Računalništvo, telefonija
27.10.2016 12:30

Deli z drugimi:

Share

Pametni mobilni telefoni Moto tudi v Sloveniji

Pametni mobilni telefoni Moto tudi v Sloveniji
Pametni mobilni telefoni Moto tudi v Sloveniji

Lenovo, vodilni proizvajalec računalnikov, je že od leta 2014 lastnik družbe Motorola Mobility. Novembra bodo slovenske potrošnike očarali številni pametni telefoni Moto, ki se želijo dokazati v vseh tržnih segmentih. Sprva bo na voljo šest modelov, zanje pa bo treba odšteti med 179 in 749 evri. Pametni telefoni Moto bodo na voljo tako v prosti prodaji kot pri operaterjih mobilne telefonije.

V Sloveniji bo Lenovo potrošnike razveselil s celovito ponudbo, ki bo od sredine meseca novembra obsegala šest modelov pametnih telefonov Moto, prihodnje leto pa bo ponudba še bolj pestra. Inženirska odličnost, izpiljen uporabniški vmesnik ter dostopna cena bodo poskrbeli za to, da bodo spomine na vrhunske mobilne telefone Motorola obudili številni ljubitelji te blagovne znamke in uporabniki, ki si želijo drugačen in preprosto dober pametni telefon.

Na dogodku za medije je prodajno paleto novinarjem predstavil Vladimir Ostojić, vodja razvoja poslovanja področja mobilne telefonije v podjetju Lenovo Adriatics, in povzel: »Blagovne znamke Motorola ni treba posebej predstavljati, saj ima največjo zaslugo za razvoj panoge mobilne telefonije. Motorola odlične telefone izdeluje že več desetletij, blagovna znamka si je s številnimi večkrat nagrajenimi modeli pridobila ugled proizvajalca kakovostnih in inovativnih telefonov. Z novim zastavonošo, modelom Moto Z, želi ta ugled še utrditi, obenem pa potrošnikom dokazati, da ima zanje najbolj primeren telefon v vseh tržnih segmentih. Modeli Moto G4 ponujajo izjemno razmerje med vrednostjo in ceno, medtem ko cenovno najbolj občutljive uporabnike nagovarja model Moto E, ki dokazuje, da se za malo denarja vseeno da dobiti precej glasbe. Odlični spremljevalci novih telefonov so tudi dodatki Moto Mods, ki uporabnikom odkrivajo in omogočajo nove načine rabe mobilnikov.«

Moto Z: najtanjši premijski pametni telefon na svetu
Ohišje, izdelano iz kombinacije aluminija, ki se uporablja v letalski industriji, in nerjavečega jekla, poskrbi, da je novi Moto Z trpežen in hkrati tanek telefon. V ohišje debeline vsega 5,2 mm je vgrajen 5,5-palčni zaslon AMOLED štirikratne visoke ločljivosti (QHD). V telefon so vgrajeni še zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB delovnega pomnilnika ter 32 GB pomnilnika za hrambo podatkov. Uporabniki, ki potrebujejo še več prostora za svoje fotografije, videe ter aplikacije, lahko dodajo kartico micro SD in skupno zmogljivost hrambe razširijo do 2 TB. Moto Z bo naprodaj po ceni 749,99 evra.

Idealen trenutek se vedno ne zgodi v idealnih okoliščinah. Zato je Moto Z opremljen s kamero ločljivosti 13 milijonov pik, optičnim stabilizatorjem slike ter laserskim samodejnim ostrenjem, ki uporabniku pomagajo zajeti odlične posnetke z realističnimi barvami v vseh svetlobnih pogojih. Na prednji strani je vgrajena kamera ločljivosti 5 milijonov pik s širokokotno lečo. Poleg nje je nameščena tudi dodatna bliskavica, ki pomaga izboljšati portrete in skupinske posnetke v pogojih slabše svetlobe.

Vodoodporna prevleka telefon varuje pred dežnimi kapljami ali politjem s tekočino. Bralnik prstnih odtisov pa odpravlja potrebo po vsakičnem pritisku gumba za aktivacijo telefona in vnos gesla. Baterija nudi do 30 ur avtonomije, tehnologija hitrega polnjenja TurboPower pa telefonu v zgolj 15 minutah povrne količino energije za do 8 ur uporabe.

Moto Z Play
Pametni telefon Moto Z Play stavi na odlično kombinacijo zmogljivosti in cene – ta znaša 499,99 evra. Je namreč občutno cenejši od modelov premijskega razreda, a za to žrtvuje le malo stvari. Njegov 5,5-palčni Super AMOLED zaslon sliko prikazuje v polni visoki ločljivosti (Full HD), osemjedrni procesor Snapragon 625 pa lahko računa na pomoč 3 GB delovnega pomnilnika in 32 GB hrambe. Kamera, opremljena s senzorjem ločljivosti 16 milijonov pik zna okolico zajemati tudi v ločljivosti 4K. Ob debelini vsega 7 mm ima vgrajeno zmogljivo baterijo, ki še tako zahtevnemu uporabniku zagotavlja zgledno avtonomijo.

Moto Mods: v hipu se lahko spremeni vse
Piko na i izjemni uporabnosti novih pametnih telefonov postavijo dodatki Moto Mods, saj lahko telefon Moto Z hipno spremenijo v napravo, ki jo potrebujete. Premijski dodatek Hasselblad True Zoom Moto Mod telefon Moto Z spremeni v pravcati fotoaparat. Premore namreč objektiv, skladen z goriščno razdaljo 25-250 mm (v 35 mm formatu) ter kar 10-kratno optično povečavo. V dodatek je vgrajena tudi zmogljiva ksenonska bliskavica. Na zabavi bo dodatek v obliki zvočnika JBL SoundBoost poskrbel za res glasno predvajanje glasbe.

Če imate raje video vsebine, bo dodatek Moto Insta-Share Projector z vgrajenim projektorjem poskrbel za prikaz slike z do 70-palčno diagonalo. Se boste potepali stran od električnih vtičnic? Baterijski dodatek Power Pack telefonu doda do 22 ur avtonomije in lahko rabi kot modni dodatek – za dizajn so poskrbela partnerska podjetja, kot so kate spade new york, TUMI ter Incipio. Še več možnosti personalizacije telefona ponujajo ovitki Style Shells, izdelani iz premijskih materialov kot sta les in usnje, ki nudijo vrsto različnih vzorcev in omogočajo hitro zamenjavo.

Vsi dodatki za telefone Moto Mods se s pomočjo zmogljivih magnetov hitro in zanesljivo spojijo s telefonom. Razvijalci obljubljajo, da bodo dodatki Moto Mods združljivi tudi s prihodnjimi generacijami telefona Moto Z. Kako hitro in enostavno lahko dodatki Moto Mods spremenijo funkcionalnost mobilnega telefona, pa si lahko ogledate tukaj. Cene dodatkov bodo sledeče: projektor 269,99€, JBL zvočnik 79,99€, baterija 69,99€, Hasselblad kamera 249,99€, medtem ko bodo posamezni stilski pokrovi veljali 19,99€.

Družini Moto G in Moto E
Ponudbo telefonov Moto dopolnjuje družina telefonov Moto G4, ki stavi na izjemno kombinacijo zmogljivosti, sodobne oblike in cene. Cenovno zavedne uporabnike bodo vabili modeli Moto G4, Moto G4 Plus ter Moto G4 Play, njihove prodajne cene v Sloveniji pa bodo 259,99, 299,99 ter 189,99 evra.

Uporabnikom, ki si želijo sodoben telefon po kar najugodnejši ceni, pa se bo z vrsto adutov predstavil model Moto E. Za ta hip najmanjši model pametnega modela Moto bo treba odšteti 169,99 evra.

Dobavljivost
Pametni telefoni Moto bodo v Sloveniji naprodaj od sredine novembra.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več