Računalništvo, telefonija
17.06.2015 14:46

Deli z drugimi:

Share

Pametni telefoni ASUS ZenFone 2 že v Sloveniji

Družba ASUS v Sloveniji začenja s prodajo pametnih telefonov iz družine ZenFone. Najprestižnejši med njimi je ZenFone 2 (ZE551ML), ki ga odlikuje ergonomičen dizajn ter vrsta vrhunskih tehnologij. Pod 5,5-palčnim zaslonom IPS polne visoke ločljivosti je vgrajen 2,3 GHz 64-bitni procesor Intel Atom s 4 GB delovnega pomnilnika. Telefon, ki se zna povezati v omrežja 4G/LTE, ima vgrajeni tudi dve vrhunski kameri PixelMaster z ločljivostma 13 oziroma 5 milijonov pik. Družbo mu bosta delala še dva cenejša 5-palčna modela (ZE500CL).
ASUS ZenFone 2 (ZE500CL)
ASUS ZenFone 2 (ZE500CL)

Družina pametnih telefonov ASUS ZenFone je prepričala že več milijonov uporabnikov, z junijem pa so ti telefoni naprodaj tudi v Sloveniji. Na zalogi jih imajo naslednji trgovci: BigBang, Harvey Norman, Mercator in spletna trgovina Mimovrste.

Luksuz v ultratankem in ergonomičnem ohišju

ASUS ZenFone 2 (ZE551ML) se pohvali z osupljivim oblikovanjem, ki premore vse elemente filozofije Zen. Luksuzni pridih napravi daje ohišje iz brušenega aluminija s prepoznavnimi koncentričnimi krogi. Elegantno ohišje je tudi rahlo ukrivljeno v korist boljši ergonomiji, saj telefon bolj udobno leži v roki ter ob obrazu. V korist še enostavnejši uporabi so inženirji na zadnjo stran preselili tudi gumb za upravljanje glasnosti, saj je tam kazalcu uporabnika najlažje dostopen.

ZenFone 2 ima vgrajen 5,5-palčni zaslon IPS polne visoke ločljivosti (gostota pik znaša 403ppi). Prikazana slika je izjemno ostra in odlično vidna v vseh pogojih (178-stopinjski vidni kot) ne glede na predvajano vsebino – fotografije, videe ali vsebine aplikacij. Tehnologija ASUS TruVivid uporabniško izkušnjo še izboljša z izjemnimi barvami. Rob zaslona, zaščitenega s trpežnim steklom Corning Gorilla Glass 3, je debel vsega 3,3 mm. Zaslon premore tudi prevleko, ki omogoča lažje drsenje (za 30 odstotkov) ter skrbi, da so prstni odtisi na zaslonu manj vidni.

ZenFone 2 je na voljo v petih barvah (črni, beli, zlati, sivi ter rdeči), za dodatno personalizacijo pa skrbi vmesnik ASUS ZenUI, ki omogoča popolno prilagodljivost. Na voljo zanj je veliko zaščitnih ovitkov, ki s svojimi grafičnimi elementi prinašajo še večjo možnost personalizacije telefona.

Kamera PixelMaster: vidi tudi to, kar drugi ne

ASUS ZenFone 2 je opremljen s kamero PixelMaster ločljivosti 13 milijonov pik in zaslonko f/2.0, ta kombinacija pa poskrbi za zajem izjemnih fotografij v visoki ločljivosti. Kamera se ponaša z najboljšimi rezultati v industriji pri fotografiranju v slabih svetlobnih pogojih, saj ponoči tudi brez uporabe bliskavice posname kar do 400 odstotkov bolj svetle fotografije kot fotoaparati na konkurenčnih izdelkih. Uporabnik se lahko vedno zanese tudi na bliskavico, ki poskrbi za natančen zajem barv fotografiranega subjekta.

Fotoaparat v ZenFone 2 premore tudi način fotografiranja z visokim dinamičnim razponom (HDR), ki naredi fotografije, posebej portrete še bolj doživete. S tehnologijo obdelave zajetih pik fotoaparat poveča kontrast do 400 odstotkov ter poskrbi, da motiv v ospredju še bolj izstopa iz zasenčenega ozadja. Uporabniki, ki si želijo natančnih ročnih nastavitev, kakršne premorejo profesionalni fotoaparati, bodo veseli ročnega načina dela, kjer lahko nastavijo vse parametre glede občutljivosti ISO, hitrosti zaklopa itd.

Na prednji strani telefona je vgrajena kamera ločljivosti 5 milijonov pik, njen 85-stopinjski zorni kot pa ponuja obilo zanimivih možnosti samoportretiranja. Aplikacija premore tudi vrsto učinkov za še dodatno izboljšavo zajetih fotografij. Uporabniki z veliko prijatelji bodo veseli funkcije ZenUI Selfie Panorama, ki možnost samoportretiranja še dodatno razširi do kota 140 stopinj.

Zmogljivosti za danes in jutri

ASUS ZenFone 2 poganja zmogljiv 64-bitni procesor Intel Atom Z3560 s taktom 2,3 GHz. V navezi s 4 GB pomnilnika ta kombinacija nudi kar do 7-krat večje zmogljivosti v igranju iger od predhodnika. 60 ms odzivnost zaslona na dotik pa jamči, da se telefon hipno odzove na ukaze uporabnika.

ZenFone 2 se zna povezati v mobilna omrežja 4G/LTE ter hitro prenašati podatke (do 150Mbit/s). Še višje hitrosti pa omogoča brezžična povezava 802.11ac Wi-Fi. Možnost vstavitve dveh kartic SIM s tehnologijo Dual Active bo razveselila vse poslovneže in tiste, ki veliko potujejo, saj ohranja dve aktivni telefonski liniji, prek katerih so kjerkoli v stiku s službo ali domom.

Baterija zmogljivosti 3000 mAh zagotavlja brezskrbno celodnevno uporabo, tehnologija hitrega polnjenja pa baterijo do 60 odstotkov kapacitete napolni v le 39-ih minutah.

Preprostejši, pametnejši in bolj personaliziran ZenUI

Svoboda, povezljivost in izraznost so temelji novega ZenUI uporabniškega vmesnika. Zadnja različica je tako preprostejša in hkrati pametnejša. Nova podoba se lahko pohvali s prečiščenim dizajnom, ki v ospredje postavlja informacije, ki jih uporabnik v določenem trenutku potrebuje.

ZenFone 2 je prvi pametni telefon na svetu, ki uporabniku omogoča popolno prilagodljivost vmesnika svojemu slogu in navadam, saj lahko povsem spremeni osnovni zaslon, teme, pisave, ikone itd.

ZenUI premore vrsto novih funkcij, kot so ZenMotion, SnapView, Trend Micro™ security ter ZenUI Instant Updates. Vsem je skupna uporabnost ter odlična uporabniška izkušnja.

  • ZenMotion je zbirka intuitivnih gest, s katerim uporabnik komunicira z na dotik občutljivim zaslonom. Omogoča hiter in enostaven dostop do pogosteje uporabljanih funkcij z uporabo le ene roke.
  • SnapView je varnostna funkcija, ki zagotavlja zasebnost aplikacij, fotografij in datotek. Uporabniku omogoča ločevanje zasebnih in poslovnih podatkov.
  • Trend Micro security varnostna rešitev je že integrirana v spletni brskalnik ter zagotavlja absolutno varnost deskanja po spletu.
  • ZenUI Instant Updates je nov način osveževanja vmesnika ZenUI in aplikacij. Z njimi razvijalci ASUS aplikacij popravke in posodobitve kar najhitreje pošljejo do telefonov uporabnikov.

Cenovno dostopna vrhunska mobilna izkušnja

Premijski ZenFone 2 (ZE551ML) je naprodaj po priporočeni prodajni ceni 449 evrov, trgovci pa imajo v ponudbi tudi dva cenejša modela. Gre za modela ZenFone 2 ZE500CL, ki sta opremljena s 5-palčnim zaslonom visoke ločljivosti, poganja pa ju 1,6-gigaherčni procesor Intel Atom Z2560, podprt z 2 GB pomnilnika. Podatke lahko shranjujeta na 8 oziroma 16 GB vgrajenega pomnilnika ali kartico microSD (do 64 GB). Vgrajeni kameri motive zajemata v ločljivostih 8 oziroma 2 milijona pik. Za razliko od najdražjega modela lahko v cenejša telefona vstavimo le eno kartico SIM, povezati pa se znata v omrežja 3G. Model z 8 GB pomnilnika stane 199, s 16 GB pa 229 evrov.

Uvoznik in zastopnik za pametne telefone ASUS je družba Panteh d. o. o. iz Ljubljane.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več