Računalništvo, telefonija
25.05.2013 18:00

Deli z drugimi:

Share

Najnovejša pametna LED Ambilight televizorja serije 5008 in 6008

Vse do konca junija po vsej Sloveniji poteka Philipsov festival Ambilight, v okviru katerega TP Vision, proizvajalec Philipsovih TV, najnovejši seriji pametnih LED Ambilight televizorjev PFL5008K in PFL6008K ponuja po ugodnejših cenah. Navdušita z izjemno tankim in minimalistično oblikovanim steklenim zaslonom brez robov, z vrhunsko kakovostjo slike, realističnimi zvočnimi učinki, z zagotavljanjem interaktivne multimedijske uporabniške izkušnje in z izjemno nizko energijsko porabo. Omogočata dostop do številnih spletnih vsebin ter povezljivost in neposredno prenašanje avdio in video vsebin z drugih pametnih naprav.
Najnovejša pametna LED Ambilight televizorja serije 5008 in 6008
Najnovejša pametna LED Ambilight televizorja serije 5008 in 6008

Zaslon brez okvirja

Philipsovi najnovejši seriji pametnih LED televizorjev PFL5008K in PFL6008K se ponašata z elegantnim in minimalističnem dizajnom, ki zagotavlja popolno prileganje katerikoli notranji opremi. Zaslon, ki je izdelan iz izjemno ozke in tanke steklene plošče, je inovativno zasnovan brez okvirja, robovi plošče pa so za dovršen videz prevlečeni z izjemno tankim kovinskim ovojem. Piko na i k diskretni celostni zasnovi dodajo visokokakovostni materiali, kot sta aluminij in jeklo, ki sestavljajo preostale površine televizorja.

Izjemna kakovost slike

Televizorja se pohvalita z vrhunsko kakovostjo slike, saj sta opremljena z najsodobnejšimi tehnologijami. 2-stranska tehnologija Ambilight pri seriji 5008 poskrbi za pristnejše užitke ob gledanju, saj samodejno prilagaja barve in svetlost slike svetlobi ter barvi stene, ki obdaja televizor, kar očem ponudi bolj naravno gledanje. Za čisto sliko poskrbita tehnologiji Full HD in Pixel Plus HD z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih točk, ki hkrati zagotavljata tudi neverjeten kontrast, ostrino in prikaz barv kot v resničnem svetu. Tehnologija 300 Hz Perfect Motion Rate pa skrbi za dinamičen in oster prikaz slike, tudi pri hitrejših akcijskih posnetkih.

Za zahtevnejše uporabnike, ki pri sliki zares opazijo vsako podrobnost, je Philips oblikoval televizorje serije 6008 z najnaprednješimi tehnologijami. Pixel Precise HD skrbi za osupljivo čisto sliko, kar 500 Hz Perfect Motion Rate pa zagotavlja popolnoma jasne in ostre slike, brez zameglitev, tudi pri prizorih s hitrim premikanjem, ne glede na vir predvajanja video vsebin. Ločljivost 1920 x 1080 slikovnih točk z realističnim prikazom barv poskrbi za bolj pristno izkušnjo gledanja, 2-stranska funkcija Ambilight XL pa poleg samodejnega prilagajanja barve in svetlosti slike barvi stene v ozadju na videz tudi povečuje zaslon in našim očem ponudi manj utrudljivo gledanje.

3D svet

Obe seriji se z vrhunsko sliko pohvalita tudi v 3D tehniki, zahvaljujoč opremljenosti s tehnologijo Easy 3D, ki omogoča prilagoditev globine slike po lastnem okusu ter preprečuje migetljanje slike. Ta zagotavlja tudi pretvorbo vseh video vsebin v 3D tehniko. Seriji 6008 so priložena štiri 3D očala.

Navdušene igričarje razveseli funkcija celozaslonskega igranja iger z dvema igralcema, kjer zaradi uporabe 3D očal vsak igralec na polnem zaslonu vidi le svoj del igre.
Povezljivost s pametnimi napravami Seriji z vgrajenim Wi-Fi sprejemnikom ponujata tudi posebno interaktivno multimedijsko doživetje – povezljivost z drugimi napravami (osebni računalniki, tablice ter pametni mobilni telefoni) in neposreden ogled teh vsebin na velikem zaslonu, obenem pa tudi dostop do najljubših oddaj in filmov kjerkoli v našem domu. Zahvaljujoč funkciji SimplyShare in povezavi DLNA lahko vsebine video in avdio prenašamo ali neposredno predvajamo tudi iz drugih naprav v omrežju, ki podpirajo funkcijo DLNA.

Seriji novih televizorjev zagotavljata tudi posebno dimenzijo opravljanja klicev, saj prek storitve Skype™ omogočata opravljanje glasovnih in video klicev na velikem zaslonu v udobju dnevne sobe.


Pametni televizorji

Portal Smart TV ponuja dostop do širokega nabora spletnih avdio in video vsebin, kot so videoteke, filmi, mediateke, infoteke, igre, Facebook, Twitter, glasba, domače in tuje TV aplikacije in druge spletne strani. S Smart TV-jem ne bomo zamudili priljubljenih oddaj, saj omogoča snemanje na vmesnike USB in ustavljanje izbranih vsebin.

Zahvaljujoč brezplačni aplikaciji Philips MyRemote lahko televizor namesto z daljinskim upravljalnikom upravljamo tudi s pametnimi napravami. MyRemote med gledanjem omogoča še brskanje po programskem vodniku, ponuja pa tudi dodatne funkcije, kot so preprostejši vnos besedila, nastavitev glasnosti in programa, prenašanje fotografij, videoposnetkov in skladb na zaslon, prek pametnih naprav pa lahko video vsebine posnamemo tudi na daljavo.

Serijo 6008 odlikuje še posebni daljinski upravljalnik s tipkovnico, ki omogoča preprosto vnašanje besedila, in funkcija Wi-Fi Miracast, ki omogoča preprosto povezljivost televizorja z drugimi pametnimi napravami ter neposredno prenašanje vsebin na veliki zaslon.


Zvok kot v kinodvorani

Za čist in popoln prostorski zvok kot v kinodvoranah, ki zagotovi še bolj pristno doživetje gledanja TV vsebin, poskrbita napredni tehnologiji Clear Sound in 3D wOOx, 20 W ojačevalnik pa priskrbi bogate zvočne učinke.

Energijska učinkovitost A++ in A+

Philips že vrsto let svoj razvoj usmerja k izdelavi izdelkov z izjemno nizko energijsko porabo in prijaznostjo okolju. Tako tudi Philipsove televizorje odlikuje oznaka energijske porabe A++ (PFL5008K in PFL6008K – 140 cm) in A+ (PFL6008K – 107 cm). Zaradi že visoke energetske učinkovitosti, izjemno nizke porabe energije v stanju pripravljenosti (več kot 50 % nižja od zahtevane za dodelitev znaka EU za okolje), odsotnosti škodljivih snovi (na primer svinca) in zasnove, ki omogoča preprosto recikliranje, se seriji ponašata tudi z zeleno oznako EU za okolje (cvetlica).

Priporočene maloprodajne cene televizorjev so v času Festivala Ambilight znižane, in tako za serijo PFL5008K znašajo 799 € za 42’’ (107 cm) oz. 999 € za 47’’ (119 cm), pri seriji PFL6008K pa za 42’’ (107 cm) 899 € in (140 cm) in za 47’’ (119 cm) 1099 €.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več