21.08.2013 08:44

Panda Security z novimi varnostnimi rešitvami letnika 2014 predstavlja večplatformno zaščito

Družba Panda Security, ponudnik naprednik varnostnih rešitev iz oblaka, predstavlja nove varnostne rešitve z letnico 2014. Glavna inovacija med izdelki Panda Global Protection domačim uporabnikom2014, Panda Internet Security 2014 ter Panda Antivirus Pro 2014, ki predstavljajo rešitve, namenjene, je vsekakor večplatformna zaščita, saj Panda Global Protection 2014 poleg osebnih računalnikov s sistemom Windows sedaj ščiti tudi Applove računalnike Mac ter mobilne naprave z operacijskim sistemom Android ali iOS.

Nove rešitve z letnico 2014 so bile zasnovane z najnovejšimi tehnologijami, ki na področju varnosti izkoriščajo zmogljivosti računalniških oblakov, zato so izjemno prijazne do naprave, na kateri so nameščene – poraba sistemskih virov je minimalna, zato vpliva dela varnostne rešitve na delovanje računalnika pa tudi tablice ali pametnega telefona ni zaznati. Obenem rešitve Panda z letnico 2014 naprave ščitijo pred vsemi vrstami groženj v digitalnem svetu: virusi, hekerji, spletnimi prevarami krajami identitete ter drugimi znanimi in neznanimi grožnjami.

“Izdelki Panda modelnega leta 2014 prinašajo še izboljšane tehnologije skeniranja, odkrivanja ter odstranjevanja groženj, zato so uporabniki, njihovi podatki in spletne identitete varni,” je povedal direktor marketinga v družbi Panda Security Hervé Lambert.

Vsem novim rešitvam sta skupna izjemna enostavnost uporabe in celovit varnostni pristop, ki ga zagotavlja tehnologija kolektivne inteligence. Z rešitvijo Panda Global Protection 2014 pa je podjetje Panda Security stopilo tudi na področje večplatformnih zaščit.

“V prvih šestih mesecih letošnjega leta je porast škodljivih kod glede na enako obdobje lanskega leta kar 19-odstoten. Stopnja nevarnosti se v digitalnem svetu povečuje iz meseca v mesec. V Panda Security smo zaznali tudi povečano količino napadov in zlorab mobilnih naprav, predvsem operacijski sistem Android so spletni kriminalci vzeli za svojo tarčo. Prav zato je pomembno, da uporabniki svoje mobilne naprave in podatke ščitijo tako, kot skrbijo za zaščito svojih računalnikov. Še posebno, ker se te naprave pogosto povezujejo med seboj, pojavljajo pa se že tudi prve škodljive kode, ki se znajo seliti med različnimi platformami,” pojasnjuje tehnični direktor laboratorijev PandaLabs Luis Corrons.

Panda Global Protection 2014

Glavna inovacija celovite zaščite Panda Global Protection 2014 je njena sposobnost zaščite več platform hkrati, saj podpira tako zaščito sistemov Windows (XP, Vista, Windows 7 in Windows 8); računalnikov Apple Mac in naprav iPad, iPhone ter iPod Touch in celo vrsto naprav s sistemom Android (tablice, pametni telefoni in pametni televizorji). Taka rešitev je pravi odgovor za zahtevnejše uporabnike in gospodinjstva, ki premorejo večje število raznolikih naprav. Ponuja namreč visoko stopnjo varnosti pred tudi neznanimi škodljivimi kodami, ki postajajo iz meseca v mesec bolj nevarne – npr. takšne, ki »ugrabijo« uporabnikovo napravo in zahtevajo odkupnino, ukradejo zasebne podatke ali identiteto uporabnika … Rešitev Panda Global Protection 2014 zato vsebuje napredno zaščito identitete, zaščito pred neželeno pošto, modul starševskega nadzora in napredne tehnike odstranjevanja groženj. Del paketa so tudi prenovljene in še bolj uporabne funkcionalnosti, kot so izdelava varnostnih kopij, oddaljen dostop, optimizacija delovanja računalnika, kriptiranje datotek ter upravljanje z gesli.

Panda Internet Security 2014 in Panda Antivirus Pro 2014

Modelno leto 2014 prinaša še prenovljeni varnostni rešitvi Panda Internet Security in Panda Antivirus Pro, ki se lahko pohvalita z izboljšavami na področju zaščite pred virusi, hekerji in drugimi grožnjami. Panda Internet Security 2014 dodatno premore vrsto možnosti za zaščito mlajših družinskih članov pri njihovem stiku z internetom in drugimi uporabniki, zaščito identitete uporabnika, odstranjevanje neželene pošte, oddaljen nadzor, možnost izdelave in obnove varnostnih kopij in vrsto drugih uporabnik funkcij.

Čeprav Panda Antivirus Pro predstavlja osnovno varnostno rešitev, gre več kot le za preprost protivirusni program. Tudi ta namreč ponuja hitro in intuitivno zaščito, ki jo poleg protivirusnega pogona dopolnjujejo še požarni zid, virtualna tipkovnica, upravitelj domačega omrežja, multimedijske možnosti in vrsta drugih funkcij.

Že na voljo

Novi izdelki Panda Security z letnico 2014 ponujajo 12-mesečno popolno zaščito in so že na voljo v vseh bolje založenih računalniških trgovinah, uporabniki pa jih lahko kupijo tudi preko spleta.

Brezplačna preizkusna različica izdelkov z letnico 2014 se nahaja tukaj.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ANNI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ANNI d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ANNI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

J-LAB d.o.o.