Računalništvo, telefonija
06.02.2015 16:34

Deli z drugimi:

Share

Olajšano poslovanje z javnim sektorjem

Genis je v spletnem programu i-Računi podprl uporabo podračunov proračunskih uporabnikov ter omogočil izdajo novih tipov računov
Priprava in pošiljanje e-računov s katere koli naprave - vedno in povsod.
Priprava in pošiljanje e-računov s katere koli naprave - vedno in povsod.

Prvi mesec uporabe e-računov pri poslovanju s proračunskimi uporabniki je odkril številne pomanjkljivosti. Ena od njih je uporaba podračunov, ki jih uporabljajo vse večje javne ustanove in jih do prehoda na e-račune dobavitljem ni bili treba poznati.

»Pomanjkljivosti pri navajanju podračunov so se pokazale kot glavni razlog za zavrnitve elektronskih računov v javnem sektorju. Z novimi i-Računi smo uporabnikom omogočili, da poleg računa na UJP za krovno organizacijo prejemnika navedejo še podračun organizacije, na primer klinike znotraj Kliničnega centra,« je razložil Janko Štefančič, direktor Genisa.

Genis je v novi različici spletnega programa za izdajo elektronskih računov i-Računi omogočil uvoz podračunov prejemnikov neposredno iz javne zbirke podatkov na UJPnet. Istočasno je svojo storitev razširil še z novimi tipi računov, med glavnimi novostmi pa je še vodenje statusov izdanega računa, kar podjetjem in drugim organizacijam omogoča spremljanje uspešnosti pri izdaji elektronskih računov proračunskim uporabnikom.

Podračunov ni treba vnašati ročno

Uporaba podračunov je preprosta, saj se ti samodejno prenesejo v i-Račune ob vnosu krovne organizacije v zbirko kupcev. Pri poslovanju s proračunskimi porabniki je novo tudi spremljanje statusov e-računov v sistemu UJPnet, s čimer izdajatelji že v i-Računih vidijo, kaj se je z njihovim računom dogajalo, na primer kdaj je bil prevzet oziroma potrjen ter kdaj je bil zavrnjen, vključno z razlogom zavrnitve.

Dobropisi in bremepisi

Med pomembnimi novostmi so še novi tipi računov. V i-Računih sedaj uporabniki izdajajo dokumente, kot so finančni dobropis, finančni bremepis, materialni oziroma storitveni bremepis ter materialni oziroma storitveni dobropis. Kot napovedujejo v Genisu bodo uporabnikom kmalu ponudili še druge elektronske dokumente.

Enostavnejši začetek uporabe
Z novo različico storitve je dodatno poenostavljena uporabniška izkušnja, na primer pri pošiljanju pooblastila za izdajanje računov proračunskim porabnikom, ki se izvede skupaj z aktivacijo storitve. Začetek uporabe olajša samodejen prehod med preizkusno in naročniško uporabo, izboljšana pa je tudi stabilnost delovanja.

Samo še par klikov do elektronskega računa
i-Računi so že na voljo za uporabo. Ta spletni program je možno naročiti ali poskusno uporabiti prek spletne strani www.i-racuni.si. Cena osnovnega paketa i-Računi List znaša mesečno 5 evrov brez DDV.

Zaupanja vredna storitev
Spletni program i-Računi (www.i-racuni.si) zagotavlja podjetje Genis (www.genis.si), ki poslovanje obvladuje prek sistema vodenja kakovosti ISO 9001 ter standarda za upravljanje varnosti informacij ISO2 27001. Poleg tega je podjetje certificirano za Upravno območje za varovanje zaupne dokumentacije. Genis je razvijalec temeljnih informacijskih sistemov Republike Slovenije, na primer Matičnega registra, Registra prebivalstva, Registra državljanstev, Registra biometričnih potnih listin, Registra osebnih izkaznic in še vrste drugih. Poleg tega podjetje že več kot 20 let ponuja informacijske rešitve za e-poslovanje, ki so registrirane blagovne znamke od leta 2001. E-rešitvam podjetja Genis zaupa že 20% TOP slovenskih podjetij.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več