Računalništvo, telefonija
15.12.2017 11:30

Deli z drugimi:

Share

Pametno oglaševanje obožuje podatke

Pametno oglaševanje obožuje podatke
Pametno oglaševanje obožuje podatke

Gorivo medijskega ekosistema so podatki, podjetja, ki z njimi razpolagajo, pa so novi naftni magnati. Tehnološkim inovacijam sledi kreativna industrija, ki zato prilagaja oglaševanje trendom.

Da so podatki novodobna nafta, je zadnje čase slišati vsepovsod. Postali so gorivo novodobnih tehnologij, ki preobražajo vse panoge, tudi oglaševalsko. Temu trendu poskuša slediti tudi kreativna agencija, ki sodobnega potrošnika nagovarja pametneje – s prilagojenim sporočilom, na pravem mestu, ob pravem času in na pravi napravi, po možnosti skozi prilagojeno dvosmerno komunikacijo. Kreativnost še zdaleč ne bo umrla, samo primerno jo je treba aplicirati na različne digitalne platforme z uporabo inovativnih tehnologij. Le relevantna, v potrošnika usmerjena, personalizirana komunikacija, s pravo mero emocij, bo lahko potrošnika zadela v srce! Blagovne znamke pa bodo tako lahko zgradile z nami prijateljski odnos, ki bo temeljil na zaupanju (beri izmenjavi podatkov o našem vedenju).

Oglaševalci vse bolj spoznavajo, da je uspeh njihovega dela še najbolj odvisen od tega, ali bodo potrošnikom uspeli zagotoviti pričakovano uporabniško izkušnjo. Ta mora biti celovita in predvsem personalizirana. Klasične oglaševalske kampanje, pa naj bodo na spletnih medijih, družbenih omrežjih, televiziji ali v tiskanih medijih, so vse manj učinkovite. Mnogokrat tudi zato, ker so še vedno pogosto nepovezane – potrošnika nagovarjajo z izbranim sporočilom ali zgodbo, na določenem kanalu. Potrošniki pa v poplavi sporočil, ki smo jim priča danes, izgubijo fokus oziroma sporočilnost izgubi svojo moč.

Zadnjih nekaj let strokovnjaki poudarjajo, da mora biti oglaševanje oziroma komunikacija s potrošnikom povezana – večkanalna, 360-stopinjska. Večkanalni pristop smo komunikatorji in oglaševalci že usvojili, naslednji korak pa predstavlja premišljena uporaba pametnih podatkov. Potrošniki prek različnih komunikacijskih kanalov iščejo predvsem informacije o izdelku ali storitvi. Želijo si strnjenih ter povezanih informacij, ki jim dajejo odgovore na vprašanja, ki si jih zastavljajo na nakupovalni poti. Želijo si informacij, ki sodijo v trenutni kontekst in fazo nakupovalne poti ter predstavljajo nadgradnjo tistega, kar na osnovi preteklih interakcij z medijem že vedo.

Oglaševalci, ki lahko potrošnikom ponudijo relevantne informacije, ki jih iščejo oz. potrebujejo, so zmagovalci. Za kaj takega pa morajo imeti na voljo dinamične in pametne podatke.

Preberite celoten blog Maje Gorjanc, direktorice marketinga in korporativnega komuniciranja v digitalni agenciji iPROM.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iPROM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri iPROM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

iprom logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iPROM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več