Računalništvo, telefonija
08.11.2018 09:00

Deli z drugimi:

Share

Več varnosti, udobja in prihrankov

.. Pametni domovi prihajajo skozi odprta vrata na stežaj ter nam nudijo varnost in udobje nove dobe. Upravljamo jih lahko na dotik preko priročnih aplikacij in zaslonov, vprašanja "me bo zjutraj v kopalnici spet zeblo", ali "kaj, če ponoči v kuhinji zagori", pa se naenkrat ne zdijo več smiselna ..
Več varnosti, udobja in prihrankov
Več varnosti, udobja in prihrankov

Pri pametnem domu, v katerem imamo kup pametnih naprav, ki so ob tem lahko povezane še druga z drugo, imamo nadzor nad celotno hišo ves čas na dlani. Naj bo to osvetljava, gretje, hlajenje, varnost, senčila ali dostop do doma, z vsemi lahko upravljamo enostavno, naprave pa se celo učijo naših navad, tako da je upravljanje še bolj učinkovito, naše bivanje pa udobnejše.

Proizvajalec Loxone razvaja uporabnike s svojim sistemom za pametne domove, ki v skladu s časovnim razporedom, letnimi časi, prisotnostjo oseb v hiši ter še vrsto drugih dejavnikov skrbi za to, da imate vi več časa zase. Poleg tega dom postane varnejši, bolj udoben in energetsko učinkovit. Lexone Smart Home združuje posamezne dele vašega doma v homogeno celoto.

Prava osvetlitev za vaš dom

Pametna razsvetljava lahko da v vsakem trenutku dneva prostorom popolnoma nov čar, s tem pa prispeva k boljšemu počutju vseh. Z Loxone lahko izbirate med paleto različnih barv in virov svetlobe, ki skupaj prispevajo k pravemu vzdušju. Nastavitev je enostavna, spremembe pa zahtevajo zgolj dotik na za to namenjeni tipki ali zaslonu. Luči se prižigajo in ugašajo tako rekoč same. Kdaj in s kako intenzivno svetlobo, pa je odvisno od zunanje svetlobe in ure.

Novodobna varnost

S sistemom Loxone ne boste več vi varovali doma, ampak bo dom varoval vas in vaše najbližje. Nad vami bo bdel tudi, ko boste spali ali vas doma sploh ne bo. Opozoril vas bo na morebitne vsiljivce ali druge nevarnosti, kot so požar, puščanje vode in podobno. V primeru nevarnosti se bodo same prižgale luči, tako da ne boste sredi noči tavali v temi in zmedeni iskali stikalo za vklop. V primeru obiska vsiljivcev in posledično ob sprožitvi alarmnega sistema, pa se bo vaša hiša zbudila in z vsemi razpoložljivimi sredstvi (luči, sirene, dvig senčil) začela preganjati vlomilce.

Za uporabnika zelo zanimiv podatek glede varnosti in morebitnih vdorov v sam sistem je vsekakor tudi ta, da se podatki ne hranijo v oblaku, oblak oziroma internet namreč sploh nista potrebna za delovanje. Torej velja – moja hiša, moji podatki.

Ne bo vas zeblo, ne bo vam vroče

Pameten sistem poskrbi tudi, da bo temperatura v vašem domu vedno pravšnja. Temperaturo doma lahko že vrsto let uravnavamo preko termostata, nastavimo uro za vklop in izklop, a stari sistemi so imeli to napako, da je bila lahko temperatura v enem prostoru idealna, v drugih pa je bilo prehladno ali prevroče. Z Lexone temu ne bo več tako, saj ogreva vsak prostor posebej. Topla kopalnica navsezgodaj zjutraj in mrzla sredi noči, ko je nihče ne potrebuje – to je nekaj povsem samoumevnega. Sistem se tudi stalno uči, kako kar najbolj optimalno ogrevati posamezen prostor. Zato temperature ne bodo nihale kot pri uporabi običajnih termostatov. Tako poveča vaše udobje, hkrati pa bolj racionalno porablja energijo. Vaš dom tudi ve, kje se v določenem dnevu nahaja sonce in temu prilagodi senčenje s senčili. Poleti prostore glede na to zakriva, pozimi pa ravno obratno – z dviganjem senčil jih dogreva in skrbi za prijetno temperaturo.

Sistem je zaradi enostavnosti uporabe zelo primeren tudi za starejše in otroke. Hkrati pa zadovolji zahtevnejše uporabnike, saj je programska oprema za konfiguracijo sistema brezplačna in je stranki na voljo. Pri tem tudi ne boste imeli opravka z dragimi licencami. Sistem je kompatibilen z LAN (IP), KNX, IR, Loxone Link, Loxone Tree, Loxone Air, Modbus, ModbusIP, DMX, EnOcean …

Več o pametnih rešitvah Loxone Smart Home in podjetja Munlan lahko najdete na spletni strani smarty.si ali spletni strani proizvajalca loxone.com. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več