28.05.2020 20:00

Pameten Wi-Fi termostat MySun za pameten dom in ogrevanje

.. Svoje nepremičnine lahko ogrevamo na ogromno različnih načinov, v zadnjem času pa se ogromno lastnikov odloča za IR panele ali električno talno ogrevanje. V kombinaciji s pametnim termostatom je to kraljevska rešitev ..
Termostat MySun omogoča odlično uporabniško izkušnjo.

Danes je, ko se odločamo o ogrevanju svojega doma, na trgu ogromno izbire in bolj ali manj pametnih rešitev. Nadvse priljubljeni so IR paneli in električno talno ogrevanje, ki nam v kombinaciji s pametnim termostatom nudijo vso želeno udobje. Zakaj pametni termostat? Ker nam omogoča več kot mnogi drugi – je Wi-fi povezljiv, lahko ga upravljamo na daljavo s svojim pametnim telefonom in celo z glasovnimi asistenti.

Termostat MySun – udobje prihodnosti

Termostat MySun Wi-Fi je posebej zasnovan za upravljanje IR panelov in sisteme električnega talnega ogrevanja MySun. Enostavno ga povežete z usmerjevalnikom, ogrevanje vašega doma pa boste odslej lahko upravljali kadarkoli in kjerkoli, saj ga lahko povežete s svojim mobilnim telefonom. Čeprav termostat omogoča tudi nastavljanje urnika, vam bo upravljanje na daljavo z mobilnim telefonom vse skupaj še poenostavilo. Na voljo je brezplačna aplikacija My Smart Thermostat za oba najbolj razširjena operacijska sistema za pametne telefone – Android in iOS – najdete jo v trgovinah Google Play in App Store. Najprej se morate seveda registrirati in opraviti nekaj korakov, ki so opisani v priloženih navodilih, nadaljnje upravljanje pa bo otročje lahko.

Termostat MySun Wi-Fi je združljiv tudi s pametnimi zvočniki Google home (z Googlovim asistentom) in Amazon ECHO (Amazon Alexa), prav tako pa tudi s pametnimi zvočniki Tmall Genie kitajskega velikana Alibaba. Povezljivost s pametnimi zvočniki v praksi omogoča, da ga lahko preprosto upravljate z glasovnimi ukazi.

Prav tako je združljiv z IFTTT. Kratica pomeni »if this then that«. Aplikacija torej v primeru, da se zgodi nekaj, kar predhodno določimo, samodejno izvede naslednji korak. V našem primeru lahko na primer odidemo iz stanovanja in to dejanje sproži, da termostat ugasne IR panel ali talno ogrevanje. To se odlično obnese pri pametnih hišah, kjer je v IFTTT povezanih vrsta naprav, ki samodejno komunicirajo med sabo.

IR paneli so trenutni trend

Omenjeni termostat je kot nalašč za upravljanje IR panelov blagovne znamke MySun. IR paneli so danes eden izmed bolj priljubljenih načinov ogrevanja. Zakaj? Začetna investicija je nizka, z njimi lahko poleg tega opremljate (in seveda kasneje ogrevate) vsak prostor posebej. Tudi montaža je poceni ter enostavna in ne potrebujejo vzdrževanja. So trajna in varčna rešitev za vaš dom. Prav v povezavi z ustreznim termostatom lahko ogrevanje prostorov popolnoma prilagodite svojim željam in potrebam. Mnogi jih imajo v prostoru tudi kot dekoracijo, saj jih lahko naročite v različnih barvnih odtenkih, omislite pa si jih lahko celo v obliki ogledala. Poleg tega, da so popolnoma prilagodljivi, boste prihranili prostor za kurilnico in s tem povezane stroške. Dobite jih s kar 15-letno garancijo.

Električno talno ogrevanje, primerno za prenove

Poleg IR panelov ima danes ogromno novejših stanovanjskih prostorov električno talno ogrevanje. Blagovna znamka MySun vas tudi pri tem ne bo razočarala in bo v povezavi s pametnim termostatom vaš najboljši prijatelj v hladnih mesecih. Namenjena je večini talnih površin, ki si jih lahko zamislite v svojem stanovanju. Gre bodisi za grelno preprogo ali grelno folijo, v obeh primerih je grelec zelo tanek in zato odlična odločitev tudi ob prenovah, kjer smo načeloma omejeni z višino, prav tako pa si ne želimo večjih gradbenih posegov. Prav tako ne potrebuje vzdrževanja, presenetili pa vas bodo nizki stroški obratovanja. Na sisteme električnega talnega ogrevanja MySun jamčijo kar z 20-letnim garancijskim rokom.

Več najdete na www.mysun.si. (P.R.)

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

Koenergija d.o.o.