pomnilnika razširljivega do 512 GB s pomnilniško kartico. Y6p pa ima 3 GB delovnega in 64 GB pomnilnika. Zahvaljujoč dovolj velikemu pomnilniku bodo tudi starejši na svojem telefonu hranili fotografije in videe sorodnikov in prijateljev, kar je zanje prav tako pomembno kot za mlajše uporabnike.

Medtem pa tablični računalnik MatePad T8 podpira tudi način prikaza e-knjig, ki s prilagajanjem kontrasta, svetlosti, jasnosti in barve nudi podoben učinek, kot ga imate med prebiranjem knjig v papirnati obliki. Funkcija nudi odlično izkušnjo branja, hkrati pa ščiti oči.

Odlična življenjska doba baterija

Starejši so praktični ljudje, ki želijo naprave in tehnologije, ki izpolnjuje njihova pričakovanja. Če je življenjska doba baterije prekratka, je branje novic in ohranjanje stika z družinskimi člani preko internetna neprijetno. Da bi se izognili zapletom, je Huawei v pametne telefone družine Y vgradil velike in zmogljive baterije. Z enim polnjenjem model Y6p zagotavlja do 20 ur brskanja po spletu s povezavo v omrežje 4G, Y5p pa do 13 ur.

Prav tako odlična je življenjska doba baterije tabličnega računalnika MatePad T8. S kombinacijo naprednega energijsko učinkovitega procesorja in kapaciteto 5100 mAh omogoča do 12 ur predvajanja video posnetkov ali impresivnih 600 ur v stanju pripravljenosti z izklopljenim zaslonom.

Odlična zvočna izkušnja

S starostjo pridejo težave s sluhom, zato je pomembno, da se odločite za pripomočke, ki blestijo tudi v kakovosti in jakosti zvoka. Pametni telefon Y6p je opremljen s Huaweievo zvočno rešitvijo, ki omogoča največjo jakost 88 dB. Kar je 1.6-krat višje kot v običajnem pametnem telefonu. Našli pa so tudi popolno ravnovesje med glasnostjo in kakovostjo, saj telefon ustvarja čiste zvoke z močnimi nizkimi toni.

Huawei si je vedno prizadeval prednosti digitalnega sveta in možnosti tehnologij približati vsem. Novi pametni telefoni družine Y in tablični računalniki MatePad T8 so odlični primeri naprav z vodilnimi funkcijami, odličnimi zmogljivostmi in z najboljšo izkušnjo rabe po dostopni ceni!

Več o napravah pa na spletni strani https://consumer.huawei.com/si/.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več